2014 ALES ilkbahar dönemi yorumları

Pedagojik formasyon kurslarına ALES şartı, Pedagojik formasyon için ales şart mı?2014 ALES Sınav Soru ve Cevapları tamamı ÖSYM ‘nin yeni kararları çerçevesinde yayınlanmayacak fakat yayınlanan % 10 luk kesim yayınlandığında buradan sorulara ve cevaplara anında ulaşabilirsiniz.

Sizce 2014 ALES sınavı zor muydu? Kolay mıydı?

Yorumlarınızı haberin altında yorum olarak paylaşabilirsiniz…

2014 ALES Puanınızı Online Hesaplayın

 

2014 ALES ile ilgili aklınıza takılan soruları sorun bilen cevaplasın

“2014 ALES ilkbahar dönemi yorumları” üzerine 27 yorum

  1. Bu soru hazırlayanların ölçme ve değerlendirmeden haberleri yok bence.
    1. Paragrafın içindeki yapılar sağlam değil bağlayıcılar net kullanılmamış yani soruyu hazırlayan kendi ruh haline göre şıkları yazmış
    2. Soru tipleri bozulmuş, çeldiriciler cevap olabilecek güçlükte yani özellikle sözelde kişiye göre cevap belirlenebilir bu tarz soruların geçerliliği yoktur
    3. ösym artık soruları yayınlamadığı için bir rehavet oluşmuş sorular baştan savma hazırlanmıştır

    Cevapla
  2. bilgi üzerine durulmamış karmaşıklıkLar içinde ne kadar hızLısın sorusuna cevap aramışLar

    Cevapla
  3. Böyle sorular olurmu insaf.Bu soruları hazırlayanları bu sınava soksan bu sürede çözmeleri imkansız.Önceki yıllarla hiç alakası olmayan kalitesiz soru sormaya başladılar.Hakkımı helal etmiyorum.Beş aydır çalışıyorum.Hiç çalışmadan girseydim daha iyiydi.

    Cevapla
  4. Bu ösym ne yapmaya çalışıyor.Böyle sorular olurmu insaf.Bu soruları hazırlayanları bu sınava soksan bu sürede çözmeleri imkansız.Önceki yıllarla hiç alakası olmayan kalitesiz soru sormaya başladılar.Hakkımı helal etmiyorum.Beş aydır çalışıyorum.Hiç çalışmadan girseydim daha iyiydi.Yazıklar olsun……..

    Cevapla
  5. küçük yaşlardan itibaren yarışatı gibi ordan orya koşturulan bizler bu türlü sınavlarla asıl yerimiz hipodrom olan bizler ahırlarda çürümeye terkediliyoruz .sınavın asıl amacı acaba bizeri mezbada görme isteklerinden mi kaynaklanmakta diye düşünüp durmaktayım.

    Cevapla
  6. türkçe soruları bazılarının aşağıda cevabı bile olmayan son derece kapalı sorulardı. mantık sorularını yazanlar acaba kendileri anlayıp çözebiliyorlar mı merak ediyorum ki bu kadar hızlı soru okuyan biri olarak zorlandım.

    Cevapla
  7. Arkadaslar siz gercektn bu alese zor mu diyorsunuz. Bence bu zamana kadar yapilan en kolay alesti bunu sadece ben demiyorum cevremdeki herkes diyor. Ben sozelci olmama ragmen sozelleri 1, 5 saatte bitirdim ve 24tane de matematik yaptim. Herkesin hakkına hayırlısı olsun…

    Cevapla
  8. İlk defa bu dönemki sınava hazırlandım ancak en az soru bu sınavda yapabildim. sorular için verilen zaman çok yetersizdi.

    Cevapla
  9. 150 dakikada ancak 85 soru, yani 70 Matematik 15 Türkçe, çözebildim. Açıkçası zoruma gitti bu kadar az soru çözmek! Acaba herkes bu durumda mı yoksa ben mi çok yavaşım?

    Cevapla
  10. Matematik kısmında geçen yıllara oranla ciddi bir değişime gidildiğini söylemem mümkün. Genel anlamda,verilen sürede bu soruları çözmek çok kolay değil.

    Cevapla
  11. çelişkili ve netliği olmayan sözel soruları… sorular her geçen sene daha kalitesizleşiyor.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.