TEOG’da Doğru Puan Hesaplaması

TEOG Sınavı Puan Hesaplaması

SBS sınavı ardından TEOG sınavının çıkması insanların aklında bazı soruları uyandırdı. Bu soruların bazılarına açıklık getirmek gerekirse TEOG sınavı nedir ile TEOG puan hesaplaması nasıl yapılacak tarzındaki sorularını çözümlemek istedik. TEOG, temel eğitim ortaöğretime geçiş sınavıdır. Bu sınavın hayatımıza girmesinin amacı, okul test çözmedışı eğitim kurumlarına duyulan ihtiyacı azaltmak, başarı değerlendirmelerini sürece yaymak, öğrencilerin kazanımlarını izleyip değerlendirmek, öğrenci, okul, öğretmen arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, ülke çapındaki müfredatın eş zamanlı uygulanabilmesini sağlamak, sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak, öğrencilerin devamsızlık problemini en aza indirmek olarak belirtebiliriz.

Sınav Saatleri ve Başlaması

TEOG sınavı başlama saatleri her bir ders yapılacak sınavlara başlanıldığı ilk 15dk içinde gelen öğrenciler sınava girebilecektir. Daha geç gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Her ders sınavının ilk 20dk ve son 5dk süresince öğrenciler sınıftan çıkmayacaktır. İlk 20dk tamamlanmasından sonra sınavı tamamlayan öğrenciler sınıftan çıkabilecektir. Ortak sınavların yapıldığı günkü sınavların arasında 30dk dinlenme süresi verilmekle birlikte her sınav günü 3 ders yazılısı yapılabilecektir. 2 günde iki oturum şeklinde sınavlar gerçekleştirilecektir. Ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin mazeret durumlarını gösteren belgeleri ile daha sonra belirlenen sınıflarda hafta sonu günlerinde TEOG mazeret sınavı yapılarak girebileceklerdir.

TEOG Sisteminde Ek Puan Avantajı

Öğrencilerin öğrenim gördüğü yıl içerisinde TUBİTAK tarafından gerçekleştirilmiş olan birden fazla uluslararası sınav ve yarışmaya katılarak farklı alanlarda başarı sağlamış olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı ile diğer derecelerin yarısını hesaplama esnasında dikkate alınıyor. Ekip olarak veya takım olarak TUBİTAK tarafından yapılmış olan yarışmalara katılıp başarılı olan öğrencilerin almış oldukları ek puanlar yılsonunda başarı puanlarına ilave ediliyor. Ek puan hakkından katılım ve derece belgelerini ibraz eden öğrenciler yararlanabiliyor. İbraz edilmiş olan bilgiler öğrencinin eğitim görmüş olduğu ortaokul müdürlüğü tarafından ders yılı bitim dönemine kadar E-okul sistemine işleniyor.

1.Dönem TEOG Puanı Nasıl Hesaplanır?

Her ortak yapılmış olan sınavlarda 20 soru soruluyor ve bu sınavların her soru değeri 5 puan olarak hesaplanıyor. Puanlama diğer yazılı sınavlar gibi TEOG puanı hesaplama da 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. Burada hesaplanan puanlar ile her dersin ağırlık katsayıları ile çarpılarak ağırlıklandırılmış TEOG puanı elde ediliyor.

2.Dönem TEOG Puanı Nasıl Hesaplanır?

1.dönem hesaplamasının yapılış biçimi 2.dönem hesaplaması içinde geçerli oluyor. Her ortak sınavı yapılmış dersler 100 puan üzerinde değerlendirilir. Her ders için 20 adet soru sorulur ve her soru 5 puan değerine sahiptir. Puanlamalar bittikten sonra her dersin ağırlıklı kat sayısı ile çarpılarak ağırlıklandırılmış TEOG puanı bulunur. Ağırlıklandırılmış TEOG puanı 700 puan üzerinden değerlendirilir. Her iki dönem içinde bu puan oranı geçerlidir. Daha detaylı bilgi alabilmek için http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.