üniversiteyi kazanıp da kaydını yaptırmayanların puanı düşer mi?.

Kazanıp da kaydını yaptırmayanların puanı düşer mi?.
Evet kesinlikle düşer. Bu konudaki kesin kural, ÖSYM tarafından herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirildiğinizde, kayıt olsanız da, olmasanız da,  bir sonraki yıl, okul başarı puanınız yarı yarıya düşüyor.

2013 ÖSYS ile sınavsız geçiş veya kontejansiz AÖF programlarına yerlesen öğrencilerin okul puanlarinda bir düşüş olmaz.

“üniversiteyi kazanıp da kaydını yaptırmayanların puanı düşer mi?.” üzerine 7 yorum

  1. Merhaba ben 2014 yılında 2 yıllık geçiş hakkımla üniversite kazandım ve kayıt yaptıramadım yeniden üniversite sınavına girmeden daha öncesinde kazanmış olduğum üniversiteye kayıt yaptırabilir miyim? Bana bu konuda yardımcı olur musunuz lütfen

    Cevapla
  2. ben geçen sene ygs’ye girdim ve açıktan bi bölüm kazandım kayıt yapmadım. şimdi sınava girmeden gidip aöf’den bi bölüme kayıt yapabilir miyim ?

    Cevapla
  3. Univetsiteye yerlestin ama kayit yaptirmadin tekrar sinava girdin okulun verdigi puandanmi dusuyo yoksa lys ve ygsden aldigimiz puandanmi dusuyo

    Cevapla
  4. 2012’de üniversite kazandım fakat kayıt yaptırmadım puanım yarıya düştü 2013’de tercihimi az kullandım ve herhangi bir bölüme yerleşmedim. bu yıl tekrar sınava girdim puanım kırılmayacak değil mi yine yarıdan mı hesaplanacak? diploma puanım 78.60 ATML mezunuyum yardımcı olur musunuz?

    Cevapla
  5. yarıya düşen puan beni kaç bin geriye götürür örn okul 50puan verdi kaçbin geriden başlarım

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.