Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı 2021 ne zaman?

Mektebim koleji bursluluk sınavı 2021

Sınav başvuru sırasında “Okul” seçeneğinde sınava katılacağınız okul bilgisini seçiniz. (Örn: 4. sınıf öğrencisi …. İlkokul – 5. sınıf öğrencisi …. ortaokul)

Mektebim koleji bursluluk sınavı 2021 Henüz Açıklanmadı

Okuduğu sınıf seviyesini ve size uygun sınav seansını seçiniz.

Sınav giriş belgesinde bulunan salon ve sıra bilgisi okullarda değişkenlik gösterebilir. Sınav giriş yerlerinde ilgili yönlendirmeler yapılacaktır.

* İşaretli alanların doldurulması zorunludur.

Şu anda devam ettiği okulunun adını arama (İngilizce karakter ile) yaparak bulabilirsiniz. Okul ismini bulamadığınız takdirde ilgili satıra okulunuzu yazarak ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili alanlar doldurulduktan sonra sayfanın sonunda bulunan “Başvur” butonunu tıklayarak başvuruyu tamamlayabilirsiniz.

UYARI: Başvuru sonrasında değiştirmek istediğiniz bilgileri, sınava girmek için seçtiğiniz okul ile iletişime geçerek güncelleyebilirsiniz.

2021 Mektebim Koleji Bursluluk Sınavı ne zaman yapılacak?

Ortaokul Eğitiminin Önemi

Ortaokul dönemi, derslerdeki akademik içerik ve düzeyin farklılaştığı, öğrencinin çok sayıda ders çeşidi ile karşılaştığı bir süreçtir. Ayrıca yapısı itibarıyla ulusal sınav sürecine hazırlık dönemini de kapsamaktadır. Çocukluktan çıkılmaya başlanan ve ergenliğe geçiş dönemi olan ortaokul süreci boyunca yetişkin yaşamına adım atmak için gerekli olan bilgi, beceri ve tutumların da kazanılması hedeflenmektedir.

Ortaokul Eğitim Yaklaşımımız

Ortaokulda “Dünya Benim Proje Alanım” yaklaşımını benimseyen öğrenciler, dünya vatandaşı olma yolunda hayatı farklı yönlerden tanımalarına aracılık edecek dersler alırlar. Öğrencilerin, 21. yüzyılın gerekleri olan bilgiyi arama, veriyi okuyabilme, öğrenmeyi öğrenme gibi nitelikleri kazanarak, kendilerini gerçekleştirmeleri ve dünyayı anlamaları hedeflenmektedir.

“Dünya Benim Proje Alanım”

Öğrenciler, akademik birimlerin hazırladığı disiplinler arası programla, branş düzeyinde temel kazanımlar edinirken, bilimsel çalışmalarla ulusal ve uluslararası platformlarda yer alırlar. 7.sınıftan itibaren Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu merkezî sınava hazırlık çalışmaları başlamaktadır. 8.sınıfta yoğun etüt programı, deneme sınavları ve tatillerde de devam eden Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu merkezî sınava hazırlık programlarıyla başarılı bir şekilde liseye hazırlanırlar.

Proje Tabanlı Öğrenme Yöntemi

Proje Tabanlı Öğrenme Yöntemi ile öğrenciler; Eleştirel düşünme (Critical thinking) Karar verme, problem çözme, zaman yönetimi, iş birliği ile çalışma ve uzlaşma, üretim yapabilme sunum yapabilme ve ikna edebilme becerilerini kazanmaktadır. Proje Tabanlı Öğrenme, 5 ve 6. sınıfta uygulanan bir yöntemdir. Ölçme-Değerlendirmede, Rubrik yöntemi de destekleyici  olarak kullanılmaktadır.

Lise Eğitiminin Önemi

Yüksek öğretimden bir önceki basamak olan lise eğitimi gerek üniversite eğitimine hazırlık gerekse yaşam becerilerinin kazanılması sürecinde oldukça kritik bir dönemdir. 21. yüzyıl becerilerine sahip, analitik düşünebilen, öğrenmeyi öğrenen, üretken, bilgiye ulaşabilen ve bilgiler arasında transfer yapabilen, yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim kurabilen, bilişim teknolojilerini kullanabilen, eğitim sürecine aktif olarak katılan, ulusal ve küresel değerleri benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen lise eğitimi, yakın gelecekteki genç iş gücünü şekillendireceği için oldukça önemli bir yere sahiptir.
“Dünya Benim Yaşam Alanım”

Eleştirel düşünce, iletişim becerileri, iş birliği kurabilme ve sürdürebilme becerisi, yaratıcılık, geleceğin çoklu nitelikler gerektiren insan gücünde bulunması beklenen başlıca yetkinlikler arasında yer almaktadır. Küresel farkındalığa sahip,  ekonomi  okuryazarı, girişimcilik becerileri, sağlık, toplum ve çevre duyarlılığı olan, iyi eğitim almış bireyler, geleceğe yön vereceklerdir. Bu anlayıştan hareket eden Mektebim’in lise eğitiminde dünyanın her bölgesinde başarı sağlayabilecek, üretken ve iyi yetişmiş bireylerin topluma kazandırılması esas alınmaktadır.

Bütünsel Eğitim Yaklaşımı

Mektebim öğrencileri, okul öncesinden üniversiteye kadar “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile kendilerini ve dünyayı keşfederek, başarılı bir geleceğe adım adım yürümektedirler. Öğrencinin bulunduğu yaş dönemi esas alınarak tasarlanmış “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” öğrencilerin yetenekleri ve öğrenme şekilleriyle bütünleşerek kalıcı bir eğitime zemin hazırlamaktadır.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.