İftihar Belgesi nedir? Nasıl alınır? Kimlere verilir?

İftihar Belgesi , İftihar Belgesi kime verilir?, İftihar Belgesi nasıl alınır?, İftihar Belgesi nedir?

k_06190436_iftihar750x750_0İlköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın;

a) Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren,

b) Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrenciler “İftihar Belgesi” EK-8 ile ödüllendirilir.

c) İftihar Belgesi, ilkokullarda sınıf öğretmeninin teklifi ve okul yönetiminin kararı doğrultusunda, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunca verilir.

ç) İftihar Belgesi, e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. İlkokullarda okul yönetiminin olur tarih ve sayısı, ortaokullarda ise Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunun toplantı tarih ve karar numarası belgenin tarih ve numarası olarak kabul edilir.

(3) İftihar Belgesiyle ödüllendirilenler, özel olarak yapılacak bir toplantı veya törende diğer öğrencilere duyurulur. Bu öğrencilerin adları ve fotoğrafları okulun internet sayfasında yayınlanır ve uygun bir yere asılır. Teşekkür ve Takdir Belgesiyle ödüllendirilenlerin belgeleri, sınıf veya şube rehber öğretmeni tarafından karne ile birlikte öğrencilere verilir.

“İftihar Belgesi nedir? Nasıl alınır? Kimlere verilir?” üzerine 23 yorum

  1. Bana geçen sene verdiler sanırsam 95 den üstün notlara veriliyor. Hiçbir faâliyete katılmadım. Ortalamam 94, 8 acaba verir mi ?
    Toplam 12 ögrenci aldiı

    Cevapla
  2. Bence iftihar belgesi nota gore verilmiyo ben 2 kez aldim ikisindede bir spor yarismalarina katilmistim ve verdiler notlarimda cok yuksek degildi yani.

    Cevapla
  3. Bence iftihar belgesi notlara bagli degil sosyal etkinliklere katilirsan veriliyor.Mesela bana 2 tane verdiler notlarimda o zamanlar fazla yuksek degildi.

    Cevapla
  4. ben 1.dönem iftihar belgesi aldım ortalamam 99.363 2.dönem alamadım okuldaki hocaların hiçbiri tarafından bir şikayet bile almadan hatta 2.dönem daha iyi oldum bana iftihar belgesi bu dönem verilmedi verilmesi lazım mıydı? okulun sorunu olabilir mi?

    Cevapla
    • SEVGİLİ ÖĞRENCİM TÜBİTAK BİLİM PROJESİ ALMAN ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ YANİ (İFTİHAR BELGESİ) ALACAĞIN ANLAMA GELMİYOR KATILIMINDAN DOLAYI TÜBİTAKTAN BİRER TEŞEKKÜR VEYA KATILIM BELGESİ ZATEN SİZLERE OKUL YÖNETİMİ VERİR.. EĞER BUNU OKUYORSAN ZATEN CEVABINI MUTLAKA ALMIŞSINDIR UMARIM KARNENDE GELECEĞİN GİBİ OLUR

      TARİH:9.6.2017

      Cevapla
  5. merhaba benim kızım bu dönem dahil 4taktir belmesi alıyor benim kizim hak ediyormu ortalaması 93

    Cevapla
    • alırsın çünkü ortalaman 95 miş 85 ve üstü takdir 70 ve 84 ise teşekkür alırdın ama sen takdir alacaksın merak etme.

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.