Sorumlu olarak sınıf geçme nedir?

Kimler sorumlu olarak sınıf geçerler?

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Sorumluluk Sınavları Ne Zaman Yapılır?

Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

Özürleri nedeniyle sorumluluk sınavına katılamayan ve özürleri kabul edilen öğrencilerin sorumluluk sınavları ilgili dönem içerisinde okul yönetimince yeniden belirlenen günlerde yapılır.

Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır. Kalfalık sınavında başarısız olan öğrenciler ise ilk sorumluluk sınavı döneminde beceri sınavı esaslarına göre yeniden kalfalık sınavına alınır.

Sorumluluk sınavından kaç almak gerekiyor?

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

12. Sınıf Öğrencilerin Sorumluk sınavları nasıl olacak:?

Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Ustalık sınavında başarısız olan öğrenciler beceri sınavı esaslarına göre sorumluluk sınavlarına alınır. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.

Sorumlu Olarak Sınıf Geçme Nedir? Sorumluluk Nasıl Kalkar?

Şimdi karnenizde “sorumlu olarak geçti” ibaresi varsa bunda şu iki anlam çıkar.

1- Siz sınıfınızı geçtiniz.

2- Mezun oluncaya kadar (12.sınıf sonuna kadar) sorumlu olduğunuz bu dersleri vermek zorundasınız.

Sorumluluk sınavına giren öğrencilerin yılsonu puanı, o dersin yılsonu puanı ile sorumluluk sınavından alınan puanın aritmetik ortalamasıdır.

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Başarı puanı 50’dir. Yani sorumluluk sınavında 50 aldığınızda başarılı olmuş oluyorsunuz

NELER ÖĞRENDİK?

“Sorumlu olarak sınıf geçme nedir?” üzerine 90 yorum

  1. Ben sorumluluk sınavına girdim.dil anlatım dersinden.eokulda sonuçlar açıklandı. Sorumluluk kalkti yazıyor. Bu ne anlama geliyor.

    Cevapla
  2. ben 12 sınıfım bittircem ama sorumluluktan kaldım diploma alabilirmiyim ya da unıversite kayıtlarına kadar diploma alma sansım varmı ? acıklarsnız seviniri

    Cevapla
  3. Ben 9.sınıf öğrencisiyim 2 tane zayıf 1 i Dil ve Anlatım yıl sonu ortalamam 50 nin üstündeyse sınıfta kalırmıyım

    Cevapla
  4. merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim ve 9. sınıfta meslek lisesindeydim şu an anadolu lisesine geçtim geçen sene meslek liselerinde almanca yani ikinci yabancı dil yoktu. bu sene anadoluya geçince sorumluluk/ortalama yükseltme bölümünde ikinci yabancı dil sorumlu diye yer alıyor.. biz kendi okulumuzda yani meslek lisesinde almanca işlemedik ve ben zaten 9. sınıf karnemde ortalama ile geçtim yani sorumlu bir dersim yoktu. anadolu lisesine geçtiğim için 9. sınıf almanca sınavlarına girmem mi gerekiyor ya da zaten o ders bizde bulunmuyordu şimdi var ama ortalama ile geçen sene geçtiğime göre ortalama yükseltme sınavlarına girmemem mi gerekiyor cevaplarsanız sevinirim benim için önemli gerçekten..

    Cevapla
  5. ben teknık ve meslek lisesinden anadoluya gectım 10.sınıfta gectım ve 9 sııfta tesekkur aldım teknıkte almanca yoktu anadoluda var ve benim e okuluma almanca ve ingilizceden sorumlu yazmıslar almancayı anladım da ingilizce neden niye böyle yazıyoyor

    Cevapla
  6. Ben 10 sinif ilk haftasi sinava girdim sonra nakil aldim okul degistirdim orada sinav agirmem lazim mi

    Cevapla
  7. 9.sinifim 5 zayif var dil ve anlatim dahil sorumlu geçtim yol sonu başarı puanın 55,53 ne yapmaliyim acil….

    Cevapla
  8. ŞİMDİDE DURMUMU KIRİTİK OLANALAR SİZİN İÇİN COK ZOR BİLİYORUM AMA ELDEN BİŞEY GELMEZ 1 DAHAKİ SENE COK CALIŞIP SINIFI GECMEYE BAKIN

    Cevapla
  9. Slm arkadaşlar size yardımcı olmak için geldim içinizi rahatlatıcam ortalamanız tutsun gecersinin 50 liyse 1. dönemle ikinci dönem ortalamaınız gecersin hiç sıkıntı yabmayın ama 1 dahaki sene derslerinize calışın sıkıntı cekmeyin benden size tavisiye

    Cevapla
  10. Ben 9.sınıf öğrencisiyim 1dönm ortalamam 43 2.dönm 51 4tne 1im var baraj dersm 64 sorumlu mu gecerim yoksa kalr mym?

    Cevapla
  11. Onceki donem not ortalamam 75. Bu donem dil anlt 1 mat 1 secmeli turkce 1 geo 1 dil anlt dan sinifta mi kalirim yoksa baska bi turlu gecebilirmiyim. iki donemin not ort 50 yi geciyor.

    Cevapla
  12. benim derslerim iyi ama dil anlatım dersim zayıf sorumlu geçiyorum bizim okuldada ortalama yükseltme sınavı yapılmıyor müdüre dilekçe yazsam olur mu acaba???

    Cevapla
  13. Ya ben 10. Sınıfım geçen sene 3 zayıfım vardı ama ortalamayla geçtim . Sorumluluk sınavlarınada girmedim onları vermesemde yine diploma alabilirim dimi? Bilen briisi yardım olabılrse çok sevinirim.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.