MEB yıl sonu ortalaması 50 olan öğrencileri sınıftan geçirdi.

meb2012-2013 Eğitim ÖğretimYılı Yıl sonu ortalaması 50 olan öğrenciler sınıflarını geçeceklerdir.

E-okul üzerinden yapılan açıklamada;

“2012-2013 eğitim ve öğretim yılına ait iş ve işlemler ilgi (a) Genelge   kapsamında yapılan tek ders sınavları ile tamamlanmış olup buna ilişkin bilgiler   e-okul sistemine yansıtılmıştır.

Ancak, ilgi (b) Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine   göre “Başarısız ders/dersleri olanlardan başarı puanı en az 50 olan öğrenciler   doğrudan sınıf geçer.” hükmünün e-okul sistemine yansıtılmadığı ve öğrencilerin   başarısız duruma düştükleri görülmüştür.

Bu nedenle ilgi (c) yazımızda belirtilen hususlara ilave olarak ilgi (b)   Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre sınıfınıgeçebilecek öğrenicilerin yeni durumlarının da sisteme yansıtılması gerekmektedir.

Konuyla ilgili e-okul sisteminde gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda   bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. “

İfadeleri yeralmaktadır. Yani MEB Anadolu (Anadolu MeslekDahil),Fen Liseleri   ile Sosyal BilimlerLiselerinde okuyan öğrencilerden 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yıl sonu ortalaması 50 olan öğrenciler sınıflarını geçeceklerdir.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bu yazıyı e-okul’dadüzenleme yapılması için ilgili birime 20 Eylül2013’te yazdığı halde bugüne kadar okullara bilgi vermemiştir.

Yani bir okul müdürü çocuğa sınıfta kaldın diyor oysa ki bakanlıksınıf geçiriyor ve okullarahaber vermiyor. Bu tür bir haberinokullaraçılmadanverilmesi gerekmez miydi?

E-okul düzenleyicileri ne haber verilirken okullara neden haber verilmez?

İşte asıl kızdığımız nokta bu. Bir okul müdürü bu konuda bilgi sahibi değilse kimin bilgi sahibi olduğunun ne önemi vardır.

MEB’in yaklaşımı doğrudur. Yönetmelik değişikliğindeki öğrenci lehine olan 3 başarısız dersten geçme uygulanıyorsa 50 puanda uygulanmalıdır.

Sorun; belki de kaydını sildirip AçıkLiseyekayıt yaptıran öğrencilerin varlığı nedeniyle geç karar alınmasındadır.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü  E-okullailgilenen birime yazmış fakat e-okulda düzeltme yapılmamış.

Örnek verecek olursak;

Öğrenci Anadolu MeslekLisesindeokumaktadır. Yani eski yönetmeliğe göre 3,00 ortalama ile (karşılığı 55 puan) geçebilmekte iken yeni yönetmelikle sınıfıortalama ile geçme puanı 50’ye indirilmiştir. Bakanlıkda 2012-2013öğrencilerine de uygulayın demiş fakat uygulanmamış.

 

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.