İzmir Fen Lisesi

İzmir / Bornova

Hesapla
İzmir Fen Lisesi
Ekle
Ekle
166
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 494.2019
Yüzdelik Dilim 0.16 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

İzmir Fen Lisesi İzmir ili Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

İzmir Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) İzmir Fen Lisesi taban puanı 494.2019 tahmini yüzdelik dilimi 0.16.

İzmir Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 494.2019 0.16
2022 488.2011 0.15
2021 481.1528 0.15
2020 487.4425 0.10
2019 494.5702 0.11
İzmir Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
96
2022
90
2021
90
2020
102
İzmir Fen Lisesi, 1983 yılında Türkiye'nin 3. olarak açılan fen lisesidir. 12 Aralık 2007 tarihinde düzenlenen TÜBİTAK 15. ulusal bilim olimpiyatlarında İzmir Fen Lisesi öğrencilerinden Umut Varolgüneş matematik dalında altın madalya alan tek öğrenci olmuştur. Genel olarak İzmir Fen Lisesi olimpiyat takımı toplamda 4 madalya ile devlet liseleri arasında birinci olmuştur. Bu yarışmada devlet okullarına verilen 6 madalyanın 4'ünü İzmir Fen Lisesi alırken, Galatasaray Lisesi ve Ankara Fen Lisesi birer madalya almışlardır. 3 Aralık 2008'de ODTÜ'de düzenlenen TÜBİTAK 16. ulusal bilim olimpiyatlarında 7 madalya kazanarak ulaşılması güç bir başarıya imza atmıştır. Bu yarışmada devlet liselerine verilen 8 madalyanın 7'si İzmir Fen Lisesi öğrencileri tarafından kazanılmıştır. İzmir Fen Lisesi'nin dışında madalya olan tek devlet okulu da bir bronzla İstanbul Atatürk Fen Lisesi olmuştur. 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan İzmir Fen Lisesi, öğrencilerine belli alanlarda derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunarken, ÖSS'de öğrencilerin okumak istedikleri bölümlere, katsayı uygulaması sayesinde çok daha kolay yerleşmeleri şansını da vermektedir.

Uluslararasi Bilim Olimpiyatları'ndaki son başarısını 10-22 temmuz 2008'de İspanya'nın başkenti Madrid'te yapılan 49. Uluslararası Matematik Olimpiyati'nda almıştır. İzmir Fen Lisesi öğrencilerinden Umut Varolgüneş, altın; Fehmi Emre Kadan, gümüş madalya almışlardır. Madrid'deki Carlos III Üniversitesi'nde düzenlenen ve İspanya veliahdı Prens Felipe ile eşi Prenses Letizia'nın da katıldığı törende altın madalyasını Prenses Letizia'dan alan Umut Varolgüneş, Türk olimpiyat takımındaki en başarılı öğrenci olmuştur.

21 - 26 Mayıs 2009 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen TÜBİTAK Orta öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması finaline katılan projeleriyle İzmir Fen Lisesi öğrencileri Onur Aksöyek ve Uğur Yekta Başak birinci olmuşlardır. Proje, ayrıca Türkiye'yi 11-16 Eylül 2009 tarihlerinde Paris'te yapılacak " 21. European Union Contest For Young Scientists" yarışmasında temsil edecektir.

2009 yılında milli olimpiyat takımlarına 4 öğrenci veren İzmir Fen Lisesi, başarılı öğrencileriyle bir kez daha örnek olmuştur. Bremen /Almanya'da yapılan dünya matematik olimpiyatlarına 2 öğrenci, Cambridge /İngiltere'de düzenlenen Dünya Kimya Olimpiyatı'na 1 ve Plovdiv /Bulgaristan'da gerçekleşen Dünya Bilgisayar Olimpiyatı'na 1 öğrenci göndermiş ve matematikte 1 altın 1 gümüş, bilgisayarda ise 1 bronz elde etmiştir.

2009 Yılı Ulusal Bilim Olimpiyatları 2.Aşama sınavında Doğukan Doğu biyoloji dalında altın madalya Kadir Büyükçelebi ve Atalay Mert İleri Kimya dalında bronz madalya almışlardır.

11-18 Temmuz 2010'da Güney Kore'nin Changwon şehrinde düzenlenen 21.Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Doğukan Doğu, Türk Milli Takımı'nı temsil ederek dünya 73.'sü olmuş ve bronz madalya almıştır.[kaynak belirtilmeli]

2010 yılında Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 2.Aşama Sınavında Berfin Şimşek matematik dalında ve Berkay İnan bilgisayar dalında bronz madalya almıştır.

2011 yılında Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 2.Aşama Sınavında Mustafa Başaran kimya dalında bronz madalya almıştır.Aynı zamanda Ulusal Matematik takımına seçilen Berfin Şimşek 53. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında(IMO) Bronz madalya almıştır.

2012 Yılında Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Fizik dalında Ekin Akyürek altın, Halil Topözlü gümüş; Kimya dalında Elif Çakan altın, Mustafa Başaran gümüş, Kerem Muslu bronz; Matematik dalında Berfin Şimşek gümüş madalya almıştır.2012 Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 6 madalya ile en çok madalya olan devlet okulu olmuştur. 2013 Yılında Vietnam'ın Hanoi şehrinde gerçekleşen Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO) Baturalp Yalçın gümüş madalya kazanmıştır.

2014 Yılında Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Fizik Dalında Umut Eren Usturalı bronz; Kimya dalında Baturalp Yalçın gümüş ve Muhammed Doğuşhan Dönmez bronz madalya almıştır.

Sosyal Hayat Okulun öğrencilerinin tamamına yakını yatılı olduğu için okulda birçok aktivite rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca öğrenciler yatılı hayatına 15'li yaşlarda atılarak büyük bir hayat tecrübesi kazanmaktadır. Lisenin, Ege Üniversitesi kampüsünün içerisinde yer alması ve kampüsün çok merkezi bir noktasında bulunması da öğrencilerin üniversitenin imkânlarından (olimpik havuz ve kütüphane gibi) yararlanmalarına olanak sağlar.

Okulun İzmir gibi kültürel etkinliklerin çok zengin olduğu bir şehirde yer alması öğrencilere her yıl çok çeşitli faaliyetlere katılma şansı vermektedir.

Turnuvalar: Her öğrenim döneminde öğretmen-öğrenci ve personelin katılımıyla Basketbol-Futbol-Voleybol-Satranç turnuvaları düzenlenmektedir. Bu kulüplerden bazıları: İZMİR FEN LİSESİYİZ. Amacımız öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmalarını Yüksek öğrenime hazırlanmalarını Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını Bireysel yetenekleri dikkate alınarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır. Bornova'da bulunan Ege Üniversitesi kampüsünde kendine özel bir bahçesi bulunmaktadır. Bu bahçesinde; bulunmaktadır. Sınıflar 30 kişiliktir. Son teknoloji ile donatılmış Fizik-Kimya-Biyoloji-Bilgisayar laboratuvarları okul açık olduğu müddetçe öğrencilerin hizmetindedir. Her dönemi için 120 kişilik kontenjanı olan okulda öğrenciler 3 veya 4 kişilik odalarda kalmaktadır.

Titiz ve disiplinli bir şekilde çalışan Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN ve kıymetli öğrencilerimiz büyük emek harcayarak sinema tekniklerini etkin ve verimli bir şekilde kullanarak eşine az rastlanır nitelikli bir Okul Tanıtım Videosu´na imza attılar.

Eğitim Binamız Eğitim Binamız 5775 metrekare kapalı alandan oluşmaktadır.Eğitim Binamızda bulunan çeşitli birimler;

DERSLİKLER: Dersliklerimiz Fatih projesi kapsamında tamamı Etkileşimli tahtalarla donatılmış olup internet altyapısı mevcuttur.Öğrencilerimizin tamamı için sınıf içlerinde ders materyallerini koyabilecekleri özel dolapları vardır.

BİLİM KURULU ÇALIŞMALARI: İzmir Fen lisesi kurulduğu 1983-1984 eğitim öğretim yılından beri Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar alanlarında TÜBİTAK ve diğer kurumların düzenlediği ulusal ve uluslararası ollimpiyat ve proje alanlarında sayısız derece ve madalya elde etmiştir.Her yıl kayıt yaptıran öğrencilere okullar açılır açılmaz bu alanlarda sorumlu öğretmenlerin nezaretinde öğrencilere olimpiyat takımlarının tanıtımı yapılır.Dersler verilir.Olimpiyat takım seçme sınavları yapılır.Takımlara seçilen öğrenciler ders saatleri içinde yıl boyunca ilgili olimpiyat alanlarında hazırlık yapar, sene sonunda TÜBİTAK 1. Aşama sınavına katılırlar.Başarılı olan öğrenciler her yıl Ankara´da 2. Aşama sınavına katılıtlar.Burda başarılı olan öğrencilere LYS´ye 25 puana kadar ek puan hakkı elde edebilrler.Ünimersite öğrenimleri süresince ortalama 1000 TL burs alabilirler.Milli Takıma seçilen öğrenciler madalya almaları şartı ile alanlarına uygun üniversitelerin öğretim programlarına sınavsız kayıt yapma hakkı elde ederler. Okulumuzda olimpiyatlara hazırlanan öğrencilerin büyük bir kısmı önemli başarılara imza atmaktadırlar.Okulumuzda olimpiyat çalışmalarının yanısıra her sınıf düzeyinde Ulusal ve Uluslarasaı bir çok derece alınmaktadır.Bu dereceler ve madalyalar öğrencilerimize akademik kariyerlerinde, yurtdışına liseden doğrudan geçişlerde önemli avantajlar sağlamaktadır.

LABORATUVARLAR: Okulumuzda fizik kimya, biyoloji laboratuvarları bulunmaktadır.Bu laboratuvarlarda teorik eğitimin yanısıra fen liselerinin özüne uygun olarak uygulamalı eğitim verilmektedir.İhtiyaç duyulduğunda özllikle olimpiyat ve proje çalışması yapan öğrencilerimiz, öncellikle Ege Üniversitesi daha sonra birçok üniversitenin labaratuvarlarından işbirliği kapsamında faydalanabilmektedir.Okulumuzda ayrıca 21 öğrenci kapasiteli Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır.

KONFERANS SALONU: 120 öğrenci kapasiteli olup, her yıl Türkiye geneli, İzmir Fen Lisesini isteyen bir çok öğrenciye yapılan sunumlarda, ayrıca okulumuzun öğrencilerini isteyen birçok seçkin üniversitenin tanıtım faaliyetlerinde, belirli gün ve haftalarla ilgili programlarda kullanılmaktadır.

Kampüs Alanı Okulumuz 28 dönüm arazi üzerinde bir yerleşkedir. Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde olan okulumuz yerleşkesinde, Eğitim Binası, Kız Erkek pansiyonları, Kapalı Spor salonu, Açık Basketbol sahası, Kantin, Yemekhane ve dinlenme yerleri mevcuttur.

Spor Alanlarımız Okulumuzda Kapalı Spor Salonu, Masa Tenisi Salonu, Açık Basketbol Sahası ve yapımı devam eden halı saha bulunmaktadır.Basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi vb. bir çok spor dalında okul takımlarımız mevcut olup aynı zamanda öğrencilerimiz Ege Üniversitesi Kampüsünde yer alan teniskortlardan, açık kapalı olimpik yüzme havuzlarından vb. spor alanlarından faydalanabilmektedir.

Resim ve Müzik DersliklerimizOkulumuzda öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri, ders dışında zaman geçirip dinlenebilmeleri için müzik ve resim derslikleri bulunmaktadır.Okulumuz bütün koridorları öğrencilerimizin yaptığı tablolar süslenmiş olup her yıl bu tablolarla çeşitli okul dışı ve içi resim sergileri düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz aynı zamanda derslerini uygullamalı olarak işledikleri bu dersliklerde, eğitim öğretim yılı içerisinde çeşitli müzik dinletileri, şiir dinletileri düzenleyerek sanatsal etkinliklerde yer almaktadır.

Laboratuvarlarımız Okulumuzda Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları yer almakta olup, öğrencilerimiz bu derslerde teorik eğitim-öğretimin yanı sıra uygulamalı eğitim-öğretim ihtiyacını buralarda gidermektedir.Üst düzey donanıma sahip laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz gerek derslerde gerek olimpiyat ve proje çalışmalarında aktif olarak çalışmaktadır.İhtiyaç duyulduğunda Ege Üniversitesi Fen Bilimleri, Mühendislik ve Tıp fakülteleri ile işbirliği yapılabilmektedir.

Okulumuz kütüphanesinde yaklaşık 6000 eser bulunmaktadır.Öğrencilerimiz kütüphaneyi çok aktif olarak kullanmaktadır.Gerek kitap okumak için gerekse sessiz bir ortamda ders çalışma ihtiyacı duyan herkes için bütün gün ders saatleri içinde ve akşam etüt saatleri içinde okulumuz Kütüphanecilik Kulübübü öğrenci ve öğretmenleri aracılığıyla hizmet vermektedir.

Kız-Erkek Pansiyonlarımız Okulumuzda ayrı ayrı kız ve erkek pansiyonları bulunmaktadır. Kızlar için 110, erkekler için 115 öğrenci için yatılı yer bulunmaktadır.Odalarımız 3, en fazla 4 kişiliktir.Öğrencilerimizin yatakları baza şeklinde olup her öğrencinin fazla eşyasını koyabilmesi için altı sandıklıdır. Ayrıca odalarda her öğrenci için bir elbise ve eşya dolabı yer almaktadır.Koridorlarda her odaya ait olmak üzere kapalı ahşap ayakkabılıklar konulmuştur.Koridorlarda öğrencilerimizin yiyecek ve içeceklerini yerleştirmeleri için buzdolapları yerleştirilmiştir.Koridorlarda ayrıca sumatikler yer almaktadır.Öğrencilerimizin boş zamanlarında dinlenebilmeleri için her iki pansiyonda da oturma köşeleri ve televizyonlar yer almaktadır. Öğrenilerimizin çamaşırlarını yıkayabilmeleri için katlarda çamaşır ve kurutma makineleri mevcuttur.Çamaşırlarını kendi yıkamak istemeyen öğrencilerimiz okulumuza ait büyük çamaşırhaneye teslim edip ücretsiz olarak yıkanmış ve ütülü şekilde geri alabilmektedir.

Pansiyonlarımız doğalgazla ısınmakta olup 24 saat sıcak su hizmeti verilmektedir.Okulumuzda günde 3 saat etüt yapılmaktadır.Etütler sınıflarda yapılmakta olup isteyen öğrencilerimiz pansiyonlarımızda bulunan çalışma odalarını da kullanabilmektedir.Etütlerde ve gece yatakhanede öğrencilerimizle her gün okulumuz öğretmenlerinden 3 kişi kalmaktadır.

Okulumuzun reviri gündüz hizmet vermektedir.Geceleri okul şoförü okulda kalmakta olup herhangi bir sağlık problemi yaşandığında öğretmenlerimizle birlikte kampüs yerleşkemizde bulunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil servisine rahatlıkla ulaşabilmektedir. OKulumuz pansiyonunda öğrencilerin kalma şekli(Paralı-Parasız) okulumuz web sayfasında yer alan kayıt klavuzunda ayrıntılı olarak ifade edilmiştir.

RevirOkulumuzda revir ve burada hizmet veren hemşire bulunmaktadır.Hergün sabah saat 09.30´da okulumuz şoförü ve hemşire refakatinde hasta olduğunu beyan eden öğrencilerimiz Bornova´da bulunan Aile Sağlık Merkezine götürülmekte, muayeneleri bittikten sonra ilaçları temin edilip okula dönülmektedir.Gün içinde öğrencilerin sağlık durumları hemşire tarafından, akşamları belletmen öğretmenler tarafından takip edilmektedir.

İzmir Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. İzmir Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre İzmir Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2019 Başarı Durumu 2018 Başarı Durumu
2017 Başarı Durumu 2016 Başarı Durumu
2015 Başarı Durumu ---

İzmir Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız İzmir Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe
İzmir Fen Lisesi
İzmir Fen Lisesi
  • İzmir
    İl
  • Bornova
    İlçe

Adres: Ege Üniversitesi Kampüsü/Bornova/İZMİR

Tel: 0 232 388 10 30

Fax: 0 232 342 60 60

web: http://ifl.meb.k12.tr/

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İzmir Fen Lisesi ile ilgili 166 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ben ankaradan gelmek isteyen bir lgs öğrencisiyim, puanım şu an 430-460 arası lakin hızla yükseldiğim bir dönemdeyim hedefim 480 küsür, yüzdelik dilimi olarak 2023`e göre 1.24
Ankaradan geldiğim için yüzdelik dilim ve puan oynar biraz, burayı tutturabilir miyim?

2024-04-11 20:51:40

Kadıkoy anadolu mezunuyum benım okulum hepsınden ıyıdır yuksek puanlı tum fen lıselerıne duyurumdur

2024-04-06 15:33:03

Herkes okulun yks başarısından bahsediyor ama ben üniversite okumak istemiyorum başka kendi çapımda hayallerim var. Bu sene lgs öğrencisiyim, lise yasal olarak zorunlu olduğu için elimden geldiğince en iyi liselere yerleşmeye çalışacağım. Hedeflerimden birisi de bu lise. Buraya geldiğimizde bize full üni öğrencisi olacak gözüyle mi bakıyorlar? Neden üni istemediğimi de söyliyim o zamanı üniye ayırcağına kendin kendi işlerine ayırsan daha iyi olmaz mı? Yani 6 yıl tıp okuyanlar var birde onun sınavıydı şusuydu busuydu bayağı zor iş, çalışması da var. Sabit gelirli maaşlı işçi olmak istemiyorum, işveren olmak istiyorum. Bizim hayatımız bu kadar ucuz mu, birileri için çalışıp para kazanacağız? Örneğin niye şirketi biz kurmuyoruz? Her neyse yani garip bakılır mı, birde disiplin vs. nasıl? İşte full yapıp gelenlerde var buraya gelen öğrencilerin şeyi belli 0.15yd-0.01yd. Birde Kars´ta yaşıyorum dalga konusu falan oluyor mu ? Güneydoğu anadolu diye dalga geçenler var da

2023-09-12 21:48:51

Bu sene Koç Üniversitesi tam burslu tıp, Bilkent tam burslu bilgisayar, Hacettepe tıp, ODTÜ elektronik, ODTÜ makine vs vs çok güzel yerlere gitti mezunlar.
Hepsinin yolları bahtları açık olsun!

2023-08-22 15:10:48
Reklam

Neden okulun yurt binasını koydunuz fotoğraf bölümüne.

2023-08-19 10:49:41

İzmir Fen Lisesi mezunu olma şerefini tatmış bir ağabeyinizim. Hayatımın çok özel seneleri bu okulda geçti. Hacettepe Tıp´ta dahi o kıymeti, böyle ilmi/kaliteli bir eğitimi bulamadım. Fizik hocamız, "baktığınız duvarın içini görmelisiniz" derdi. Aynen öyle oldu. Okulumuzun ilk fizik projesini ben hazırladım. Proje hocamla, Ege Ünv.´nin fizikokimya bölümü profesörüne gittik. Projeyi dinleyen profesör, biz odadan çıkarken dahi hala arkamdan gülüp, "olur mu öyle şey" diye alay ediyordu. Bizim "kim" olduğumuzu iyi bilen hocalarımız, "kime itimat edeceğini iyi bilip", beni TÜBİTAK proje yarışmasına gönderdi. O profesörün alay ettiği proje, Türkiye derecesi aldı. O günden beri yüzlerce projede çalıştım. "Olmaz" diyenlere artık ben gülüyorum. Akıntıya karşı yüzebilmek güzel ama, bu yalnızlık zamanla "acı" veriyor. "Dar imkanlarıyla bizi yetiştiren milletime" hizmet etmek için buradayım. 4 kişinin girip sadece 2´sinin kazanabildiği Avrupa Nükleer Tıp BOARD MCQ imtihanını kazandım. Ama burada yediğim ekmeğin tadı bambaşka. 3 kez profesör olabilecek kadar yayınım var ama, İzmir Devlet Hastahanesi´nde uzman olarak çalışmayı tercih ettim. İzmir´den, ABD ve Avrupa dergilerine hakemlik yapıyorum :) Okulun bu maneviyatını kaybettiğini duydum. Siyasi kulüpler, caz vs.? İFL yabancı kollejler gibi değil, olmamalı. Yeri geldi ilmi konularda /devlet güvenliği projelerinde, bazı yetersiz kurum müdürleri ile kavga ettim. O maddi manevi birikimimdi bu güveni veren. Bize ülkenin en iyi eğitimini veren milletinizi hiç unutmayın. Biz, en iyi okula alınacaklar sıralamasındaki en üst puanın sahibiyiz, okulun değil. Ter kokan anadolu insanı ekmeğinden keserek bu okulları yaptı. Bizi bu noktaya Ali/Ayşe getirdi, ABD´li "john" değil. Bizim ödediğimiz bedel, sadece "bu okullara girebilmek için" döktüğümüz ter. Milletinin (yok zamanında) trilyonlarca lira harcayarak yetiştirdiği bir vatan evladı, üzerinde beş kuruşluk emeği olmayan ülkelere hizmet etmemeli. Evladı NASA´da çalışıyor diye övünen, ama ölüm döşeğinde konu-komşunun elinde kalan insanlar var. 500 İFL´linin şu an ABD´de yaşadığını ve üzerinde hiçbir emeği olmayan insanlara hizmet ettiğini öğrendim. Hindistan´da ingilizce eğitim veren yabancı bir kollejin değil, İFL´nin mezunları? Bir de hocalardaki değişime dikkat etmek lazım. Olimpiyat dereceleri alan o talebeler dahiydi ama, o en zor problemleri (çoğu zaman onlardan daha önce) çözen fizik hocamız dahi değil miydi? Üstelik doktorası falan da yoktu. Onlarda (benim gibi) "farklı olanı" tercih etmişti. Devlet "en zeki" evlatlarını seçip, "en iyi" eğitimi verdi. Lakin biz, hekim, mühendis vs. olduk. Peki projemizi götürdüğümüz kaç kurumun başında "ilk bine girebilmiş" bir yönetici var? O zaman niye eleklerde elenip durduk ki biz? Ama bunun tedavisi de yine o "dahilerde".

2023-08-15 10:36:14

Birkaç yıla Ankara feni geçer diye düşünüyorum sonra ilk 3 fen lisesi bence şöyle olur
1.İzmir fen
2.İstanbul Atatürk fen
3.Ankara fen

2023-08-07 02:47:36

2023 yks basarisi gayet iyi gibi gözüküyor ilm 50 ye 3 öğrenci koymuşlar biri 2. Biri 11. Biti de 31. Olmuş bence iyi bir basari daha detaylı bakamadım ama bence çok iyi. Benim yüzdelik le gelmesi zor ama umarım bu okula girecek olanlar iyi bir başarı gösterip okullarını tıpkı bu 3 arkadaş gibi gururlandırır

2023-07-20 22:20:55

merhaba 0.41lik dilimle gelir mi

2023-07-11 19:03:02
BENZER OKULLAR
Yorum 166

İzmir Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 120

Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 129

Çiğli Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 49

Buca İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 42

Ödemiş Ayhan Kökmen Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
İzmir Fen Lisesi kaç puan 2024 494.2019
İzmir Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
İzmir Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
İzmir Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
İzmir Fen Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
İzmir Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
İzmir Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde İzmir Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan İzmir Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ifl.meb.k12.tr/), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda İzmir Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. İzmir Fen Lisesi yorumları okuyabilir, İzmir Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. İzmir Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız