Türkiye’nin En Başarılı Fen Liseleri 2015

en başarılı fen liseleri,  fen liseleri taban puanları, en başarılı liseler 2016

HER LİSELİNİN HAYALİ OLAN FEN LİSELERİ

MEB MİLLİ EĞİTİMEğitim hayatımızı şekillendiren önemli kararlar alırken aslında yalnızca alacağımız eğitimin kalitesini değil, geleceğimizi yarınlarımızı da şekillendirmiş oluruz. Böylesi zor kararları alırken en önemli belirleyici unsur hiç şüphesiz ailemiz ve ortaokuldaki öğretmenlerimizin başarılı yönlendirmeleri olacaktır. Kaliteli bir eğitim asla tesadüflerin eseri değil, planlı, programlı, disiplindi çalışmaya, ailenin okul ile beraber eğitim sürecinin bir parçası olmasıyla mümkündür. Lise eğitimine başlayan öğrencilerin dahi henüz hayat için tecrübesiz ve bilgisiz olduğu düşünüldüğünde, ortaokul sıralarındaki öğrencilerin bilinçli bir şekilde hareket etmesi ve liseler hakkında bilgi sahibi olması beklenemez. İşte tam burada devreye bilinçli ebeveynlerin ve eğitimcilerin girmesi zaruridir.

Ailelerin Liselere yerleşme sınavı olan TEOG Hakkında bilgi sahibi olmaları ve çocuklarını bu sınava motive ederek desteklerini göstermeleri gerekir. Okuldaki Rehber Öğretmenin öğrencileri sınav hakkında bilinçlendirmeleri ve hangi derslerden hangi oranda net yaparlarsa başarılı olacaklarına dair gerekli yönlendirmeyi sağlamaları gereklidir. Nitekim Fen Liseleri Hakkında, Anadolu Liseleri Hakkında detaylı bilgiler verilmeli, gelecekleri için umut vadeden Fen Liseleri için motivasyonları tetiklenmelidir.

Ülkemizde eğitim veren liseler içerisinde en kaliteli olanları hiç şüphesiz Fen Liselerdir. Öyle ki, liselere yönelik hizmet sunan dershanelerin başarıları dahi yerleştirdikleri Fen Liselerine ve yerleştirdikleri öğrenci sayısına göre şekillenmekte, dershanelerin fiyatları üzerinde bile pozitif etki göstermektedir. 2015 Yılı TEOG Sınavı birincisi X Dershanesinden çıkmış ve öğrencisi X Fen Lisesine yerleşmiş, haberinden daha güzel bir reklam düşünülebilir mi? İlla ki bu dershane gelecek yıl talep patlaması yaşayacak ve ücret politikası da lehine olacaktır.

Türkiye’de başarılarıyla adından söz ettirmiş birçok Fen Lisesi mevcuttur. Ülkemizde 300’ün üzerinde Fen Lisesi bulunmaktadır. Eğitimlerinin kalitesinin yüksek olması, başarılı zeki öğrencilerden oluşması ve üniversitenin ileride kazanılmasına kesin gözüyle bakılması Fen Liselerinin popüler olmasının nedenleri arasında sayılabilir. TEOG Sınavına iyi çalış adından söz ettirmiş bir Fen Lisesine yerleş, o seni vereceği eğitim ile YGS’ de kaliteli bir üniversitenin kapısını açacaktır desek yanlış olmayacaktır.

Başarının Anahtarı Olarak Görülen Fen Liseleri:

-Fen Liseleri içerisinde ilk sırada Ankara Çankaya Fen Lisesi gelmektedir. Kalitesi ile ön plana çıkan Çankaya Fen Lisesi, TEOG Sınavına giren binlerce gencin hayalini süslemektedir.

-Ege’nin incisi İzmir İlinde bulunan Bornova Fen Lisesi, en çok talep edilen başarılı Fen Liselerinden bir diğeridir.

-Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da da Kadıköy Atatürk Fen Lisesi de beğenilen, tercih edilen ve her yıl başarılarından söz edilen bir Fen Lisesidir.

-Aydın İlinde bulunan Efeler Fen Lisesi de tercih listelerinde ön sıralarda yer alan önemli bir Fen Lisemizdir.

-Konya’nın gözde Fen Lisesi olan Meram Fen Lisesi de başarılı olan ve çok tercih edilen lisemizdir.

Fen Liseleri listemize ülkemizin değişik illerinde bulunan birçok Fen Lisemizi de ekleyebiliriz. En meşhur Fen Liselerimizden bir kaçından bahsettik.

İşte Türkiye’nin En Başarılı Fen Liseleri ve Taban Puanları

Ankara / Çankaya
Ankara Fen Lisesi
496.9842
İzmir / Bornova
İzmir Fen Lisesi
496.8808
İstanbul / Kadıköy
İstanbul Atatürk Fen Lisesi
495.7393
Aydın / Efeler
Aydın Fen Lisesi
495.1238
İzmir / Buca
Buca İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi
493.6643
İstanbul / Fatih
Çapa Fen Lisesi
493.2346
Konya / Meram
Konya- Meram Fen Lisesi
493.1411
Antalya / Döşemealtı
Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi
492.1729
Adana / Seyhan
Adana Fen Lisesi
491.8701
Denizli / Merkezefendi
Erbakır Fen lisesi
491.7331
Kayseri / Melikgazi
Kayseri Fen Lisesi
491.1304
Manisa / Turgutlu
Halil Kale Fen Lisesi
490.9517
Bursa / Nilüfer
Tofaş Fen Lisesi
490.4326
Bursa / Nilüfer
Nilüfer İMKB Fen Lisesi
490.0748
Eskişehir / Odunpazarı 
Eskişehir Fatih Fen Lisesi
490.0107
Balıkesir / Karesi
T.C Ziraat Bankası Balıkesir Fen Lisesi
489.7175
Samsun / Atakum
Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi
489.1836
Kocaeli / İzmit
Kocaeli Fen Lisesi
489.0662

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.