E-Akademi Bilgi Güvenliği Eğitimi, 13 Mart 2013

Millî Eğitim Bakanlığı, e-Akademi Sistemi eşzamanlı ve eşzamansız olarak kullanıcılara eğitimler sunan, ölçme ve değerlendirme ile eğitimlerin başarı seviyelerini ölçebilen ve ayrıntılı raporlar sunan bir öğrenme yönetim sistemidir.

EĞİTİM KONULARI:
A) SBS Yönetici Eğitimi http://oges.meb.gov.tr/doc2013/2013_SBS.pdf

B) PYBS Yönetici Eğitimi http://oges.meb.gov.tr/doc2013/2013_PYBS.pdf

EĞİTİM SÜRESİ:

E-Akademi Bilgi Güvenliği Eğitimi, 13 Mart 2013 tarihinde başlayıp 31 Mart 2013 saat 17:00da sona erecektir. Eğitimin son günlerinde yoğunluk yaşanmaması için eğitim yöneticilerimizin eğitimlerini son günlere bırakmamaları önem arz etmektedir.

DEĞERLENDİRME: • Her eğitim paketi rasgele 20 sorudan oluşmaktadır. • Her eğitim, 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirme neticesinde en az 80 puan alan başarılı sayılacaktır. • Bu eğitimin kredisi 1 puan olarak belirlenmiştir.” Başarısız olanlar eğitimi tekrar alabilirler.”
E-AKADEMİYE GİRİŞ:

e-Akademiye, http://mebbis.meb.gov.tr adresi altında yer alan e-Akademi tabına ve ardından e-Akademi bağlantısına tıklanarak (yada adres çubuğuna https://mebbis.meb.gov.tr/eakademilogin.aspx yazarak) girilebilir. e-Akademiye İl Millî Eğitim Müdürleri, Eğitim Denetmenleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri (Merkez ve Taşra), Okul Müdürleri ve Okul Müdür Yardımcıları kişisel MEBBİS şifreleri (MEBBİS kurum kodları kullanılmayacaktır.) ile giriş yapabileceklerdir.
e-Akademide karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak akademi@meb.gov.tr e-posta hesabına T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, görevinizi, çalıştığınız kurum ve iletişim numaranızı mutlaka belirterek e-posta gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz e-postaya mutlaka cevap verilecek olup ayrıca telefon etmenize gerek yoktur.

SONUÇ SORGULAMA: Eğitimlerini başarıyla tamamlayan yöneticilerimizin puanları MEBBİSe işlenecektir. Eğitim yöneticilerimiz eğitimi tamamladıklarına dair kaydı aşağıdaki işlem sırasına göre takip ederek görüntüleyebileceklerdir.

https://mebbis.meb.gov.tr/login1.aspx adresi üzerinden Kullanıcı Adı (TC Kimlik No) ve MEBBİS şifresi ile giriş yapılır.

• Açılan ekranda soldaki menüden “Kişisel Bilgiler Modülü” seçilir.”

• Modülde “e-Akademi Bilgileri” menü seçeneğine tıklandığında e-Akademiden alınan tüm eğitim bilgileri liste halinde görüntülenecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı

Bilgi İşlem Grup Başkanlığı

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.