Formasyon puan hesaplanmasında 100’lük not sistemi kullanılacak.

Formasyonda 100’lük sistem notları kullanılacak

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi SertifikaProgramı: Adayların Akademik Not Ortalamalarının 100’lük Sisteme Dönüştürülmesi

ales2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi SertifikaProgramlarına yerleştirme için tercih yapan vetercih yapabilecek durumda olan adayların mezun olduğu Üniversite tarafından Merkezimize elektronik olarak bildirilen Akademik Not Ortalamalarının 100’lük sisteme dönüştürülmesi işlemleri tamamlanmıştır.

Adayların Akademik Not Ortalamalarının 100’lük sisteme dönüştürülmesi işlemlerinde adayın mezun olduğu Üniversite tarafından Merkezimize gönderilen dönüşüm tablosu kullanılmıştır. Adayın mezun olduğu Üniversite tarafından gönderilen bir dönüşüm tablosunun bulunmadığı durumlarda YükseköğretimKurulu tarafından hazırlanmış olan dönüşüm tablosu kullanılmıştır. Mezun olduğu Üniversite tarafından akademik not ortalaması veya mezuniyet tarihi ÖSYM’ye bildirilmeyen adaylar için herhangi bir işlem yapılmamıştır. Adaylar, dönüştürme işlemi sonrası notlarını tercih ekranında görebileceklerdir. Yerleştirmepuanlarının hesaplanmasında adayların 100’lük sisteme dönüştürülmüş notları kullanılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.