psiko-motor gelişim alanı 2.dönem gelişim raporu 2012-2013

Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Genel olarak bedensel hareketleri ve devinimleri yaş grubundan beklenen düzeyde. Ayrıca makas tutma, kağıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede yaşından beklenen düzeyde başarılı bir öğrenci. Fakat ilgisi çabuk dağılabiliyor. Böyle olduğu zaman çevresiyle ilgilenmeye başlıyor. Bunu engelleyebilmek için teşvikler yapılmalı ve olumlu pekiştirilmelidir.

 

El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri  yapar.Malzemeleri keser,yapıştırır,katlar.Özellikle bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri çok iyi yapabilmektedir.(Zıplar,koşar,yuvarlanır…) İnce ve kaba motor hareketleri çok gelişmiştir.

 

Yürüme, koşma, yuvarlanma, sekme, sıçrama, atlama, yakalama vb. bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri rahatlıkla yapabiliyor. Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb. el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede de başarılı olduğu aşikar. Oldukça düzenli bir çocuktur ve dağıtmadan, dağıttığını toplayarak çalışır.

 

Ona hareket etme fırsatını devamlı olarak tanıyın ve enerjisini olumlu yönde harcamasını sağlayın. Okulumuzda yapılan etkinliklerde fiziksel açıdan, yaş özelliklerine uygun bir gelişim göstermiştir. Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri rahatlıkla yapıyor. Sanat etkinliğinde genelde ağır ve dağınık çalışır. Etkinliklerde süreyi ayarlamada bazen yardıma ihtiyaç duyuyor.

 

El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri  çok iyi yapar.Malzemeleri keser,yapıştırır,katlar.Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilmektedir.(Zıplar,koşar,yuvarlanır…) Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir.

 

Fiziksel aktivitelerde istekli olması kas gelişiminin iyi yönde olacağına işaret eder. Fiziksel olarak sınıf içi çalışmalarında oldukça iyi bir gelişim göstermiştir. Yürüme, koşma, zıplama, atma, tutma gibi büyük kas becerileri ve bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri rahatlıkla yapabilir. Bunun dışında küçük kas becerileri ve el-göz koordinasyonu gerektiren çizme, boyama, kesme, yapıştırma gibi becerilerde yeterli düzeyde gelişim göstermiştir.

 

Nesneleri değişik malzemelerle bağlayabilme gelişimini tamamlamıştır. İp atlayabilmekte, bedenini koordineli olarak kullanabilmektedir. Kalemi düzgün tutma gelişimi devam etmektedir. Bu alanda desteklenmesine devam edilmesi önerilmektedir. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirmektedir.

 

Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri iyi yapabilmektedir (Yürür, koşar, tırmanır, vb.) Etkinlikler için gerekli malzemeleri (makas, boya, hamur…)  iyi kullanmaktadır. Denge gerektiren hareketleri iyi yapabilmektedir.

 

El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri çok iyi yapar. Malzemeleri keser, yapıştırır, katlar. Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri iyi yapabilmektedir. (Zıplar, koşar, yuvarlanır…) Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir.

 

Etkinlikler için gerekli malzemeleri(makas,boya,hamur…) bazen doğru kullanmaktadır.İnce motor hareketleri çok gelişmemiştir.Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri iyi yapabilmektedir.(Zıplar,koşar,yuvarlanır…) Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir.

 

Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri iyi yapabilmektedir(Yürür,koşar,tırmanır,vb.) Etkinlikler için gerekli malzemeleri(makas,boya,hamur…)bazen iyi kullanmaktadır.El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri zayıftır(katlama,kesme vb.) Serbest resimlerinde yaratıcı değildir.Sanat etkinliklerinde çok düzensiz çalışmaktadır.

El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri  çok iyi yapar. Malzemeleri çok iyi keser, yapıştırır,katlar.Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri iyi yapabilmektedir.(Zıplar,koşar,yuvarlanır…). Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirmektedir.

www.sorubak.com

Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.