2013 SBS’ye Nasıl İtiraz Edebilirim?

SINAV İTİRAZLARI

a. Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar soruların ve sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) takvim günü içinde yazılı olarak YEĞİTEK’e yapılabilecektir.

b. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

c. İtirazların incelenmesi için öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat/ANKARA şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 10 TL (On TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.

d. İtiraz ücretini yatırıp banka dekontunu itiraz dilekçesi ile birlikte göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. İtirazların cevaplanmasında YEĞİTEK gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

“2013 SBS’ye Nasıl İtiraz Edebilirim?” üzerine 49 yorum

  1. günlerdir bütün yorumları okuyorum benim oğlumunda 7 tane fazla boşu görünüyor kitapcığa tekrar tekrar baktık hemen itiraz dilekçemizi verdik sabırla cevap bekliyoruz ama hiç ümidim yok bu kadar önemli bir sınavda bu kadar hata nasıl yapılır anlamıyorum yetkililerden neden bir açıklama gelmiyor hiç biri bu yorumları görmüyor mu MEB den bir vatandaş olarak açıklama bekliyorum .

    Cevapla
  2. benimde b kitapcığı bunların aldıkları maaş zehir olsun çocuklarıda çeker inşallah bu acıyı birlkte bizim emeğimizle oynayanlar.

    Cevapla
  3. Hepinizin B kitağçığı mı? Bende mağdur durumdayım itiraz ettik 13 yanlışım varken 28 yanlışım var neredeyse hepsinden 4er soru oynmaış lütfen arkadaşlar kitapçık türünüzü yazın hepimiz mağduruz

    Cevapla
  4. Oğlum sbs den çıkınca cevap anahtarından kontrol ettiğimizde Mat.12 doğru 5 yanlış 3 boş görünüyordu.Sınav sonucu tam tersi olarak mat.5 doğru 12 yanlış 3 boş şeklinde açıklandı.Yanlış doğruyu götürünce 1 net kalıyor.400 lerde puan alması gerekirken 347 puan aldı.Onca emek,hayaller,beklentiler çocuğum perişan oldu.En sevdiği ve başarılı olduğu bir dersten bu sonucu almak yıktı adeta.Eğitek ‘e itiraz ettik ama ilgileneceklerine dair hiç umudum yok.Yazıktır günahtır.Bu işi kim yapıyorsa düzgün yapsın.Yoksa o ve ona bu görevi verenleri müdüründen tutun da MİLİİ EĞİTİM BAKANINA kadar ALLAH’a (C.C) havale ediyor ve hakkımızı helal etmiyoruz.

    Cevapla
  5. benim sbs’m 422 geldi oyp 338 ve bir arkadaşımın sbs’si 410 gelmiş oyp 392 bu nasıl oluyor lütfen yrdımcı olun :/

    Cevapla
  6. 12Temmuz Cumartesi puanıma baktıgımda dha yüksekti fakat 13Temmuz Pazar gü nü baktgımda daha düşüktü lütfen incilemeye alabilirmisiniz. Puanım yüksek oldugunda başarı %15di puan düşük oldugunda nasıl oluyorda %45 oluyor, matematikten 11soru y aptım fakat 14soru yapıldıgını gösteriyor.

    Cevapla
  7. Oğlum B kitapçığıydı özellikle bu kitapçık türünde doğrularımız yanlış olmuş. istediğimiz okula girme şansımız vardı kitapçığı alıp dersaneye gittik, sonuçlar açıklandı tam bir hayal kırıklığı. Sosyalden boşumuz yokken var görünüyor. Anlayamadık nasıl bir durum belki de bir yere yerleşemeyecek. Mat 11 net vardı az diye üzülüyordu 2 net gelince krize girdik. Bütün derslerde böyle sbs optikleri yeniden incelensin ve her öğrencinin cevap şıkları yayınlansın.

    Cevapla
  8. Eline test kitabi almamış adamlarin 400 üstu puanlar aldığını duymak sinirimi bozuyo boşuna calismisim 3yil zaten hic çalışmasam da 359 alırdım yazık oldu hak etmedik dilekçe sonuçları inşallah bizi mutlu eder.

    Cevapla
  9. SINAVDA SIRA NO:1 OLDUĞU HALDE OĞLUMUN TÜRKÇE TESTİNİ İKİLİ KOPYADAN İPTAL ETTİLER.PAZARTESİ İTİRAZIMI YAPACAĞIM.AMA BU İŞİN ARKASINIDA BIRAKMIYACAĞIM.

    Cevapla
  10. benim türkçe 20 doğru 3 yanlıştı ink 16doğru 4 yanlıştı ing 11doğru 5 yanlış ve 1 boşum vardı fakat daha fazla yanlışlarım geldi. ve istediğim sağlık meslek liselerine giremiyorum lütfen yardımcı olup sbs optiklerini yeniden incelemeye alırmısınız? açıkta kalmayalım

    Cevapla
  11. Benim oğlumun sonuçlarıda bekleğimizden farklı geldi. Sınav sonrası kitapcıktan kontrol ettiğimiz sonuçlarla , açıklanan sınav sonuçları arasında büyük fark bulunmaktadır. Türkçe; 1 yanlış varken 2yanlış – Matematik; 6 yanlış varken 8yanlış 1 boş – Fen;1 yanlış varken 4 yanlış – Sosyal ful iken 2 yanlış görünüyor. Toplamda 4 dersten 8 yanlış fazla görünüyor. Aynı zamanda sınava giren 20 arkadaşından 1 kişi hariç 19 kişininde yanlışları iki katı gelmiş bulunmaktadır. Kanımca, optik okuyucudan kaynaklanan genel bir sorunla karşı karşıyayız. Elbette itiraz hakkımızı kullanacağız ama yine de bu konuda kamuoyu oluşturmalıyız diye düşünüyorum. Umarım herkes hakkettiği puanlarına kavuşur…

    Cevapla
  12. ARKADAŞLAR İTİRAZLARINI DİLEKÇE İLE YAPIN BURADA YAZILANLARIN SİZE BİR GETİRİSİ OLMAZ. DEVLETİN DİLİ YAZILIDIR.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.