2013-2014 serbest kıyafet uygulaması var mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirerek, “Özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60’da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler.

Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu” dedi.Avcı, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (EESOB), Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, velilerin ve öğretmenlerin, “Serbest kıyafete devam edilsin ama serbest kıyafet seçim seçenekleri, arasında formada olsun.

Tıpkı özel okullarda olduğu gibi” talebini okullarda serbest kıyafet yönetmeliğiyle, gerçekleştirdiklerini söyledi.Özel okullarda yönetmeliğe göre, verilerin yüzde 60’ının talebi doğrultusunda, öğrencilerin forma seçebildiklerini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:”Şimdi, özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60’da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu.

Bu seçeneklerin arasında forma da katılmış oldu. Ben kız çocuğu velilerimizin bu konudaki şikayetlerini, beklentilerini bildiğim için bunu özellikle annelerle paylaşmak istedim.”

“2013-2014 serbest kıyafet uygulaması var mı?” üzerine 23 yorum

  1. Bence isteyen forma giysin isteyen normâl kıyafet. Bari giyimde özgür olalım. Durumları olmayanlara gelince onlar üniversitede de aynı durumla karşılaşacaklarında ne yapacaklarsa şuandada aynısını yapmalılar. Hem kıyafetin insanları ezdiği veya yükselttiği düşüncesini ortadan kaldırırsak daha iyi olur.

    Cevapla
  2. bencede mantıklı oplan okul kıyafeti bizim durumumuz kötü mesela ben 16 yaşındayım ve halen de istediğim 20 tl lik elbiseyi alamadım ya okulda bedende dahi her hafta aynı şeyi giyiyorum yazık günah ya serbest olmasın beni sevmeyenler ben i eziyorla ryaniiiiii nasıl bunu kim uyguluyo ya tabi meb ne anlayacakki paraları var nasıl olsa yaaa

    Cevapla
  3. Bence serbest kıyafet olmasın ama saç uzatmak serbest olabilir,çünkü saç uzatmak için maddi bir durum gerekmiyor .

    Cevapla
  4. kesinlikle forma olmalı çünkü herkesin maddi durumu farklı’ düşünürsek özellikle kızlar arasında birbirini ezme olayı olabilir hergün aynı giysiyi giyen birisi için durum farklı olur çünkü eğer serbest olursa bigün bir giysi giydiysen yarın başka bi giysi giymek zorundasın bu maddi durumu iyi olmayan kişiler için kötü fakat başka bir durum var:eğer serbest olursa liseler o serbest kıyafeti kendisi seçiyor örneğin benım lisem eğer serbest olursa üstümüüze lakos altımızada şort giymemizi tercih ediyor veya pantolon etek gibi ilkokul ver ortaokulları bilemem ama umarum forma olur

    Cevapla
  5. bizim istediklerimiz dışında diğer insanların ihtiaçları önemli bizler serbest kıyafet isteyebiliriz ben istemiyorum diğer insanlar kendini arkadaşlarıyla kıyaslarsa güzel elbise giymediğinden dolayı kafaya takıp derslerini düşürebilir bunun için serbest kıyafet uygulamasına karşıyım ayrıca maddi durumu iyi giyinmeye el vermeyebilir

    Cevapla
  6. okullarda serbest kıyafet uygulaması istemiyorum çünkü ögrenci dediğin kılık kıyafetini adam gibi giyer okula öyle gider hem durumu olan var olmayan var her gün okula aynı kıyafetle giden bir öğrencinin yerine koyun kendinizi burda tek siz yaşamıyorsunuz

    Cevapla
  7. Bende serbest kıyafet olmasını isterdim herşeyi kendi yönümüze bakarak tasarlayamayız ben lise 3 öğrencisiyim kıytafetin serbest olmasını istemiyorum çünkü her insanın maddi durumu iyi değil yani alabilen var alamayan var hergün kıyafeti farklı giyebilecek durumda olan var olmayan var bu yüzden Arkadaşlar kendi açınızdan değilde birazda Geniş kapsamlı düşünürseniz sevinirim Düşünülmesi gereken bi proje bu..

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.