MEB öğrenim özrü olmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf TEKİN, eğitim camiası tarafından sabırsızlıkla beklenen “özür grubu tayinleri ve Yönetici Atama Yönetmeliği” ile ilgili olarak Twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar;-Öğrenim özrü hakkında ısrarlı talepleri olan arkadaşlar, keşke mümkün olsa bütün talepleri karşılayabilsek. Ama maalesef bu mümkün değil.-Bunu yaptığımız zaman mesela eş özrünü yeterince dikkate alamayacağız.

Gerçekten çok üzgünüm ama öncelikle eş ve sağlık özrü nedeniyle yer değiştirmek isteyenlerin taleplerini yerine getirmeye çalışacağız. Eğer imkan olursa eğitim özrünü ancak bundan sonra dikkate alabiliriz. Bu konuda anlayış bekliyoruz.

Aksi durumda eş ve sağlık özründen çok sayıda mağdur arkadaşımız olacak.-Bir de arkadaşlar evet haklısınız yönetici atama yönetmeliği maalesef gerekli bürokratik süreç henüz tamamlanmadı. Biz metni hazırladık, bu konudaki gecikme bizden kaynaklanmıyor ama özür diliyorum

En kısa zamanda yayınlanacak inşallah.-Eğitim özrü konusunda ücretsiz izin alternatifi konusunda yardımcı olma sözü veriyoruz. Bir nebze de olsa çözüm olur ümidiyle..

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.