AÖF Sınavsız İkinci Üniversite başvuru koşulları

SiteBasligiİkinci Üniversite başvuru koşulları aşağıdadır: 

* Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.

* ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurailirler.

* Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.

* Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

* Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.

* Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.

* Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

* Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.

İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabileceğiniz bölümlerin/programların listesi için tıklayınız.

Başvuru koşullarını taşıyorsanız 30 Eylül 2013 – 25 Ekim 2013 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet’ten başvuru işlemleri 25 Ekim 2013 saat 17.00’da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle buraya tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.

  2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER   

Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.

* Öğrenim Belgesi     * Fotoğraf

* Internet Başvuru Belgesi

* Fotoğraflı-İmzalı Form

* Öğrenci Bilgi Formu

* Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adaylar ayrıca “tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den, bayan adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu” ile “sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belge” lerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Engelli öğrencilerimizin, sınavlara kendileri için ayrılmış salonlarda katılabilmeleri için durumlarıyla ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini kayıt anında AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren Şehitlerin Eş ve Çocukları, Malullerin kendileri ile eş ve çocukları, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocuklarıdurumlarını kanıtlayan resmi belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

  3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ  

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen “Dönem Öğretim Gideri” öemlerini 30 Eylül 2013 – 25 Ekim 2013 tarihleri arasında, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbank’a yapmalıdırlar.

– Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren Şehitlerin Eş ve Çocukları, Malullerin kendileri ile eş ve çocukları, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları banka ödemesini yapmayacaklardır. Ayrıntı için tıklayınız.

– Engelli Öğrenciler; Sağlık kurulu raporu ile % 40 ve daha fazla oranda engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler banka ödemesini yapmayacaklardır. Ayrıntı için tıklayınız.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.