Türkiye’nin En İyi Fen Liseleri Hangileridir?

Türkiye’nin En İyi Fen Liseleri Hangileridir?

Fen Liseleri, en başarılı öğrencilerin yerleştiği oldukça seçici liselerdir. Bu sebeple henüz ilköğretim çağından itibaren çocukların büyük çoğunluğu başarılı bir Fen Lisesine girmek için hem ortalamalarını yüksek tutar hem sınavlara her gün düzenli olarak çalışır. Fen Lisesini bitiren öğrenciler ise genellikle tıp, mühendislik, eczacılık, diş hekimliği gibi en yüksek puanlar ile girilen üniversitelere girmektedir. Başarılı bir fen lisesini bitiren disiplinli bir öğrencinin sınavlardan başarılı olma şansı oldukça azdır. Zaten günümüzde fen lisesi mezunları kolaylıkla açıkta kalmaz. En fazla kendi istediği bölüm için tekrar sınava girer.

fen-liseleriEn Başarılı Fen Liseleri

Fen Liselerinin başarısı, her yıl mezun ettiği öğrencilerin yerleşme durumuna göre belirlenir. Ülkemizde şimdiye kadar başarısını ispatlamış ve birçok öğrencinin hayali olan çok sayıda Fen Lisesi vardır.

Ankara Çankaya Fen Lisesi; tüm yurttan en başarılı öğrencilerin girebildiği Çankaya Fen Lisesi, yabancı dil olarak İngilizce eğitim veren bir okuldur. Yalnızca 120 öğrenci kontenjanı bulunur. Bu okulu kazanan öğrencilerin büyük çoğunluğu Türkiye’deki isim yapmış üniversitelere girebilmektedir.

İzmir Fen Lisesi; ülkemizdeki mevcut Fen Liseleri arasında puan olarak ikinci okuldur. 0,12’lik dilimle öğrenci alan bu okul, 120 kontenjanlıdır. Yabancı dil olarak ise İngilizce eğitim vermektedir. Birçok öğrencinin hayali olan bu okula yedekler arasından girmekte mümkündür.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi; okul İstanbul’da olmasına rağmen tüm yurttan birçok öğrencinin tercih ettiği bir okuldur. 0,18 ile öğrenci alır. Yabancı dil olarak İngilizce ders almak mümkündür. Yine bu başarılı okulunda 120 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.

Aydın Efeler Fen Lisesi; en başarılı liseler arasında yerini alan Efeler Fen Lisesi, 0,27’lik dilim ile öğrenci almaktadır. 120 kişilik kontenjanı bulunan okulda eğitim almak için en başarılı öğrenciler arasına girmek şarttır. Yabancı dil olarak İngilizce eğitim verir.

Konya Meram Fen Lisesi; geçtiğimiz yıllarda oldukça fazla öğrencisi başarılı olan Meram Fen Lisesi, en yüksek puanlı liseler arasında yerini almıştır. 0,33’lük dilime giren öğrencilerin bu başarılı liseye girmesi mümkündür. Diğer birçok Fen Lisesi gibi, 120 kişilik kontenjanı bulunmaktadır. Yabancı dili İngilizcedir.

Fen Liselerine Girmek İçin Nasıl Çalışmak Gerekir?

Her çocuğun, zekâ seviyesi bir birinden farklıdır. Bazı çocuklar bir defa okuduğu bilgiyi hemen anlar. Bazı çocuklar ise en az üç defa okuduğu bilgiyi anlar. Fakat sınavlardaki başarı, zekâ seviyesinden çok disiplinli çalışma ile alakalıdır. Her gün düzenli tekrar yapan ve her işlenen konu hakkında değişik kaynaklardan sorular çözen öğrenciler, rahatlıkla Fen Liselerine girecektir. Ayrıca yalnızca Fen Lisesinde okuyan öğrenciler değil, programlı çalışan her okuldaki öğrenci başarılı olur. Bu sebeple lise seçimini hayatın sonu olarak görmemek gerekir. Azimli çalışmak her okuldan farkları kapatmak için yeterli olur.

Türkiye’deki en başarılı fen liseleri için tıklayınız

Türkiye’nin en başarılı fen liseleri
Ankara / Çankaya
Ankara Fen Lisesi
496.9842
İzmir / Bornova
İzmir Fen Lisesi
496.8808
İstanbul / Kadıköy
İstanbul Atatürk Fen Lisesi
495.7393
Aydın / Efeler
Aydın Fen Lisesi
495.1238
İzmir / Buca
Buca İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi
493.6643
İstanbul / Fatih
Çapa Fen Lisesi
493.2346
Konya / Meram
Konya- Meram Fen Lisesi
493.1411
Antalya / Döşemealtı
Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi
492.1729
Adana / Seyhan
Adana Fen Lisesi
491.8701
Denizli / Merkezefendi
Erbakır Fen lisesi
491.7331
Kayseri / Melikgazi
Kayseri Fen Lisesi
491.1304
Manisa / Turgutlu
Halil Kale Fen Lisesi
490.9517
Bursa / Nilüfer
Tofaş Fen Lisesi
490.4326
Bursa / Nilüfer
Nilüfer İMKB Fen Lisesi
490.0748
Eskişehir / Odunpazarı 
Eskişehir Fatih Fen Lisesi
490.0107
Balıkesir / Karesi
T.C Ziraat Bankası Balıkesir Fen Lisesi
489.7175
Samsun / Atakum
Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi
489.1836
Kocaeli / İzmit
Kocaeli Fen Lisesi
489.0662

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.