Liselerde devamsızlıktan sınıfta kalma 2017-2018

10 gün devamsızlık olursa sınıfta kalınır mı lise, meb devamsızlık yönetmeliği, lisede devamsızlık sildirme, devamsızlık 10 gün olunca kalınıyor mu 2018, lise devamsızlık yönetmeliği 2018, meb devamsızlık yönetmeliği 2017, ortaokulda devamsızlık kaç gün, lisede devamsızlıktan kalma 2018

Bildiğiniz gibi liselerde sınıfta geçme ve kalma, liselerde devamsızlıktan sınıfta kalma,  lisede geç gelme dahil tüm iş ve işlemler MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre yapılıyor.

Ortaöğretim kurumları yönetmeliği’nin 35 ve 36. maddelerinde  devamsızlık  ve geç kalma ile ilgili hususlar belirtilmiştir.

16 Eylül 2017 tarihinde değişen ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre;

Geç Gelme:

Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.”

Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur.

Devam-devamsızlık ve ilişik kesme

“a) Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenir.”

Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

Yurt içinde ve yurtdışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılmasına Bakanlık, mahallî mülki amirleri ve/veya millî eğitim müdürlüklerince izin verilen öğrenciler ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenen faaliyetin hazırlık dönemi ve organizasyon sürecine katılan öğrenciler, okula devam edemedikleri sürece faaliyet izinli sayılırlar ve bu süre devamsızlık süresine dâhil edilmez. Ancak faaliyet için verilen izinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından fazla olamaz. Yurt içindeki faaliyetlere katılan öğrencilere millî eğitim müdürlüklerince, yurtdışındaki faaliyetlere katılan öğrencilere ise Bakanlık ve/veya mahalli mülki idare amirlerince izin verilir. Bu öğrencilerin başarı durumlarının belirlenebilmesi için iki dönem puanı almış olmaları gerekir.

(4) Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi velisinden istenir. Devamsızlığın 5 inci, 15 inci ve 25 inci günlerinde, kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrenciler için ise ayrıca devamsızlığın 40 ıncı ve 55 inci günlerinde de tebligat yapılır ve öğrencinin okula devamının sağlanması istenir.”

“(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya mesleki eğitim merkezine gönderilir. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin teorik derslere özürlü ve özürsüz devamsızlık süresi ders yılı içinde devam etmesi gereken sürenin altıda birinden, işletmede mesleki eğitimde ise 3308 sayılı Kanun hükümlerine göre kullanabileceği ücretli ve ücretsiz izin toplamından fazla olamaz. Bu fıkra kapsamında toplam devamsızlık süresinin 60 güne çıkabildiği durumlarda teorik derslere devamsızlık süresi teorik ders süresinin üçte birini geçemez.”

Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Telafi programları ile tamamlayıcı eğitim programına devam zorunludur. Öğrenciler devam etmek zorunda oldukları telafi programına ve tamamlayıcı eğitim programına ait özürlü özürsüz toplam ders saatinin en az altıda biri kadar devamsızlık yapmaları halinde, puanları ne olursa olsun başarısız sayılırlar.

Yarıyıl ve yaz tatili süresince işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin 3308 sayılı Kanun kapsamında kullandıkları ücretli ve ücretsiz izin süreleri devamsızlıktan sayılmaz. Ancak özürsüz devamsızlık süresi ücretsiz izin süresinden düşülür.

“Liselerde devamsızlıktan sınıfta kalma 2017-2018” üzerine 115 yorum

  1. 9. Sınıf öğrencisi 20 gün özürlü 18 gün özürsüz acaba silinirmi silinmez mi öğrenci okula gitse de derslere katılabilir mi

    Cevapla
      • Simdi ben bir sey diycecem mesela benim hic devamsizligim yok siniftada akilli duruyom dersede katiliyorum odevimide yapiyorum tek sorun sinavda dusuk aliyorum sinifta birakilir mi?

        Cevapla
    • 30 Gün’ü geçen öğrenciler kalıyor derslere katılabilirsin ama sınıfı geçemezsin 12. sınıflara bazen tölerans gösterip geçiriyorlar ama 9 – 10 – 11 de bırakıyorlar

      Cevapla
  2. Benimde devamsizlik 20 izinli 10.5 özürsüz ben kalıyorum da acaba müdüre gitsem yarim gün falan silermi

    Cevapla
    • benimde aynen böyle,mudur kaldın dedi ,ama 12. sınıf olduğum için okullar kapandıktan sonra 2 hafta içinde af gelebilirmiş ,sinifi gecmeme ihtimal varmış yani öyle diyolar ,daha fazla devamsızlık yapmamami söyledi %50 ihtimalle gidiyorum inşallah boşuna gitmiyorumdur

      Cevapla
  3. Devamsızlıgım 10 oldu şuan kalır mıyım yoksa 10.5 olunca mı kalırım? Çoğu kişi 10 olunca kalırsın diyor

    Cevapla
    • ÖĞRENCİNİN DEVAMSIZLIK HAKKI ÖZÜRSÜZ OLMAK KAYDI İLE 10 GÜN İLE SINIRLIDIR, DEVAMSIZLIKTAN KALMA 10,5 GÜN OLURSA GERÇEKLEŞİR.

      Cevapla
  4. arkadaşlar benim özürsüz 25 gün özürlü 0 düşürttürebilirmiyim haa birde diyorlarki 1. dönem devamsızlığını 2. dönem silmiyorlar diyorlar doğrumu bu

    Cevapla
  5. merhaba benim okulum turizm lisesi yarın karneyi alıyoruz devamsızlığım bu gün öğleden sonra kaçtım 10 gün oldu son gün kalmak istemiyorum acil geri dönüş istiyorum kalırıyım lütfen

    Cevapla
    • ögrencinin 10 gün özürsüz 20 gün özürlü toplamda 30 gün hakkı vardır.özürsüz 10 günü geçerse sınıf tekrarı olur.o zaman okola gitmedigin günler icin rapor alır okula bildirirsen özürlü hakkın olan 20 günden düşer.

      Cevapla
  6. Merhaba benim 11 özürsüz 22 özürlü devamsızlığım var sizce sınıfta kalırmıyım 12. Sınıfım

    Cevapla
    • ögrencinin özürlü 20 gün hakkı vardır özürsüzde 10 gün hakkı vardır.toplam 30 gün eder. eger 30 günü aşan ögrençiler sınıf dekrarı yapar tam teşekküllü devlethastanesinden sağlık kurulu heyet raporu alınırsa 30 gün hakkı daga dagar toplamda 60 gün eder. sağlık kurulu heyet raporu alınırken raporda kontrol kayıtlı sürekli tedavisi gereklidir yazısı yazılmalıdır .rapora 3 doktor imzası gereklidir.okol idaresi raporu bu şekil istiyor.

      Cevapla
  7. Merhaba benim devamsızlığım 63.5 gün ancak heyet raporu aldım 3 aylık ameliyat olduğum için.Bu 63.5 devamsızlığın 44 günü özürlü 19.5 günü özürsüz gösteriyor e okulda.Sistemde iste 76 gün gösteriliyormuş ( başarı durumunu etkileyen kısım iste 63.5 gün olan) Kalir mıyım sizce müdürle,mudur yardımcısıyla konuştum sen okula gel derslerini yap sınavlarını çalış biz halledecegiz dediler.Gidip geliyorum sinavlarim da geç baslamama rağmen iyi ancak kalirim diye korkuyorum.Bir bilgisi olan cevap versin lütfen

    Cevapla
  8. Kolay gelsin şuan benim raporlu 16 normal devamsızlıgim 3 gün fakat ameliyat oldum yürüyemiyorum 15 gün istirahat etmek lazım nasıl olucak kalcak miyim? Raporlu devamsızligimi sildirebilirmiyim

    Cevapla
    • amaliyat oldugun hastaneden sağlık kurulu heyet raporu alman gerekiyor ögrençinin özürsüz 10 gon özürlü 20 gün toplamda 30 gün hakkı vardır.30 günü gemmiş ise tam teşekküllü devlet hastanelerden sağlık kurulu heyet raporu alınır.raporda konrol kayıtlı sürekli tedavi gereklidir . 3 doktor imzası gereklidir raporda.böyle ropar alınırsa öğrençinin 30 gün hakkı doğar yani toplamda 60 gün eder.

      Cevapla
  9. Merhaba benim 12.5 gun ozursuz 0 gun ozurlu var okula velimi goturup devamsizlik sildirebilirmiyim?

    Cevapla
  10. Yarım gün devamsızlık lar izin yazma durumunda özürlü devamsizliga 1 gün olarakmi geçer yoksa yarim gün olarakmi ?

    Cevapla
    • Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.

      Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

      Cevapla
    • özürsüz en fazla 10 gündür. şu an herhangi bir raporun yoksa sınıfta kalma durumun var. okul idaresi ile görüşmelisiniz.

      Cevapla
    • 23 buçuk olmuş sınıfta kalmıyorsun. 10.5 özürlü , 10 Özürsüz hakkın bulunmaktadır. Yani toplam 30 buçuk oluyor. Bu sınırı aşarsan kalırsın.

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.