TEOG Sınav Sistemi

teog sınav sistemi , teog sınav sistemi meb, teog sınav sistemi 2015, teog sınav sistemi değişiyor mu?

 TEOG Sınav Sistemi

teog sına sistemiOrtaöğretime geçiş sisteminin adı olan TEOG sınavı SBS sınavının yerine 2013-2014 yılında yürürlüğe girmiştir. TEOG sınavı nedir amacı nedir soruları sık sorulan sorular arasında yerini alıyor. TEOG sınavı ortaöğretime geçiş sınavı adı altında öğrencilere süreye yayılan sınav kaygısı olmadan eğitim yılı içerisindeki başarılı olduklarını da göz önünde bulundurarak yerleşme imkânı tanıyan bir sistemdir. En Temel amacı ise okul sonrasındaki eğitime ihtiyacın duyulmamasını sağlamaktır.

TEOG Sınav Sisteminin İşleyişi

8’inci sınıf öğrencilerine uygulanan 6 temel dersten yapılacak ortak sınavlardır. İki yazılı sınav seçeneği olanlarda birincisi üç yazılı sınav seçeneği olanlarda ise ikincisi ortak sınav şeklinde iki okul gününde iki oturum şeklinde yapılıyor. A ve B kitapçıklarından çoktan seçmeli olarak 4 şıklı bir şekilde düzenlenen sınavda yanlış doğruyu götürmüyor. 6 temel dersler Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, Yabancı Dil, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, derslerini kapsıyor.  Her ortak sınav yapılacak günlerde başka bir sınav yapılmıyor ve ders işlenmiyor. İki okul gününün bir gününde üç dersten fazla sınav yapılmayarak aralarında 30dk dinlenme süresi tanınıyor.

TEOG Puan Hesaplama

TEOG puan hesaplama ortak sınavlarda yapılan her dersin 20 soru ve her sorunun 5 puan şeklinde hesaplama temeline dayanıyor. Her ders için ayrı yapılacak olan puanlama sistemi her dersin kendi katsayısı ile oranlanarak ağırlıklaştırılmış TEOG puanı elde ediliyor. Bu puandan sonra hesaplanacak YEP ise öğrencilerin bir sonraki kademede hangi okulu tercih edebileceklerini gösterecek olan en temek puan oluyor. TEOG puanı 100 puan üzerinden hesaplanırken Ağırlıklaştırılmış TEOG puanı 700 puan üzerinden hesaplanıyor.

teog sınavıs

TEOG Sınavındaki Yer Alan Derslerin Katsayıları

Ortak sınavda yer alan tüm derslerin puanı aynı hesaplanırken katsayıları farklı hesaplanmaktadır. Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik derslerinin ağırlıklı katsayısı 4, Yabancı Dil, Din ve Ahlak kültürü, inkılâp tarihi ve Atatürkçülük derslerinin ağırlıklı katsayısı 2 olarak hesaplanmaktadır. TEOG Sınav Katsayıları YEP puanını belirlemek için oldukça önemlidir. Bu nedenle yüksek katsayılı derslerdeki doğru sayısının fazla olması yerleştirilmek istediğiniz puanı yükseltmeye yarayacaktır. Önceki dönemde 1 tercih hakkı tanınırken bu dönemde 3 tercihte bulunabiliyorsunuz.

TEOG Sınav Soruları

Geçmiş dönemde yer alan TEOG sınav soruları çözümleri oldukça büyük önem taşır. Her çözülen soru öğrencilere artı olarak geri dönüyor. http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php adresinden çözümlü testleri inceleyebilir deneme testleri yapabilirsiniz. TEOG puanını ister doğru yaptığınız soru üzerinden isterseniz de almış olduğunuz puanlar üzerinden hesaplayabiliyorsunuz. 1. dönem almış olduğunuz puanların size 2. dönem de almanız gereken puanları gösteren modülü kullanarak hazırlıklara başlayabilirsiniz. Öğrencilerin kendilerini deneyip test edebilecekleri çok amaçlı bir site bulunuyor. Güncel haberleri de takip edebilirsiniz. Tüm öğrencilere sınavlarında başarılar dileriz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.