Fen Lisesi,Anadolu Liseleri ve Meslek Liselerinde Nakil İşlemleri

7 Eylül 2013 tarihli değişen MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre Nakiller:

 (1) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve Anadolu imam-hatip liselerine nakil ve geçişler;
a) Okulların her birinin kendi arasında her sınıf seviyesinde,
b) Okullar arasında onuncu sınıfın sonuna kadar,
c) Bu okulların dışındaki diğer okullardan bu okullara onuncu sınıfın sonuna kadar
Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde yapılır.
(2) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulayan okullara nakil ve geçişler;
a) Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde, alan/dal bulunmaması hâlinde 10 uncu sınıfta alan, 11 inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek, birinci dönem sonuna kadar,
(b) Bu okulların dışındaki diğer okullardan bu okullara; dokuzuncu sınıfta sürekli,
onuncu sınıfta ise birinci dönem sonuna kadar
Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde yapılır.
(3) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla birlikte özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alan okullar ile Anadolu sağlık meslek liselerine diğer ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılmaz.
(4) Bu okullara, akşam lisesinden, açık öğretim lisesinden, mesleki açık öğretim lisesinden ve herhangi bir puan kullanmaksızın öğrenci alan okullardan nakil ve geçiş yapılmaz.
(5) Askeri lise ve polis kolejlerinden mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu dışındaki diğer okullara nakil ve geçişlerde nakil ve geçiş şartlarını taşımaları kaydıyla birinci fıkranın (b) bendi, mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulayan okullara nakil ve geçişlerde ise ikinci fıkranın (b) bendi hükümleri uygulanır.
(6) Özel ortaöğretim kurumlarından resmî ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişler program uyumuna ve nakil şartlarına göre yapılır.

Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme
(1) a) Ortaöğretime yerleştirme puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, açık kontenjan bulunması halinde öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır.
b) (a) bendine göre yapılan nakillerden sonra açık kontenjan bulunması halinde, öğrenciye bakmakla yükümlü anne veya babası ölen ya da 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde ikameti geçici olarak değiştirilmek zorunda kalınan öğrencilerin nakilleri, bu halin ortaya çıkmasından itibaren üç ay içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere, ikamet adresinin bulunduğu yerdeki, yoksa en yakın yerleşim yerinde bulunan aynı türden okullardan birine taban puan şartı aranmaksızın puan üstünlüğüne göre yapılır. Bu çerçevede nakilleri yapılan öğrencilerin yerleştirme puanı, okulun nakle esas taban puan belirlenmesinde dikkate alınmaz.
(2) Sınıf bazında oluşacak açık kontenjanlar; yargı kararına bağlı gelenler, şehit veya gazi çocukları ile yurtdışından gelen öğrenciler hariç olmak üzere şube öğrenci sayısı fen, sosyal bilimler, Anadolu sağlık meslek liselerinde 30’u diğer okullarda 34’ü geçmeyecek şekilde belirlenir.
(3) Okulların taban puan ve açık kontenjanları e-Okul sisteminde ilan edilir.
(4) Nakil ve geçiş başvurusu, veli tarafından her ayın son haftası mesai saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılır. Öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde başvurusu okul müdürlüğünce naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilir.
(5) e-Okul sistemi üzerinden alınan nakil başvuruları, ilgili okul müdürlüğünce takip eden ayın ilk iş günü içerisinde değerlendirilir. Değerlendirmeyle ilgili tutanak, e-Okul sistemi üzerinden alınarak okul müdürü ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanır. Sonuç aynı gün okulda ilan edilir ve öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne e-Okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden bildirilir. Öğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi üzerinden alınır.
(6) Nakil şartlarının taşınması durumunda hazırlık sınıfından 9 uncu sınıfa, 9 uncu sınıftan hazırlık sınıfına içinde bulunulan öğretim yılının Kasım ayının son iş gününe kadar nakil yapılabilir.
(7) Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların ara sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların ara sınıflarına nakil şartlarıyla birlikte yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılır. Nakil şartlarına uygun olarak nakli yapılan öğrenciler bir hafta içerisinde bulundukları sınıf seviyesi dikkate alınarak bu Yönetmelik kapsamında yeterlilik sınavına alınırlar. Bu sınavda başarısız olanların nakilleri iptal edilir.
(8) Naklen gidilmek istenilen okulda birinci yabancı dil farklı ise, nakil şartlarının taşınması durumuna bağlı olarak, öğrenci velisinin yazılı isteği doğrultusunda yabancı dil değişikliği yapılarak nakil gerçekleştirilir. Nakli gerçekleşen öğrencinin yabancı dil seviyesi belirlenir. Okul yönetimi, öğrenci velisiyle işbirliği yaparak 31/5/2006 tarihli ve 26184 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alır ve uygular.
(9) Bu madde kapsamında yapılan nakillerde, nakil şartlarının eşitliği hâlinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilir.

“Fen Lisesi,Anadolu Liseleri ve Meslek Liselerinde Nakil İşlemleri” üzerine 208 yorum

  1. Ben anadolu lisesindeyim fakat 11.sinif oldugum icin ogretmen lisesine gecmek istiyorum fakat benim digim puanla arasında 20 kadar bi fark var gecis yapabilirmiyim

    Cevapla
  2. Onlar sadece sabit Kazanılan para seni rip istiyorum, size yardımcı olmak için istekli olduğunu burada borç dinleyin. Eşim ve ben çevrimiçi farklı kredi kredi seeked ama sonunda biz hile ve çevrimiçi farklı kredi şirketleri ile paramızı sökük.
    Biz bile çevrimiçi bu kredi ödemek için borç para ama sonunda biz hiçbir şey yok.
    Eğer Eşim ve ben borç vardı ve biz, bizim aile iş yıkıldı yardım çalıştırmak için kimse yoktu ve biz bizim kredi ile bize yardımcı Bay Peter Young tanıtıldı kadar günlük masraflarını karşılamak için para almak mümkün değildi Bu e-postaya peteryoungfinances@gmail.com olmayan teminat krediler aracılığıyla onu karşılamak olabilir.

    Sayın Peter Young ulaşmak veya kredi prosedürü izleyerek, ya da hakkında daha fazla bilgi için, bir şey ilişiğinizi benim e-posta yoluyla bana ulaşın istiyorsanız: valtinoe@yahoo.com

    Cevapla
  3. MESLEĞE GİDERSEN GERİ KALIRSIN 9 U İMAMHATİPTE BİTİR 10 SINIFTA BOŞ KONTENJAN BOL OLUYOR İSTEDİĞİN YERE GİDERSİN BENİM PUANIM 336 9 U İMAM HATİPTE BİTİRDİM 10 NAKİL İŞLEMİ YAPIP ÇOK YÜKSEK PUANLI ANADOLUDA OKUYACAĞIM İNŞLLH

    Cevapla
  4. Arkadaşlar bu yıl yep puanım 345 anadolulara yetmiyor eğer meslek lisesine gidersem naklimi anadoluya aldırabilirmiyim.Bir de nakil için oyp puanı mı önemli

    Cevapla
  5. 9 sıniftayim 1 dönem gittim ikinci dönem gittmedim okulumu değiştirebilir miyim acaba bide gitmediği günleri silebilirmiyim lütfen çok acil haber bekliyor

    Cevapla
  6. Ben şuan kız meslek lisesinde okuyorum 9.sınıfım puanım yüksek ama kız meslekteyim sağlık meslek lisesine geçiş yapıcam 10.sınıfın ilk dönemine kadar tercih yapılabiliniyormuş benim 2014 YEP puanıma 9.sınıfın ortalaması eklenecek mi??? lütfen cevap yazınız.

    Cevapla
  7. İyi Günler,

    Bu şu anda% 3 düşük faiz oranıyla kredi veriyoruz kamuoyunu bilgilendirmektir. bir kredi için başvuran ilgilenen varsa, aşağıdaki başvuruyu doldurun. +2348050592867 VEYA EMAIL: daha fazla detay yoluyla bize şimdi için benjaminaxelus1@gmail.com

    BORÇLU BİLGİ GEREKLİ

    Adı:
    Ülke:
    Cinsiyet:
    Yaş:
    Telefon:
    Tutar Gereken:
    Meslek:
    Kredi Süre:

    Saygılar.

    Sayın Benjamin Axel…

    Cevapla
  8. Merhaba bn ilk teoga girdimde 304 puan aldım end mslk lisesine attı devlet nakiller tutmayınca sonra özel okula gittim özel anadoluyo sorum şu özel anadolu lisesinden normal anadolu lisesine nakil olabiliyomuyum neden die sorarsanız nakil başvurusu yaparken end mslk lisesi kazananlar mslk liselerine tercih yapar demişlerdi ama bn özel anadoluya gittim bu yüzden sorunsuz bi şekilde devlet anadoluya gidebilirmiyim

    Cevapla
  9. Ben anadolu lisesinde okuyorum 10. Sınıfım sağlık mesleğe geçmek istiyorum yapabilir miyim ?

    Cevapla
  10. Ben adına göre Christina Mills değilim. Ben nedeniyle birkaç online kredi ile kandırdı benim çaresizliğe scammers everywhere.Few ay önce mali gergin edildi ve orada çünkü çok dikkatli olmak tüm kredi arayanların uyarmak için bu orta kullanmak istiyorum, Türk yaşıyor. Bir arkadaşım bir çok güvenilir borç bana bahsedilen herhangi bir stres olmadan 2 saatin altında bana 85.000 € bir teminatsız kredi ödünç Peter Jackson adında kadar neredeyse umudunu kaybetmişti. Peterjacksonloan001@outlook.com Cehennemin ben o sahte kredi verenler elinde geçti çünkü tüm kredi arayanların uyarmak için bu orta kullanıyorum: Eğer kredinin her türlü ihtiyacı varsa sadece aracılığıyla artık onunla temasa. Ve ben de bana sizin bir zamanlar bir kredi ihtiyacı da başkalarına bu bilgileri aktarmak yardım etmek isteyeceksiniz, ben o hileli online kredi elinde geçti böyle cehenneme geçmesine bile benim düşmanım görmesin Ayrıca Peter Jackson sizin kredi almak var, ben Allah ona uzun ömürler versin gerektiğini dua.
    Tanrı sonsuza dek onu korusun.
    Christina Mills
    Benim kredi aldım nasıl Tanıklık

    Cevapla
  11. Arkadaşlar benim yerleştiğim okul imamhatip puanım 376.Anadolu ya 414 lük liseye naklim olur mu ?

    Cevapla
  12. Sevgili insanlar Merhaba, ben sadece tüm i hiç bir mali nedenlerle kredi ihtiyacı var eğer öyleyse% 3 düşük faiz oranı ‘s krediler sunuyoruz özel bir kredi borç veren olduğumu bildirmek istiyorum, Bayan Lopez Nuel duyuyorum , o zaman bu kredi fonları işlem hakkında daha fazla bilgi için Via (lopeznuel@outlook.com) adresinden bizimle irtibata zorunda kalacak

    Saygılarımla
    Bayan Lopez Nuel

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.