Uğur Okulları Bursluluk Sınavı 2020 cevap anahtarı açıklandı mı?

Geçen yıl Uğur Okullarının, 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için burs olanağı sağlayacağı Uğur Bursluluk Sınavına 133 binin üzerinde öğrenci girdi. Gerçekten oldukça yüksek bir rakam bu.  Geçen yıl yani 2019 yılında Uğur Okulları Bursluluk Sınavı 12-13 Ocak tarihlerinde Türkiye genelinde 50 ilde düzenlenmişti. Bu sınava Türkiye genelinde 133 binden fazla öğrenci katılmıştı. Uğur okulları bursluluk sınavı 2020 yılında tekrar yapılacak.

2020 Uğur Okulları bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

  • Bursluluk sınavı 11 ve 12 Ocak tarihlerinde yapılacak.
  • Sınava 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri girebilecek.
  • Öğrenciler sınava 3 farklı saate katılabilecek. Saatler; 10.00, 12.00 ve 14.00 olarak belirlendi.
  • Sınavda başarılı olan öğrencilere % 25 ile % 100 arasında burs imkanı sağlanacak.
  • Sınav Uğur Okulları’nın bütün kampüslerinde gerçekleştirilecek.
  • Başvurular 11 Ocak tarihine kadar yapılabilecek.
  • Okul sınava katılan öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmeyecek.

Uğur Okulları Bursluluk Sınavı Başvuru Formu: Tıklayınız

Uğur Okulları bursluluk sınavı sonuçları 2020

Uğur okulları bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? Uğur okulları bursluluk sınav sonuçları açıklandığında sınava girmiş olduğunuz okulunuz ile iletişime geçerek sonuçlarınızı öğrenebiliyorsunuz. Sorubak olarak 2020 Uğur Okulları bursluluk sınavı sonuçları açıklandığında gelişmeleri burada sizlere duyuracağız.

Neden Uğur Okulları?

Eğitime Teknolojik Destek

Uğur Okulları Bilgi ve İletişim Teknolojileri Biriminin katkılarıyla hazırlanan online platformlar ile öğrencilerin bilgiye 7/24 ulaşabilmeleri sağlanır.

U-Digital

U-Digital ile öğrencilerin tüm verileri online sistem üzerinde tutularak düzenli bilgi akışı sağlanır. Akademik ve sosyal gelişim süreçlerinin platform üzerinden takip edildiği Akademik Gelişim Dosyası ile okul, öğrenci ve veliler arasında bir köprü hizmeti sağlanır.

U-Digital ile;

  1. Güncel duyuru ve mesajlara, haftalık hatırlatmalara ve sınav bilgilerine anında ulaşılabilir.
  2. Ders notları, akademik bilgiler, sınavlar, rehberlik, etkinlikler, etüt takvimi, ödevler ve özel görüşme günleri görüntülenebilir.
  3. Ders programı, yemek listesi, akademik takvim, kayıt bilgileri gibi çeşitli sayfalara ulaşılabilir.

Metodbox

Uğur Okullarına özgü yeni nesil eğitim metodu olan Metodbox, ders içerik üretimini sürdürülebilir dijitalleşme standartlarıyla öğrenciler ile buluşturan online eğitim platformudur.

Kişiye Özgü Eğitim Metodu

Öğrencinin ne öğrendiği platform üzerinden kolayca sorgulanarak, çalışmaları izlenerek, performansı ölçümlenerek sınav tercihleri doğrultusunda hedefine yönlendirme hizmet sağlanır, tamamlanacak yönlerinin tespit edilmesine yapay zeka algoritmaları ile yardımcı olunur.

Web, akıllı tahta ve mobil cihazlar ile entegre çalışan Metodbox, öğretmenlere sınıf içi derslerde yardımcı araç olarak sunulur. Öğretmenin, öğretilenleri izlemesine aracılık eder, sonuca göre öğrencilerin eksiklerini gidermesinde dijital pusula olur. Velilere basit bir veri okunurluğu ile raporlar sunar, veri kaynağı yaratır. Bilgisayarlar, akıllı tahta, tablet, mobil cihazlar ile “her yerde öğrenme” felsefesi desteklenir.

Kişiye Özgü Öğretim Modeli

Uğur Okulları, tüm öğrencilerin temel akademik becerilerini geliştirmelerinin yanında yabancı dili en iyi şekilde öğrenmeleri amaçlanır.

Uğur Okullarında 5. sınıf öğrencilerinin yaratıcı ve interaktif ortamda yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi alarak İngilizce dil becerileri geliştirilir. 6. sınıf öğrencilerinin seviyeleri tespit edilir ve proje tabanlı analitik düşünebilme ile yaratıcılık becerilerini geliştirmeleri sağlanır. 7 ve 8. sınıfta ise ASDF destekli “Lise Sınavına Hazırlık Programı” uygulanarak ulusal sınavlara hazırlık yapılır.

Sınıftaki Eğitimde Akademik Programlama

• Akademik ve kişisel gelişimi destekleyecek eğitim

• Eleştirel ve üst düzey düşünme yeteneği

• Kişisel hedef koyma ve içe bakış

• Yaratıcılık ve öz güven geliştirme çalışmaları

Öğrenme Süreci İçin Tasarlanmış Aktiviteler Yardımıyla Davranışı Şekillendirme

• İş birliği ve başkalarına saygı

• Sorumluluk ve liderlik

• Etkili iletişim

• Sağlıklı yaşam becerisine katkıda bulunarak doğru kişisel tercihlere yönlendirme

Eğitimde ASDF Modeli

Uğur Okullarında uygulanan, öğrencilerin yaş grubu özelliklerine uygun olan “ASDF Eğitim Modeli’’ ile her alanda gelişim desteklenir. Öğrencilerin doğal bir çevrede ve kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir öğrenme merkezi ortamında, kültürel ve sosyal paylaşım içinde bulunarak, deneyimleyerek öğrenmeleri sağlanır.

Uğur Okullarında uygulanan ASDF Eğitim Modeli ile öğrencilere;

• Güvenli, konforlu ve gelişimlerini destekleyen ortamlarda eğitim verilir.

• Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişim olanağı sağlanır.

• Kendi potansiyellerini keşfetme imkânı sağlanır.

• Öz güvenli, sorumluluk sahibi ve çok yönlü küresel vatandaşlar olarak yetişme fırsatı sunulur.

ASDF Nedir,

Eğitimde Nasıl Uygulanır?

ASDF, öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini destekleyen Uğur Okullarına özgü bir eğitim modelidir.

Akademik

Uğur Okullarında öğretmen kadrosundan yabancı dil eğitimine, kariyer planlamasından sınav başarısına kadar, öğrenciye kendi bilişsel gelişimi dikkate alınarak en iyi eğitim sunulur.

Sosyal

Öğrencilerin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak kulüp ve atölye çalışmaları, kültür ve sanat projeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kişisel gelişim odaklı etkinlikler gerçekleştirilir. Uğurlu öğrencilerin akademik başarılarını artırmalarının yanında kendilerini doğru ifade eden, doğaya ve sosyal çevreye karşı farkındalıkları yüksek, bilinçli, dengeli ve etkili iletişim kurma becerilerine sahip birer yetişkin olmaları hedeflenir.

Duygusal

Öğrencilere olumlu düşünme, duyguları yönetme, öz benlik saygısı geliştirme gibi beceriler kazandırılır. Uzman psikolojik danışman ve psikologlar ile öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını karşılayan bir çevre oluşturulur.

Fiziksel

Öğrencilerin, öğrenim hayatları boyunca bireysel ve fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanır. Tüm öğrencilerin ilgileri, yetenekleri ve başarıları doğrultusunda etkinlik yapması sağlanır. Öğrencilerin kendi yaş grubuna uygun becerileri sergileyebilecekleri aktiviteler içerisinde yer almasına önem verilir.

NELER ÖĞRENDİK?

“Uğur Okulları Bursluluk Sınavı 2020 cevap anahtarı açıklandı mı?” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.