Liselerde sınıf geçme değişti. 2013-2014

liselerde sorumlu snıf geçme,liselerde doğrudan sınıf geçme,liselerde sınıf geçme

İlk göze çarpan konulardan birisi de sınıf ve ders geçme ile ilgili maddelerdir.

55 puanı 3 mü? Tıkla!!

Maddeler şöyle:

Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılma

MADDE 56-(1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

b) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.

Doğrudan sınıf geçme

MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;

a) Tüm derslerden başarılı olan,

b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

ONLİNE SINIF GEÇMEYİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır

SINIF GEÇME İLE İLGİLİ SORULARINIZI CEVAPLIYORUZ. TIKLAYIN!

Bu maddelerle gelen değişiklikler:

1-    Başarı artık not değil puan uygulamasına göre belirleniyor.

2-    Bir dersten başarılı sayılabilmek için iki dönem ortalamasının en az 50 olması gerekiyor. Daha önce ilk dönemi başarılı olan öğrenci ikinci dönem başarısız olduğunda o dersten başarısız sayılıyordu.

3-    Birinci dönem puanı sıfır olan öğrenci bile ikinci dönem 70 ortalama getirdiğinde o dersten başarılı sayılıyor.

4-    Her sınıfta 3 dersten sorumlu geçilebilecek. Daha önce 9.sınıfta 3 ders, diğer sınıflarda 2 dersten sorumlu geçilebiliyordu. Daha önce 5 tersten faza sorumlu ders olamazken şimdi 6 ders çıkarıldı.

5-    Sorumluluk sınavları Kasım ve Nisan aylarında yapılacak.

6-    Öğrencinin yıl sonunda 3 ten fazla başarısız dersi varsa sınıfta kalacak.

7-    Ortalama yükseltme sınavı yok çünkü ortalamayla sınıf geçme kaldırıldı. Böylece yıl sonunda yada Eylül de sınıf geçmek mümkün değil.

8-    Sınavlara itiraz için mahkeme yolu gösterilmeyecek sorun okulda komisyon marifetiyle çözülecek.

9-    Okuldaki yazılı sınavları da komisyon inceleyebilecek.

10- İki kez sınıfta kalanın ilişiği kesilecek Açık Liseye kaydedilecek…

Ve karnenizde ki puanlar ve karşılıkları şöyle olacak

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

(2) Puan değerleri ve dereceleri aşağıdaki gibidir.

Puan           Derece

85,00-100 Pekiyi

70,00-84,99 İyi

60,00-69,99 Orta

50,00-59,99 Geçer

0-49,99 Geçmez

 Gördüğünüz gibi 50′den düşük olan notlar başarız anlama gelmektedir. Demek ki bir derste başarılı sayılmanız için en az 50 almalısınız. Doğrudan veya sizin deyiminizle direk geçebilmek için yıl sonu başarı ortalamanız en az 50 olmalıdır.

Ve son olarak 55, 3 mü? Hayır 55 puanı geçer nota denk gelmektedir?

YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

NELER ÖĞRENDİK?

“Liselerde sınıf geçme değişti. 2013-2014” üzerine 659 yorum

  1. İlk dönem notum 80 2. dönem 60 teşekkür alır mıyım çünkü ikisinin ortalaması alınıyor ve 70 oluyor ?

    Cevapla
  2. Ya varya o kadar çalıştığıma rağmen hic hak etmediğim puanlar alıyorum benim hakkımı yiyen her kesi ALLAHA bırakıyorum …

    Cevapla
  3. Ybp 54 sorumlu gecti yaziyor sirumlu oldugim derste dilanlatim tek simdi ben en fazla 6 zayifmi biriktirebilecem 2 donem ortakama 50 ustu ortalamayla gecti yamasi lazim nadil olacak bu is

    Cevapla
  4. BEYLER 9 sinifta 1.DONEM 5 ZAYIFIM VARDI 2.DONEM ISE 6 ZAYIFIM VAR DIL VE ANLATIM DERSIM 2 DONEMDE ZAYIF DEGIL 1.DONEM ORTLAMAM 51 2.DONEM ORTALAMAM 54 YIL SONU ORTALAMAM 52.5 AMA ABI 2 DONEM TOPLAM YIL SONU ZAYIFIM 7 TANE sinifi gecermiyim cevap plss

    Cevapla
  5. 10 SINIF 3 KURTARMA SINAVI YAZMAMIŞ DİL ANLATIMCI EMEL HOCA BENİM KAGIDIM İYİ GEÇTİ BANA AFERİN DEDİ KİMLE ÇALIŞTIN DEDİ BANA BENİ 46 LA BIRAKTI DÜZELTMEDİ

    Cevapla
  6. Ya arkadaslar simdi benim geometri ortalamam 49.33 geciyor muyum. Eger gecersem teşekkür aliyorum…

    Cevapla
  7. Arkadaşlar ben 9.sınıfım ilk dönem kurtarma sınavına girdiğim halde fizik dersini geçemedim ders ortalamam 40tı bu dönem ise ortalamam 44daha kurtarma sınavına girmedim girsemde geçebleceğimi sanmıyorum mesela 2.dönemde ortalamam 45 olursa geçiyomuyum yoksa sorumlumu geçiyorum birde yıl sonu ortalamam 70 olurda sadece fizik 1 olursa teşekkür alırmıyım birisi yardımcı olabilirmi ?

    Cevapla
  8. Ya ben bişey sorucam şimdi benim ilk dönem matematıkten kalmadım 2.dönem kaldım ama ortalamaları 50 geliyo tamam başarılı sayıldım geçtim 2.dönem karne ortalamam 70lerde bişey Ben şimdi 2.dönem belge alabilir miyim yoksa 2.dönem kaldım diye alamaz mıyım?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.