Liselerde puan ve not karşılıkları

Liselerde puan ve not karşılıkları, 55 puanı 3 mü? 45 geçer mi?  geçer not kaçtır?  ortalama en düşük kaç olmalı lise

karne-teknolojik Bu yönetmelik kapsamında lisede sınıf geçme de dahil bir çok şey değişmiş. Sınıf geçme için yeni kriterler getirilmişti.

Peki neydi bu kriterler?

Bir derste başarılı sayılmanız için:

a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

b) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.

Doğrudan yani direk sınıf nasıl geçersiniz?

(1) Ders yılı sonunda;

a) Tüm derslerden başarılı olan,

b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Ortalama ile sınıf geçme kaldırıldı yerine yıl sonu başarı puanı ile geçme geldi

Online Hesaplamak İçin Tıklayınız

Sorumlu olarak sınıf geçme şartları değişti. Buna göre:

(1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı

Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

b) Okuldan mezun olamayan on ikinci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

c) Özürleri nedeniyle; okula devam edemeyen, okula devam ettikleri hâlde iki dönem puanı alamayan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılır. Öğrenim hakkının kullanılmamış sayılması hâli, öğrenim süresince iki eğitim ve öğretim yılıyla sınırlıdır.

Ve karnenizde ki puanlar ve karşılıkları şöyle olacak

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

(2) Puan değerleri ve dereceleri aşağıdaki gibidir.

Puan             DereceNot Karşılığı
85,00-100Pekiyi5
70,00-84,99İyi4
60,00-69,99Orta3
50,00-59,99Geçer2
0-49,99Geçmez1

 Gördüğünüz gibi 50’den düşük olan notlar başarız anlama gelmektedir. Demek ki bir derste başarılı sayılmanız için en az 50 almalısınız. Doğrudan veya sizin deyiminizle direk geçebilmek için yıl sonu başarı ortalamanız en az 50 olmalıdır.

Ve son olarak 55, 3 mü? Hayır 55 puanı geçer nota denk gelmektedir?

“Liselerde puan ve not karşılıkları” üzerine 144 yorum

  1. Bi dersten performans getirmedigimizde G yaziliyorya hani oda ortalamayi dusuruyo ya benim G yazilan dersimin iki doneminin ortalamasi 54.25 yani dogrudan geciyorum ama hani bu G harfi varya o lise diploamami almamda engel olmaz demi tekrar soyliyim dersi dogrudan geciyorum ona ragmen G harfi diplomaya engel olmaz demi lutfen acil cevap verirmisiniz baska birine sordugumda iki donem ortalamasi 50 yi gecjnce basarili sayildigi icin diploma almana engel olmaz dedi dogrumu

    Cevapla
  2. Ben bir ogrenci annesi olarak fikrimi soyluyorum sayin bakanim madem bu lise mecburu edildi sinifta kalma niye butun anne babalar perişan sinifta kalmayi kaldirin lutfen sesimize kulak verin lise anne babalara iskence oldu

    Cevapla
  3. evlatlar şimdi sınavdsan 46 alsam 1 mi sayılıyo 2 mi yoksa 50 2 mi acil cevap verseniz iyi olur

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.