150 Baraj puanı geçmek için gereken netler?

150 baraj puanı, 150 baraj puanı için kaç net, ygs baraj puanı 150

YGS Sınavında Barajı Aşmak İçin Kaç Net Gereklidir?

Seneler süren okul hayatının son ve belirleyici adımı olan üniversite sınavı, bu sene de yaklaşmaktadır. YGS yani üniversite sınavının birinci aşaması 2016 yılının Mart ayında, Pazar günü yapılacak. YGS, sabah saat 10.00’da başlayacak ve 3 saate yakın yani 160 dakika sürecektir. Sınav saati 10.00 olarak belirtilmesine karşın, kimlik ve güvenlik ile ilgili kontrollerin tamamlanması, sınav salonuna giriş işlemlerinin tamamlanabilmesi için adayların, en geç saat 9.00’da sınava girecekleri bina önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

YGS’de 4 Testte Toplam 160 Soru Sorulacak

ygs tYGS sınavının gerçekleşeceği gün adaylar, 2016 YGS sınavına giriş belgeleri, nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edildikten sonra sınav salonuna alınacaklar. Kendileri için belirlenmiş sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklar ve hiçbir eşya emanete alınmayacaktır. YGS’de Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden oluşan 4 adet test yer alacağı açıklandı. 4 testin her birinde 40 soru olacak. YGS’de adayların cevaplaması gereken toplam soru sayısı ise 160. Sınavda iki tane baraj puanı bulunuyor. Bunlar 150 ve 180. Sınavdan sonra yapılacak olan hesaplamada, üniversite adaylarının bu puan barajlarını 6 puan türünden birinde aşması gerekiyor.  Puan türlerinde en büyük puan 500,  en küçük puan ise 100 olarak hesaplanacak.

YGS’de 150 Puan Barajı Nasıl Aşılabilir?

Üniversite sınavında 6 puan türünün herhangi birinde 150 puan almayı başaranlar ön lisans programları, açık öğretim ya da bazı lisans programlarını tercih edebilme hakkını kazanacaklar. 150 puan alan adaylar ayrıca üniversiteler nezdinde düzenlenen özel yetenek sınavlarına da katılma hakkını elde edebilecekler. Sınavda 150 barajını aşabilmek için toplamda 160 sorunun bulunduğu YGS’de testlerin her birinde %10 başarının yakalanması gerekmektedir. Türkçe, Fen Bilimleri, Temel Matematik ve Sosyal Bilimler testlerinin her biri 40 sorudan oluşmaktadır.

150 Baraj puanı geçmek için gereken netler?

Çeşitli kombinasyonlar kurulabilir.

Örnek 1:  Türkçe 12, matematik 2, sosyal 9, fen 2 net ile tüm puan türlerinde baraj aşılır.

Örnek 2: Türkçe 14, Sosyal 14, Fen 1, Sosyal 1 tüm puan türlerinde barajı aşar.

Örnek 3: Türkçe 16, Sosyal 16 , Matematik tüm puan türlerinde barajı aşar.

Örnek 4: Türkçe 5, Matematik 12, Sosyal 5 tüm puan türlerinde baraj aşar.

Fakat LYS’ye girebilmek için 180 puana ulaşmak gerektiği unutulmamalıdır.

LYS’ye Girebilmek İçin 180 Barajının Aşılması Gerekir

YGS sınavı bu yılın Haziran ayında 5 ayrı oturum olarak yapılacak. Yükseköğretim kurumlarının lisans programlarından birine girmeyi hedefleyenlerin, YGS’de 6 puan türünden herhangi birinde 180 barajını aşması gereklidir. 180 barajını tutturmak için 4 testte bulunan 160 sorudan %20’sinin doğru olarak cevaplanması gereklidir. Bunun için de toplamda 32 nete ulaşmalısınız. YGS’deki 4 testten 8’er net çıkarılması halinde LYS’ye girme hakkı kazanılabilir.

YGS’de 150 PUAN Alamayanlar Ne Yapacak?

YGS sınavında herhangi bir puan türünde 150 puan alamayanların meslek liseleri(sınavsız geçiş hakkı olan) haricinde yükseköğretim programı tercihinde bulunma ve LYS sınavına girme hakkı ortadan kalkar. Özel yetenek sınavlarıyla öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarına başvuruda bulunabilmek için de puanlarından birinin 150 puan ve üzerinde olması gerekmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.