En Başarılı Anadolu Liseleri ve Taban Puanları

en başarılı liseler, en başarılı liseler 2016, en başarılı liseler izmir, en başarılı liseler istanbul, en başarılı liseler ankara

TÜRKİYE’NİN EN İYİ ANADOLU LİSELERİ

Her ebeveynin en büyük isteği çocuğunun kaliteli bir eğitim alacağı, ilerde istediği üniversiteyi kazanabilecek başarı yüzdesine ulaşabileceği nitelikli bir lise de okumasıdır. Başarı bir tesadüf değil aksine azmin, çabanın, çalışmanın, kararlılığın ve disiplinin meyvesidir. Şüphesiz genç beyinlere bu erdemli hazineleri kazandıracak olan aileler ve eğitmenlerdir. Tamamen ailenin ya da okulun nitelikli olması arzulanan başarı için yeterli değildir. Eğitim aile, birey ve okulun kafa kafaya vererek elde edilen bir ekip işidir.

teog sınavısÜlkemizde ortaokulu bitirip lise eğitimine başlamak için aileleri ve gençleri zorlu bir maraton beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG Sınavı ile ortaokul öğrencileri belli bir sınava tabi tutulmakta ve ellerine bir puan geçmektedir. Elde edilen bu puanlar çerçevesinde Türkiye’de lise düzeyinde eğitim veren okulları tercih ediyor ve başarınıza göre bir liseye yerleşebiliyorsunuz. İşte tam burada her liseli öğrencinin arzuladığı Anadolu Liseleri akıllara geliyor. Verdikleri eğitim kalitesinin yüksekliği, öğrenci profillerinin başarı yüzdesinin fazlalığı ve her yıl mezun ettikleri öğrencilerin Türkiye’nin kaliteli üniversitelerini kazanıyor olmaları, bu okullara olan talebin yüksek olmasını beraberinde getiriyor. Talebin fazla olması büyük bir rekabetin oluşmasına ve rekabetin yüksekliği de Anadolu Liselerinin okul puanlarının yüksek olmasına sebep oluyor.

Elbette her Anadolu Lisesi yüksek puanlı ya da üniversiteyi garantiler diyemeyiz. Nitekim kökleşmiş bir Anadolu Lisesi ile daha yeni açılmış bir Anadolu Liseleri başarı yüzdeleri ve tercih edilebilirlikleri farklı olacaktır. Ancak tablo böyle olsa bile bir ilçede ilk tercih edilen liseler arasında olacakları ise su götürmez bir gerçektir.

Ülkemiz de eğitim öğretim hayatına devam eden 2300 aşkın Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Anadolu Liseleri ülkemizin bir bölgesine toplanmış da değildir. Türkiye’nin tüm illerinde kaliteli eğitim veren Anadolu Liselerimiz mevcut olup, genç nüfusumuzdaki ihtiyaçlar nedeniyle de yeni okullar açılarak eğitim camiasına merhaba demektedir. Her yıl yapılan Üniversitelere yerleşme sınavlarının neticesi de diğer liseler için olduğu gibi Anadolu Liseleri için de bir başarı kriteri olarak lanse edilmektedir. Türkiye’de ilk 100 içine giren 5 öğrencinin Anadolu Lisenizden mezun olduğunu düşünün, gelecek yıl TEOG Sınavı sonrası yapılan tercihlerde okulunuz üst sıralara yükselecek ve daha nitelikli öğrenciler sizi seçecektir. Böylece Türkiye’de eğitim veren en iyi Anadolu Liseleri listesinde yer alabilirsiniz.

En İyi Anadolu Liseleri Hangileridir?

-İstanbul’da bulunan Galatasaray Lisesi, her yıl en fazla tercih edilen Anadolu Liseleri arasındadır.

-İstanbul’da bulunan Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Lisesi de üst sıralarda yer alır.

Kadıköy Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi de meşhur Anadolu Liselerimizdendir.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, başkentin gurur kaynağıdır.

Konya Meram Anadolu Lisesi,

-İzmir Konak Atatürk Lisesi,

Bursa Anadolu Lisesi ilk akla gelen liselerimizdir.

Türkiye’nin en başarılı anadolu liseleri
İstanbul / Beyoğlu
Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi
498.9991
İstanbul / Fatih
İstanbul Lisesi
498.0309
İstanbul / Beşiktaş
Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi
496.8871
İstanbul / Beşiktaş
Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi
496.4848
İstanbul / Fatih
Cağaloğlu Anadolu Lisesi
491.9943
İstanbul / Kadıköy
Kadıköy Anadolu Lisesi
490.8778
İstanbul / Üsküdar
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
490.7654
İstanbul / Beşiktaş
Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi
489.2553
Ankara / Yenimahalle
Atatürk Anadolu Lisesi
488.7414
İstanbul / Kartal
Burak Bora Anadolu Lisesi
487.4924
Antalya / Muratpaşa
Antalya Anadolu Lisesi
485.7942
İstanbul / Beşiktaş
Atatürk Anadolu Lisesi
484.7941
İzmir / Konak
Atatürk Lisesi
484.4257
İstanbul / Bahçelievler
Adnan Menderes Anadolu Lisesi
484.0970
İstanbul / Kartal
Burak Bora Anadolu Lisesi
484.0123
Ankara / Yenimahalle
Gazi Anadolu Lisesi
483.7953
İzmir / Konak
Atatürk Lisesi
483.6318
Bursa / Osmangazi
Bursa Anadolu Lisesi
483.1551

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.