Tıp kazanmak için kaç net gereklidir?

tıp kazanmak için, tıp kazanmak için yapılması gerekenler, tıp kazanmak için kaç net gerekir

Tıp Kazanmak İçin Kaç Net Gereklidir?

Uzun yıllar süren hazırlık sürecinin ardından, her yıl yüzbinlerce öğrenci üniversite sınavlarında ter dökmektedir. Her öğrencinin sınavdan beklentisi farklı olmakla birlikte, ortak amaç üniversite sınavını kazanmaktır. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’nda birçok öğrenci, en çok tercih edilen ve hayali kurulan bölümlerden biri olan Tıp Fakültesi’ni kazanmak için birbiriyle yarışacak. Üniversite sınav sisteminde yapılan değişiklikler, öğrencilerin kafasının karışmasına neden olmakta ve sınav öncesinde eğitimcileri soru yağmuruna tutmaktadırlar.

istanbul tıpTıp Fakültesine Girmek İçin İlk 40.000’e Girme Şartı Getirildi

Son yapılan düzenlemeyle doktor olmayı amaçlayan ve Tıp Fakültesine girme arzusunda olan gençlerin işleri biraz daha zorlaştı. Önceki yıllarda başarı sıralaması uygulaması olmadığı için Tıp Fakültesine girmek isteyen adaylar, ilk 40.000’e giremese bile kontenjanlarda boşluk olduğu taktirde ikinci yerleştirmede bu bölüme girebiliyordu. Son düzenlemelerle öğrenciler için bu yol kapanmış oldu.

Tıp Kazanmak İçin 141 Net Gerekiyor

Tıp Fakültesine girmek isteyen adaylara ilk 40.000’e girme şartı getirilmesi, üniversite sınavına girecek adaylar için şanslarının azalması anlamına geliyor. MF3 puan türünde en düşük Tıp Fakültesini kazanmak için bile, LYS sınavında toplam 115 net çıkarmak gerekiyor. Fakat 115 puan, ilk sınavdan yani YGS’den yüksek puan alan adaylar için geçerli olmaktadır. Şayet YGS’den alınan puan düşükse ilk 40.000’e girmek için 141 net yapılması gerekecek.

İlk 40.000 Barajı Öğrenciyi Daha Da Strese Sokacak

Yüksek Öğrenim Kurumu kısa adıyla YÖK, bu yıl ilk defa uyulamaya konan ilk 40.000 şartının sebebini, tıp alanında verilen eğitimin seviyesini yükseltmek olduğunu açıkladı. YGS sınavına konulan baraj, tek başına tıp alanında verilen eğitimin başarısını ve kalitesini arttırmaya yetmeyeceğini düşünen uzmanlar, bunun sadece adaylara ek stres yaşatacağını vurgulamaktadır.

Tıp Fakültesini Kazanmak İçin MF3 Puanınızın Yüksek Olması Gerekiyor

Üniversite sınavlarında istenilen bölüme yerleşebilmeyi etkileyen birçok faktör bulunur. Hangi bölümlerin o yıl daha çok tercih edildiği, kontenjan sayılarındaki değişiklikler, üniversite sınavına girecek aday sayısı, soruların zorluk derecesi gibi birçok etken bu konuda belirleyici rol oynamaktadır. Tıp Fakültesi’ni kazanmak isteyen öğrencinin MF3 puanının yüksek olması gereklidir. MF3 puan etkisi bakımından düşünüldüğünde Kimya ve Biyoloji gibi dersler etkiliyken, puan ve soru sayısı olarak Fen Bilimleri ve Matematik testlerinin etkili olduğu görülmektedir.

Tıp kazanmakEn Yüksek Ve En Düşük Puanlı Tıp Fakülteleri

Tıp Fakültesine giriş puanları oldukça yüksek olmasına rağmen, kontenjanlardaki artış, puanların az ada olsa düşmesine neden olmuştur. Her şeye rağmen Tıp Fakültesinin puanları diğerlerine oranla çok daha yüksektir. Devlet üniversitelerinde geçtiğimiz yıllar temel alındığında en yüksek puana sahip üniversite 526 puanla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp’tır. En düşük puanlı Tıp Fakültesi ise 454 puanla öğrenci kabul eden Yüzüncü Yıl Üniversitesidir.

Güncel Tıp Fakültesi Taban Puanları için tıklayınız

YGS Puanı Hesaplama

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.