2015-ÖSYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2015-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 15 Mart 2015 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 23 Temmuz 2015 tarihinde saat 23:50’den itibaren ÖSYM in https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklaması aşağıdadır:

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2015-ÖSYS Yerleştirme Sonuçları
2015-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.