Ankara Fen Lisesi

Ankara / Çankaya

Hesapla
Ankara Fen Lisesi
Ekle
Ekle
335
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 494.5027
Yüzdelik Dilim 0.08 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Ankara Fen Lisesi Ankara ili Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ankara Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Ankara Fen Lisesi taban puanı 494.5027 tahmini yüzdelik dilimi 0.08.

Ankara Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 494.5027 0.08
2022 490.4661 0.11
2021 486.0610 0.09
2020 490.4596 0.07
2019 495.1046 0.09
Ankara Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
128
2022
120
2021
120
2020
150
Ankara Fen Lisesi (AFL) Türkiye'nin ilk fen lisesidir. Türkiye'de bilime katkıda bulunmuş birçok mezunu bulunmaktadır. Ankara Fen Lisesi, 2. Dünya Savaşı sonrasında ülkelerin içine girdiği büyük teknoloji yarışında,Türkiye'nin ortaöğretimini geliştirme atağının sonucu olarak kuruldu. Okulun ilk öğretmenlerini ODTÜ'den ve Ankara Üniversitesi'nden danışmanlar sınavla seçmiştir. Seçilen fen dersleri öğretmenleri özel eğitimlere tabi tutulmuş, Amerika'ya gönderilerek branşlarındaki gelişmeleri takip etmişler, ders programları hazırlamışlardır. Okul, ilk binaların yapımının ardından 1964 Ekim'inde eğitime açılmıştır. Okul, ilk mezunlarını 1967 yılında vermiştir.

AFL mezunları yaptıkları başarılı çalışmalar sonucunda, bilim ve teknoloji alanlarında ulusal ve uluslararası ödüller almışlar, yurtiçinde ve dışında önemli görevler üstlenmişlerdir.

AFL mezunlarının birikimlerini ülkenin ve AFL'nin sosyal, bilimsel ve kültürel gelişimine katkıda bulunacak şekilde yönlendirmek; bilimsel düşünmenin ülkede yaygınlaştırılması için çaba sarfetmek amaçlarını da içeren Ankara Fen Liseliler Derneği 1989'da kurulmuştur.

AFL, ODTÜ arazisi içerisinde, Çiğdem Mahallesi dahilinde, sakin, ormanlık, şehir merkezine çok yakın (Kızılay'a 3 km) bir konuma sahiptir.

Okul bahçesi ve etrafı oldukça yeşil bir alandır. Okulun bahçesinde okul binası, konferans salonu, kantin, erkek öğrenci yurdu, kız öğrenci yurdu, yemekhane, spor salonu, koşu pisti, futbol, basketbol alanı ve lojmanlar bulunmaktadır. Yurtlarda 4 ve 6 kişilik odalar, etüt odaları, TV salonu ve belletmen odaları vardır. TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında da Türkiye'de önemli dereceler almışlardır. Ankara Fen Lisesi, ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda son yıllarda adından başarılarıyla sıkça söz ettirmektedir. 2014 yılında uluslararası alanda Ertem Nusret Taş fizik olimpiyatında gümüş, Mahmut Esat Yıldız ise biyoloji olimpiyatında gümüş madalya almışlardır. Ulusal olimpiyatlarda da Mert Kayaalp 2013 ve 2014 yıllarında iki gümüş madalyayla bu başarıya örnek gösterilebilir.

Kültürel-Sportif: Ankara Fen lisesi öğrencileri bulundukları her platformda aldıkları derecelerle kültürel ve sportif açıdanda donanımlı olduklarını kanıtlamışlardır. Her yıl ulusal ve bölgesel basketbol, voleybol, satranç müsabakalarında birçok başarılar elde etmiştir.

Yukarıdan görüldüğü gibi Ankara Fen Lisesi öğrencileri bilimsel arenada başarılı oldukları kadar kültürel-sosyal müsabakalarda da başarılıdırlar. Yine okul mezunlarından MIT, Caltech gibi Amerika'nın gözde üniversitelerinde öğretim elemanı olarak çalışanları vardır.

Sosyal Hayat Okulun öğrencilerinin tamamına yakını yatılı olduğu için okulda birçok aktivite rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca öğrenciler yalnız hayata 14'lü yaşlarda atılarak büyük bir hayat tecrübesi kazanmaktadır.

Geziler: Okulda her yıl, talebe bağlı olarak İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Ankara içi geziler düzenlenmektedir.

Turnuvalar: Her öğrenim döneminde öğretmen-öğrenci ve personelin katılımıyla basketbol, futbol, voleybol, satranç turnuvaları düzenlenmektedir.

Bahar Şenliği: Baharın gelişi okul bahçesinde türlü oyunlar, yarışmalar ve eğlenceli etkinliklerle kutlanır.

Şiir ve Tiyatro Günleri: Her dönem birkaç defa öğrencilerin düzenlediği şiir ve tiyatro günleriyle öğrenciler bütün bir yılın stresini atmaktadır.

Konferans ve Sunumlar: Okulun salonunda öğretim üyelerinin de katılımıyla yapılan konferans ve sunumlar öğrencilere daha lisedeyken bilimsel olarak bir temel kazandırmaktadır.

Konserler: Okulda bazı özel günlerde müzik kulübünün üyeleri öğrencilere yeteneklerini sergilemektedir.

Kulüpler: Okulda tamamen öğretmen tabanlı 15'e yakın kulüp çalışmalarına devam etmektedir. Bu Kulüplerden bazıları şöyledir: Kültür Edebiyat Yayın ve İletişim Kulübü, Spor Kulübü, Müzik Kulübü, Kütüphanecilik Kulübü, Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü, Havacılık Kulübü, Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü, Tiyatro Kulübü, Çevre Koruma Kulübü, Denizcilik Kulübü, Satranç Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü,

Ulaşım

Laboratuvarlarımız Okulumuzda 2 Adet Fizik Laboratuvarı, 2 Adet Kimya Laboratuvarı, 2 Adet Biyoloji Laboratuvarı Bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız öğrencilerimizin proje ve deneylerini yapmaları için yeterli alt yapıya sahiptir.

Sınıflarımız Okulumuzda 16 adet derslik bulunmaktadır. Dersliklerimizde etkileşimli tahta ve internet bağlantısı mevcuttur.

Atölyelerimiz Öğrencilerimizin derslerde ve ders dışı zamanlarda eğitim öğretim ve hobi çalışmaları için kullanabilecekleri 6 adet atölyemiz mevcuttur. Atolye çalışmaları okulumuz öğretmenleri ve üniversite hocaları ve öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

Konferans Salonumuz AFLİVA (Ankara Fen Liseliler Vakfı) tarafından dekore edilen konferans salonumuz, sosyal, kültürel faaliyetlerimiz için kullanılmaktadır. Bahçe ve Spor Alanlarımız

Bahçe ve Spor Alanlarımız Okulumuz bahçesi yaklaşık 120 dekar orman alanından oluşmaktadır. Öğrencilerimizin doğa ile iç içe zaman geçirmeleri için bahçemizde gerekli peyzaj çalışmaları yapılmıştır. Bahçemizde sportif faaliyetler için voleybol, futbol, basketbol sahaları, koşu parkuru mevcuttur.

Erkek Pansiyonumuz Paralı ve parasız yatılı erkek öğrencilerimizin kalabileceği 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonumuz mevcuttur. Pansiyonumuz 2018 yılında modern bir mimariyle ve öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa edilmiştir. Odalarımız 4 öğrenci kapasitelidir.

Kız Pansiyonumuz Paralı ve parasız yatılı kız öğrencilerimizin kalabileceği 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonumuz mevcuttur. Pansiyonumuz 2018 yılında modern bir mimariyle ve öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa edilmiştir. Odalarımız 4 öğrenci kapasitelidir.

Spor Salonumuz Okulumuz öğrencilerinin sportif çalışmaları ve beden eğitimi derslerinde kullanımına sunumuş modern mimarisiyle beğeni toplayan kapalı spor salonumuz mevcuttur.

Ankara Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Ankara Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Ankara Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu

2019 Başarı Analizi

2019 YKS yerleştirme sonuçlarına göre 2019 mezunlarımızdan 49' u TIP fakültelerine, 33' ü Mühendislik fakültelerine, 1 Diş Hekimliği, 1 Hukuk, 1 Mütercim Tercümanlık, 2 İktisat, 1 Pilotaj, 1 Çocuk Gelişimi, 1 Uluslararası ilişkiler ve 1 öğrencimiz de Fizik bölümünü kazanarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.

1964 yılında "ÂLİM YETİŞTİRECEK BİR OKUL" şiarıyla kurulan Ankara Fen Lisesi 2018 YKS yerleştirme sonuçlarıyla adından bir kez daha bahsettirmeyi başardı.

Öğrencilerimize hayatlarında açılan bu yeni kapıdan mutlu bir şekilde geçerek vatanımıza ve milletimize güzel hizmetler etmeleri temennisiyle hepsini ayrı ayrı tebrik eder ve onlara bu yolda yardımlarını esirgemeyen fedakâr öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Buna göre tercih yapan 95 öğrencimiz ile ilgili istatistikler aşağıda verilmiştir;

  • 7 öğrencimiz TÜBİTAK Ek puanı almaya hak kazanmıştır.
  • 24 öğrencimiz ilk tercihine,
  • 16 öğrencimiz 2.tercihine,
  • 13 öğrencimiz 3.tercihine,
  • 11 öğrencimiz 4.tercihine,
  • 9 öğrencimiz 5.tercihine,
2017 Yılı Üniversite Yerleştirme Başarısı: Öğrencilerimizin %89´u bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmıştır. 103 öğrencimiz ilk 3 tercihinden birine yerleşmiştir. Yerleşen öğrencilerimizin;
  • % 55´i tıp fakültelerine,
  • 4 öğrencimiz diş hekimliklerine,
  • % 24.2´sinin ise mühendislik bölümlerine,
  • 3 öğrencimiz temel bilimlere,
  • 7 öğrencimiz hukuk fakülteleri ve sosyal bilimler bölümlerine yerleşmiştir.
2016-2017 Eğitim öğretim yılında mezun olan 145 öğrencimizden 128´i bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder, bu başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin başarılarının bundan sonraki yaşamlarında da devam etmesini temenni ederiz. 2017 LYS Sonuçlarımız:
  • Sınava 145 öğrencimiz girmiştir.
  • İlk 10'da 4 öğrencimiz, 9 derecemiz,
  • İlk 100'de 13 öğrencimiz, 57 derecemiz,
  • İlk 500'de 42 öğrencimiz, 174 derecemiz,
  • İlk 1000'de 63 öğrencimiz, 288 derecemiz,
  • İlk 2000'de 88 öğrencimiz, 297 derecemiz,
  • İlk 5000'de 124 öğrencimiz,
  • Geri kalan öğrencilerimiz de 10.000´in içerisinde bulunmaktadır.
2016 Üniversite Yerleştirme Başarımız: Eğitim öğretim yılında mezun olan 118 öğrencimizden 104´ü bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmışır. Bu başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının bundan sonraki yaşamlarında da devam etmesini temmenni ederiz. Yerleşen öğrencilerimizin bölümlere göre dağılımı ve yerleşme oranları,
  • Tıp Fakültesi 52
  • Hukuk Fakültesi 6
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik 2
  • Diş Hekimliği Fakültesi 2
  • Genetik ve Biyomühendislik 1
  • Fizik 1
  • Bilgisayar Mühendisliği 7
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği 12
  • Endüstri Mühendisliği 3
  • Havacılık ve Uzay Mühendisliği 1
  • İnşaat Mühendisliği 3
  • Kimya Mühendisliği 1
  • Makine Mühendisliği 4
  • Mimarlık 1
  • Mühendislik Programları 2
  • Ekonomi 1
  • İşletme 1
  • Psikoloji 2
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 1
  • İslam ve Din Bilimleri 1
Yerleşen öğrencilerimizin yarısının tıp fakültelerine yerleştiği ve %33´ünün ise mühendislik bölümlerine yerleştiği görülmektedir. Son yıllarda YGS/LYS ortalamalarında Türkiye genelinde ilk 3 te yer almaktadır. Ayrıca okul proje yarışmalarında da çeşitli dereceler kazanmıştır. Öğrenciler arasından aşamalı sınavlarla seçilen olimpiyat takımları ile birçok başarı elde etmektedir. Yine Ankara Fen Lisesi ODTÜ Matematik Topluluğu tarafından düzenlenen liseler arası matematik yarışmasında 3 aşama ve final yarışmalarının 4 ünde birden birincilik alarak Ankara birincisi olmuştur. Okul öğrencilerinin son yıllarda kazandığı birçok madalya mevcuttur. Mezunlarının büyük çoğunluğu Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine kolayca yerleşmektedir. Örneğin, 2014 yılında okul birincisi olarak mezun olan Ayça Takmaz şu anda İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni İngilizce olarak tam burslu okumaktadır. 2011 YGS sınavında Türkiye birincisi Mahmut Bilal Doğan ve 2014 YGS sınavında 3 dalda Türkiye Birincisi Ertem Nusret Taş Ankara Fen Lisesi mezunudur.

Ankara Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ankara Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe
Ankara Fen Lisesi
Ankara Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çankaya
    İlçe

Adres: Çiğdem Mahallesi 1557. Sokak 100. Yıl Balgat/ÇANKAYA Posta Kodu 06530

Tel: 0312 285 01 46

Fax: 0312 285 28 88

web: http://ankarafenlisesi.meb.k12.tr/

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ankara Fen Lisesi ile ilgili 335 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Niye GSL´ye gidip fransizca öğrenelim ki almanca ve Norveççe gibi kuzey dilleri varken .... Ankara fen lisesi hep bir numaradır mezunu olduğuma gurur duyduğum bir okulum..( FL ´99) Daha 9.siniftayken mühendis olmak istediğimden emindim ... Ve hayallerime ulaştırdın... Herkese tavsiye ederim

2024-03-01 00:23:53

ben bu sene lgs öğrencisiyim ve netlerim 480 ile 500 arasında gelip gidiyor hedefim ankara fen ve galatasaray hangisi hiç bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

2024-01-12 22:01:45

1 boş kontenjan görünüyor . nakil yapsam mı bilemedim .

2023-10-23 10:01:59

Bu okula gelin pişman olmazsınız. Sayısal alan seçecekler için bir çok avantajı da bulunmakta. Çalışmaların karşılığını almış olarak mutlu hissedersiniz buraya gelirseniz

2023-10-22 22:39:17
Reklam

Okul deprem kontenjanından taban puan olarak kaçla kapattı? Yani depremzedelere ek olan kontenjan okulun taban puanına dahil mi

2023-09-16 20:41:11

İzmir fen lisesi >ankara fen lisesi


2023-08-10 13:36:22

Puan 494,5027 yüzdelik 0,08 tercihlerde olmadı 1. Nakil 2. Nakilde olmadı nasıl bir iş şaşıyorum hayla şuan İstanbul Atatürk fen lisesindeyim ne yapmam lazım emin olamadım Ankara fen istiyorum hayla🥲

2023-08-07 10:23:12

Bence buradan ziyade İzmir fen daha mantıklı çünkü okul daha yks başarısını tam açıklamadı (Bence Tercihlerin sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar) ama ilk yüzde 6 öğrencileri var ve aynı zamanda bir öğrencileri Oxford üniversitesinden tam burs almış ve okul daha öncede MIT e 2 yıl üst üste öğrenci vermişti. Aynı zamanda TÜBİTAK ve küresel bilim yarışmalarında falanda AFL´den çok daha önde 4 öğrenci bu sene Califronya da bir bilim projesi için ülkemizi temsil edecekler ve kim bilir bu sayede hangi üniversitelerden ne kapılar açılır. Bakın ben afl yi kötülemiyorum Ankara fende harika bir okul ama bence İzmir fen daha iyi pek çok açıdan. Bence durum böyle ama tabii ki herkesin kendi kararı.

2023-08-07 02:39:45

kimler 2. nakılde tercihte bulundu bana çikma ihtimaline bakcamda

2023-08-04 17:06:19
BENZER OKULLAR
Yorum 256

Hatice - Cemil Ercan Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 335

Ankara Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 326

Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 684

Mehmet Doğan Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1092

Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ankara Fen Lisesi Yenilikçi Sağlık Teknolojileri Yarışmasında TÜRKİYE 2.si Ankara Fen Lisesi İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye Finallerinde
Ankara Fen Lisesi kaç puan 2024 494.5027
Ankara Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Ankara Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ankara Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Ankara Fen Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
Ankara Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ankara Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ankara Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ankara Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ankarafenlisesi.meb.k12.tr/), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ankara Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ankara Fen Lisesi yorumları okuyabilir, Ankara Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ankara Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız