2013 üniversite ek yerleştirmelerinde puanlar düşer mi?

Ek yerleştirmeler ne zaman yapılacak?

Ek yerleştirme  başvuru ve yerleştirmeleri muhtemelen eylül ortasında gerçekleşecek. Yeni tercih listesi alınacak ve boş kalan kontenjanlarla, yeni açılan fakülte ve yüksek okullara öğrenci alınacak. Toplam kontenjanın 130 bin’den fazla olması bekleniyor…

Ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı.

EK YERLEŞTİRME KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

* Ek yerleştirmede puanlar düşer mi yükselir mi?

Ek yerleştirmede, birinci yerleştirmede oluşan puanlar üzerinden tercih yapılıyor. Yani puanlar düşmez, yükselir. Tercih yapılırken de, puanınızdan düşük yerleri tercih edebileceksiniz…

NELER ÖĞRENDİK?

“2013 üniversite ek yerleştirmelerinde puanlar düşer mi?” üzerine 271 yorum

  1. ARKADAŞLAR BEN BU SENE DGS DEN 288.560 ALDIM ASKERLİK DURUMUMDAN DOLAYI YERLEŞEMEDİM SENEYE YİNE DGS SINAVINA “GİRDİĞİMDE HERHANGİ BİR PUAN KIRILMA DURUMU VARMI” BİLEN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

    Cevapla
  2. Hocam benim sıralamam 180.000 di puanım 290 ben sınıf öğretmenliği istiyordum fakat sınıf öğretmenliği dışında tüm bölümler geliyordu sınıf öğretmenliği gelmedi 2. tercihimdede giresun sınıf öğretmenliğini yazdım ama benden 10 puan yüksek sizce gelir mi ve maliye,kamu yönetimi yazdım sizce iyi bölümler mi?

    Cevapla
  3. Hocam benim sıralamam 180.000 di puanım 290 ben sınıf öğretmenliği istiyordum fakat sınıf öğretmenliği dışında tüm bölümleri yazdım 2. tercihimdede giresun sınıf öğretmenliğini yazdım ama benden 10 puan yüksek sizce gelir mi ve maliye,kamu yönetimi yazdım sizce iyi bölümler mi?

    Cevapla
  4. ben tam ücretli sağlık bölümlerinden birine özel üniversiteye tercih yapıcam..ek yerleştirmede puan dahada yükselir demişindir ne anlamı kaldı ozaman ek yerleştirmenin adam baştan girer..

    Cevapla
  5. Hocam Bu yil ilk tercihte muhasebe ve vergi uygulamalari yazfim onlisans . Ama yerlesemedim . Puanim 212 . Onlisans muhasebe ve Vergi Uygulamaları i.o puani 220 ve 20kisilik kontenjani var . Yerlesir miyim hocam lutfen yardm edermisiniz .

    Cevapla
  6. Ben meslek lisesi mezunuyum sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama puanım 359 360 puanlık yerlere tercih edebilir miyim ayrıca içinden alan iller kontenjanı dolduramazsa dışından öğrenci alır mı?

    Cevapla
  7. Mrb bnm Tm1 puanım 236 ikinci öğretim ekonometri yazsam gelme olasılığı nedir ve puanımın kaç puan aşağısı yazsam gelir

    Cevapla
  8. AÖF ilahiyat ön lisans en küçük puan 211 arkadaşımın obp dahil puanı 208 tercih yapsa olur mu sizce yada tercih yapma hakkı var mı bu durumda

    Cevapla
  9. ilk tercihlerde tercih yapmadım. ek tercihlerde tercih yaparsam ama yaptığım tercih gelirse o kazandığım okula gitmezsem ilk puanım düşer mi? ayrıca ek tercihlerde tercih yaparsam ve hiçbir yer gelmezse yine de ilk puanım düşer mi? lütfen bana bu konuda yardım edin. danışacak kimsem yok.

    Cevapla
  10. admin ygs puanım 298 radyoloji İ.Ö geliyodu yazmadım ,puanıda 294.ek tercihlerden gelirmi.yani boş kontejn olurmu :?????

    Cevapla
  11. Ben ebelik istiyordum. Puanlar yükselince olmadı. Puanım 296 en son 300le almış ek tercihlerde yazsam olma ihtimali var midir??

    Cevapla
  12. İlk tercihlerde bır bölüme yerleştım ama kısısel sebeblerden dolayı bölüme kayıt yaptırmıyacağım. Ikıncı tercıhlerde(baska bır bölüm ıcın) tekrar tercıh yapma hakkım olur mu?

    Cevapla
  13. Slm.
    Benim ts 290 1,2 puanla istediğim yergelmedi ek tercihle kazanma şansım varmı? taban puanı ğeçmiştim.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.