Öğretmen Atamaları Sonuç Ekranı 9-10 Eylül 2013

9 Eylül 2013 öğretmen atama sonuçları, 10 eylül öğretmen atama sonuçları, 2013 öğretmen atamaları sonuç ekranı

87 branşta 40 bin öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Atamalar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Başöğretmen Salonunda elektronikortamda yapıldı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sonuçlar atama.gov.tr adresinden açıklandı.

Öğretmen atama başvuruları 2 EylülPazartesi başladı ve 7 Eylül Cuma Günü mesai bitimi ile birlikte sona erdi.

40 bin öğretmenin ataması bugün saat 11:00’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Başöğretmen Salonunda yapılacak.

Ataması yapılan adaylar 11 Eylül 2013tarihinden itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim müdürlüğüne gerekli belgelerle birlikte başvurarak göreve başlayabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Zübeyde Hanım Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen “Öğretmen Atamalarına Esas Alınacak Alanların YenidenDüzenlenmesi Çalıştayı”na ve Halil Atamavcı İlkokulu’nda yapılacak  “2013-2014 EğitimÖğretim Yılı UyumProgramı” açılışına iştirak edecek.

ATAMALARIN DUYURULMASI, TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA

1.Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

2.Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine internet ortamında gönderilecektir.

Ataması yapılanların başvuruda belirtikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

3.Tebligat yapılan sözleşmeli öğretmenler, bulundukları eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvurarak sözleşmelerinin feshini isteyeceklerdir. Sözleşme feshinin istenmesi hâlinde bulundukları eğitim kurumu müdürlüklerince göreve başlama esnasında gerekli olan ve hâlen geçerliliği bulunan belgelerin birer örneği, ataması yapılan öğretmenlerin dosyalarında bırakılmak kaydıyla asılları öğretmene teslim edilecek, dosyaları da en kısa sürede atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne gönderilecektir.

4.Ataması yapılanlar, aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaklardır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler göreve başlatılacak, belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksikolanlar göreve başlatılmayacaktır.

5.Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabileceklerdir.

6.Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler İl Millî Müdürlüklerince değerlendirilecektir. Göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak, göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığına bildirilecektir.

7.Sabıka sorgulama belgesinde Adli sicil kaydı vardır ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlıkta oluşturulan Sicil Kaydını İnceleme Komisyonunun vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

8.Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte göreve başlama esnasında sağlık durumunun, öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşması hâlinde aday göreve başlatılmayıp yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir. 9.Adaylar, Bakanlığımızca Eylül ayı içerisinde uyum eğitimine alınacaklarından bu eğitim başlamadan önce göreve başlama hususunda gerekli özeni göstereceklerdir.

Yeni atanan öğretmenlerden istenen evraklar,

Göreve Başlamada İstenecek Belgeler

‐Öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında;

1.Başvuru esnasında istenilen belgeler,

2.Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet),

3.Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir.),

4.Elektronik Başvuru Formu’nun onaylı örneği,

5.Millî sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri 12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 12/05/2011 tarihi ve sonrasında düzenlenen/denklik işlemleri yapılan millî sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,

6.Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi istenecektir.

GÖREVE BAŞLAMAYANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

Öğretmen olarak ataması yapılanlardan başvurusunda belirtilen elektronik posta Adresine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik posta yoluyla tebligat yapıldığı hâlde yasal süre içinde göreve başlamayanların atamaları 657 sayılı Kanunun 62 ve 63 üncü maddeleri kapsamında iptal edilecektir. Bu durumda olanlar, atandıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden öğretmenliğe yeniden atanmak üzere başvuramayacaklardır. Öğretmen adaylarının başvuruları ve atamaları Ek‐1 Atama Takviminde belirtilen süreler içerisinde yapılacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.