2016 YGS soruları kolay mıydı ?

2016 YGS Soruları Kolay Mıydı ?

Her sene sınavlardan sonra soruların kritiği yapılır, hangi derslerin soruları kolay, hangilerinin zor çıktı bunlar değerlendirilir. Aslında sorular zor veya kolay ise bu tüm adayları etkileyecektir. Yani YGS sorularının zor veya kolay olması kimseye avantaj veya dezavantaj getirmemektedir. Bununla birlikte bazı sorularda zorlanan adaylar, sadece kendileri mi zorlandılar, yoksa genel olarak sorular zor muydu, bunları merak ederler. 2016 YGS soruları ile ilgili adayların ilk değerlendirmeleri şu şekilde;

Türkçe Soruları: Her yıl paragraf sorularının uzunluğu ve soruların kolay anlaşılamadığından dert yanılırdı. Bu sene bu türden şikayetler yok. Beklenti, anlam bilgisi ve okuduğunu anlama sorularının artması idi. Yoruma dayalı sorularda da artış görüldü. Bu anlamda YGS beklenilenleri karşıladı, sürpriz sorular gelmedi denilebilir.

Matematik Soruları: Bu sene 3 tane Matematik, 7 tane de Geometri sorusu soruldu. Öğrenciler problem sorularının vakit kaybettirdiğinden ve yorucu olduğundan şikayet etti. Matematik sorularının 10 tanesi çoğu kişinin yapabileceği kolaylıkta idi. Soruyu çözmek kadar okuduğu soruyu iyi anlayabilmek de önemliydi bu sene. Çünkü işlem konusunda sorun yaşamayan birçok kişi dikkatsizliği nedeniyle soruyu yanlış anlıyor ve tökezleyebiliyor.

Fizik Soruları:  2016 YGS soruları işlemden ziyade bilgi ve yorum gerektiren sorulardı. Kısacası formül ezberleyenler hüsrana uğradı denilebilir. Fizik soruları yalın ve temiz dille yazılmış idi fakat anlam itibariyle farklı yorumlanabilecek, çeldirici sorulardı. Adayların Fizik sorularında kafasının epey karıştığı söylenebilir.

Kimya Soruları: Geçen sene olduğu gibi bu sene de Kimya soruları yüz güldüren kolay sorulardı. Çoğu öğrenci güzel netler yaptı. Soru dili açısından da anlaşılması kolay sorulardı.

Biyoloji Soruları: Bu sene insan fizyolojisinden ve 12. Sınıf konularından hiç soru gelmemesi ilginç karşılandı. 9. Sınıftan ise epey soru geldi. Bilgi soruları, grafikli, tablolu sorular ağırlıktaydı. Genel olarak sorular kolaydı, belki iki üç soru kazıktı.

Tarih Soruları: 2016 YGS de tarih sorularında inkılap tarihi sorularının önceki yıllara göre artış gösterdiği görüldü. Yoruma dayalı sorular öğrencileri epey zorladı diyebiliriz.

Coğrafya Soruları: Bu sene Coğrafya sorularında beklenti dışı hiçbir şey yoktu. Önceki yıllara göre haritalı sorular biraz azdı. Kavramlar ve konu bilgisi ağırlıklı sorular vardı. Coğrafya soruların önemli bir bölümünün 9. ve 10. Sınıf konularından geldiğini söylemek mümkün.

Felsefe Soruları: Bu seneki Felsefe sorularında kavramlardan çok soru geldi. 7 soru kavramlardan geldi. Önceki senelerdeki gibi yorum gerektiren sorular vardı.

Din Kültürü Soruları: Bu yılın soruları, özellikle de Arapça kelimelerin kullanılması ve değişik kavramlara yer verilmesi nedeniyle zordu. Bazı adaylar hayal kırıklığı yaşamış olabilir.

Peki Şimdi Ne Yapalım ?

YGS üniversiteye giden yolun ilk aşamasını oluşturuyor. Bundan sonra yapılacak LYS belirleyici olacak. YGS’de alınan puanlar öğrenci seviyesini belirlemede ve hedeflerler gerçeklerin uyuşup uyuşmadığını tespit etmede önemli ip uçları verecek. Sonuçlara bakarak hedeflerin revize edilmesi veya çalışma temposunda değişiklikler yapılması gerekebilir.

Adaylara https://yokatlas.yok.gov.tr internet adresine girmelerini ve durum değerlendirmesi yapmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.Yükseköğretim Program Atlası adı verilen ve YÖK tarafından hazırlanan bilgi platformu üniversite seçiminden, bölüm seçmeye ve tercihlere kadar bir çok alanda üniversite adaylarına faydalı bilgiler sunuyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.