kızılay haftası öğrenci konuşma metni 2014-2015

Sayın Okul Müdürüm, Müdür Yardımcım,Değerli  Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlar,
Her yıl,  29 Ekim  ile  4 Kasım  tarihleri  arasını  Kızılay Haftası  olarak  kutlarız. Bu yıl çok acı olan Van Depremi’ nin ertesinde bu hafta ile ilgili etkinlikte bulunmak zorunda kaldık. Depremde yaşamını kaybeden 601 vatandaşımıza Allah’ tan rahmet diler geride kalan yakınlarına ve tüm Halkımıza başsağlığı dilerim. Yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar dilerim.

Kızılay,  ülkemizdeki  yüzlerce yardım  kurumundan  sadece  birisidir. 1868 yılında  yaralı  askerlere  yardım  amacıyla  kuruldu. Bu  dernek, 1877 yılında  Hilal-i  Ahmer  adını  aldı,  Hilal-i  Ahmer, kırmızı  ay  anlamına  gelmektedir.  Cumhuriyet  döneminde derneğin  adı, Atatürk  tarafından  anlamına  uygun  biçimde, Kızılay  olarak  değiştirildi.
Kızılay  derneği;  savaş,  deprem, sel  baskını,  yangın  ve  salgın hastalık  gibi  felakete  uğrayanlara;  çadır, battaniye, yiyecek  ve  giyecek  gibi  yardımlar  yapar.  Bu  felaketlerde  yaralananlar  için  geçici  hastaneler  kurar. Kızılay’ın  açtığı aşevlerinde,  yoksul,  kimsesiz  ve  düşkün  yurttaşlara  yiyecek ve  içecek  dağıtılır.

Kızılay’ın  yurt  genelinde  büyük  depoları vardır. Felaket  anında, en  hızlı  biçimde  felaket  yerine  ulaşır. Bu konudaki çalışma ve hızını Van Depremi’ nde gördük. Bütün  bu  yardımları,  yardımsever  insanların   yaptığı  bağışlarla  yapar.  Kızılay,  sadece  yurt  içinde  değil,  yurt  dışındaki  felaketzedelere de  yardım eder.
Aylık  gelirimizin  bir  kısmını Kızılay  gibi  yardım  kurumlarına  vermemiz,  insan  olmamızın gereğidir.  Bir  gün  bizim de  felakete  uğrayıp, yardıma  muhtaç duruma  düşebileceğimizi  unutmamalıyız.
Hepinize,  sağlıklı, afetsiz, savaşsız ve  mutlu  bir  gelecek  dilerim. www.sorubak.com

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.