Lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır?

Alltan kaç dersle sınıf geçilir? Lisede sorumlu geçme,lisede doğrudan sınıf geçme,lisede yıl sonu başarı puanı ile sınıf geçme

7 Eylül 2013 tarihi itibarıyla liselerde sınıf geçme yöntemi değişmiştir.

7 Eylül 2013 tarihi itibarıyla  liselerde sınıf geçme şu şekilde olacak.

AKLINIZA TAKILANLARI SORUN CEVAPLAYALIM Tıkla!!!

Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılmamanız için:

1) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

2) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70

Yorumum: Herhangi bir dersten başarılı sayılmanız için o dersin yıl sonu ortalamasının 50 olması yeterli. Örneğin Matematik 1.dönem 40 ikinci .dönem 60 ise bu dersin yıl sonu notu (40+60)/2=50 başarılı sayılacaksınız.

Diğer bir konuda daha önce ikinci dönem notları birinci dönem notlarında düşük olduğunda başarısız sayılıyordu öğrenci. Bu kaldırıldı. Yeni sisteme göre 1.dönem notunuz ne olursa olsun 2.dönem notunuz 70 veya üzerinde ise bu dersi geçiyorsunuz.

Doğrudan nasıl sınıf geçersiniz?

Ders yılı sonunda;

a) Tüm derslerden başarılı olan,

b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Yorumum: Lisede doğrudan sınıf geçebilmeniz için bütün derslerden başarılı olmanız veya yıl sonu başarı puanınız en az 50 olmalıdır. Burda dikkat edilmesi gereken şey yıl sonu başarı puanınız 50 ama baraj dersiniz zayıf ise doğrudan geçemezsiniz, Ancak sorumlu olarak geçebilirsiniz.

Sorumlu olarak sınıf nasıl geçersiniz?

Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

Yorumum: Sorumlu olarak geçebilmeniz için en fazla 3 dersten başarısız olmalısınız. 3’ten fazla dersten başarısız olursanız sınıfta kalırsınız. Bu üç derse allan dersler dahil değil. Allatn 6 derse kadar bir üst sınıfa geçebilirsiniz. Ancak alttan derslerde dahil 6 dan fazla başarısız dersiniz varsa sınıf tekrarı yaparasınız.

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkınız nasıl biter?

Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

b) Okuldan mezun olamayan on ikinci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

c) Özürleri nedeniyle; okula devam edemeyen, okula devam ettikleri hâlde iki dönem puanı alamayan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılır. Öğrenim hakkının kullanılmamış sayılması hâli, öğrenim süresince iki eğitim ve öğretim yılıyla sınırlıdır.

Hazırlık sınıfında yeterlilik sınavı ve 9 uncu sınıfa geçiş nasıl olacak?

(1) Hazırlık sınıfında sınıf geçme, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersindeki başarı durumlarına göre tespit edilir. Diğer derslerdeki başarı durumu, öğrencinin ödüllendirilmesinde dikkate alınır. Hazırlık sınıfında alınan puanlar mezuniyet puanının belirlenmesinde dikkate alınmaz.

(2) Hazırlık sınıfında sınıf geçmeye esas derslerden ders yılı sonunda başarılı olamayan öğrenciler, üçüncü fıkra hükümlerine göre yeterlilik sınavına alınır. Başarısız olanlar bir yıl daha hazırlık sınıfına devam eder. İkinci yılda da hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin okulla ilişkisi kesilerek sınavsız öğrenci alan diğer ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfına kayıtları bu Yönetmeliğin nakil ve geçişe ilişkin hükümleri çerçevesinde yapılır.

(3) Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9 uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden ders yılının ilk haftası içinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, sorumluluk sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.

 


      Lise Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplama

SINIF GEÇME İLE İLGİLİ SORULARINIZI BİZE SORUN TIKLA SOR!

“Lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır?” üzerine 553 yorum

  1. ABİ ALLAH İÇİN CEVAPLA MESELA BENİM ORTALAMAM 53 DİEK AMA BAYA BİRİM VAR 5 6 HATTA 7 8 DE OLABİLİR KALİRMİYİM GECERMİYİM

    Cevapla
  2. Arkadaşlar ben 9. Sınıf öğrencisiyim birinci dönem toplam ortalama 54 tü 6 dersten kalmıştım ama onlarda secmeliydi bazıları bu dönem de o rtalamam 48 galiba bakmadım e okul yüzünden 5 dersten kalıyorum ama onların içinde de yine seçmeli var acaba sınıfta kalirmiyi okudum bu yazıyı ama benim sorunu la ilgili değil galiba off inşallah kalmam seçmeli dersler yüzünden bi de

    Cevapla
  3. benım ıkı donem ortalamam 45 sızce gecemıyım sorumluluk sınavlarında ama dıl anlatım 75 gecermıyım sızce

    Cevapla
  4. Benm 1. donem 3 tane suanda 2. donemde yanı 8 zayıfım var ama 2. yazılılar gırılmedı gecermıyım kalırmıyım sizce [saglık meslek ]

    Cevapla
  5. 9. sınıfım ve 1. dönem 6 zayıfla geçtim 2. dönem için kaç zayıf veya ortalamam kaç olması lazım lütfen yardım edin.

    Cevapla
      • yani bu kurallarda en fazla 3 zayıf diyor.2. dönemi kaç zayıfla bitirmem lazım 1.dönem ortalamam (57)

        Cevapla
        • en fazla 3 zayıf dediği olay yıl sonu başarı puanın 50 nin altında olması durumunda geçerli. Eğer yıl sonu başarı puanını 50 ve üzerinde tutarsan 3 zayıf veya 4 zayıfın önemi yok. Ama yıl sonu başarı puanın 50 nin altında olursa o zaman 3 ten fazla zayıfın olmayacak. Yoksa sınıf tekrarı yaparsın.

          Cevapla
      • benim asıl sormak istediğim şu 1. dönemi 6 zayıfla geçtim ve 2. dönemi en fazla kaç zayıfla geçebiirim

        Cevapla
        • cumhur 1.dönemde sınıfta geçmek diye bir şey yok. sınıfta geçip kalmak 2.dönem sonunda olur.

          Yani 1.dönem 6 zayıfın vardı. Bu sınıfı sorumlu geçmek için o altı zayıfın en az 3 ünü düzelteceksin. Yıl sonunda en fazla 3 zayıfın olmalı. Veya yıl sonu başarı puanın 50 nin üzerine çekerek sınıfı doğrudan geçeceksin.

          Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.