9.10.11.12.sınıfta sorumlu sınıf geçme 2014-2015

Lisede sorumlu sınıf geçme, kaç dersten sorumlu geçilir, sorumlu sınıf geçme kuralları 

mebMilli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 58.maddesinde liselerde sorumlu geçme şu şekilde açıklanmıştır.

Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Yani sınıfı doğrudan geçemiyorsanız  3 zayıfa kadar sorumlu geçersiniz. Örneğin 10.sınıfta doğrudan geçemediyseniz ve  4 zayıfınız varsa  sınıf tekrar edersiniz. 9.sınıfta alttan 3 zayıfınız olsun, 10.sınıfta 3 zayıfınız olsun. 6 zayıf ile yine sorumlu geçersiniz.

Peki doğrudan sınıf geçme nasıl gerçekleşir?

* Ders yılı sonunda;

a) Tüm derslerden başarılı olan,

b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

Online Sınıf Geçme Hesaplaması Yapın!

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.