Sınavlarda başarıyı getiren tüyolar

Sınavlarda Başarılıyı Getiren KurallarÖğrenciler öğrencilik hayatları boyunca sınavlarla içli dışlı olurlar. Bu sınavların bazılarında başarılı olurken bazılarında bir başarı kaydedemezler. Bu sonuçtan dolayı sınava giren öğrenci sınavda neden
başarılı olamadığını kendisine sorar, cevabını pek bulamaz ve yoğun bir depresyon içerisinde bulur kendini. Bunun sebebi sınava verimli bir şekilde nasıl çalışacağını bilmediğindendir.

Sınavlarda başarılıyı getiren kurallar içinde en önemli şey verimli çalışmaktır. Verimli çalışmak nasıl olur şöyle anlatalım. Saatlerce kitaba gömülüp ders çalışmak verimli çalışmak değildir. Haftalık ders programınız olsun. Planlı programlı bir şekilde ders çalışın. Saatlerce ders çalışmak yerine molalar vererek çalışın. Örnek verecek olursak 45 dakika ders çalışın 15 dakika mola verin. Moladan kastımız televizyon izlemek, bilgisayar oynamak veya mesajlaşmak değil. Mola verdiğiniz 15 dakikada beyninizi dinlendirin, gözlerinizi dinlendirin. Bu şekilde ders çalışmak daha verimli olacaktır. Sınavlarda başarılıyı getiren kurallar sadece bunlardan ibaret değil. Şimdi diğer yapmanız gerekenlere gelelim.

Düzenli not tutmanız sınavlara çalışırken size avantaj sağlar. Okula gidiyorsanız eğer dersi derste dinleyin gözünüz öğretmen başkasını görmesin, kulağınız öğretmen başkasını duymasın. Evet dersinizi dinlediniz notunuzu tam tuttunuz ve eve geldiniz şimdi sırada okulda işlediğiniz dersleri tekrar etmekte. Tekrarlarınızı yaptınız.

Sırada soru çözmek var. Genelde çözümlü sorular çözün. Bunun sebebi soruyu çözdükten sonra çözümünü inceleyin, yanlış yaptığınız yerleri sorunun çözümünden öğrenin ve soruyu tekrar çözerek iyice pekiştirin. Şimdi yapmanız gereken normal test çözmek. Testinizi çözün ve kaç soruda kaç yanlış yaptığınızı görün.

Sınavına birkaç ay kaldı. Sınavınıza kalan birkaç ay içerisinde Sınavlarda başarılıyı getiren kurallar şunlardır. Deneme testleri alın. Denemeleri çözerken süre tutun ve ne kadar sürede çözdüğünüzü görün. Bu sınavda süreyi olumlu şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Ufak kâğıtlara formüller yazın ve bu kağıtları odanızın her yerine yapıştırın. Ne işime yarar bu diyecek olursanız şöyle söyleyebiliriz. Odanın içerisindeyken duvarda yazan formüller sürekli dikkatinizi çeker gözünüze çarpar ve ister istemez bilinçaltınıza yerleşir. Sınav esnasında aklınıza gelir. Yapmanız gerekenlerden bir diğeri ise internetten konu anlatılan videoları izlemektir, her izlediğiniz konu anlatım videosundan sonra o konuyla ilgili soru çözmelisiniz.

Kaldı sınava 1 ay. Sınav stresinden çalıştığınız her şeyi unutmuş gibi hissediyorsunuz. Bu süreçte ilk yapmanız gereken stresle başa çıkmayı öğrenmektir. Sınav stresiyle başa çıkmayı öğrendiniz diyelim, herşey bununla sona ermiyor daha sınavınıza günler var. Günlerinizi kaliteli bir şekilde süre tutarak deneme çözmekle geçirin. 1 ayın 3 haftasını deneme çözerek geçirdiniz ve sınav haftası geldi çattı. Bu hafta ders çalışıp çalışmamak size kalmış bir şey ama bu haftadan önce olduğu gibi ders çalışmamanız sizin faydanıza olur çünkü bu hafta zaten aşırı stresli geçecek. Son sınav haftası rahatlamaya çalışın, kafanızı boşaltın.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.