2014 Kara Harp Okulu başvuru tarihleri ve şartları

KARA HARP OKULU
Kara Harp Okulu, Ankara ilinde bulunmaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda subay yetiştiren askerî yükseköğretim kurumudur.

khoDört yıllık üniversite statüsünde olan Kara Harp Okulunda, Subay Diplomasının yanı sıra; Mühendislik (Endüstri ve Sistem, Elektronik, Makine, İnşaat, Bilgisayar, Harita), İşletme, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler lisans programlarında ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir.

Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita ve Jandarma sınıflarında subay yetiştirilmektedir.
Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olmaktadırlar.
Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (Yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.
Kara Harp Okulu mezunu subaylara; sağlık, lojman ve askerî sosyal tesislerden faydalanma, OYAK üyeliği gibi birçok sosyal imkânlarla birlikte kıt’a görevinde başarılı subaylara yurt dışında temel ihtisas kursları ile yüksek lisans, doktora eğitimi ve mesle k hayatında yurt dışı geçici/daimi görev imkânları da sunulmaktadır.
Onurlu bir geçmişe sahip, gelecek için ümit ve güven veren Türk Kara Kuvvetlerinde; geleceğini bir subay ve lider olarak çizmek isteyen gençlerimizi Kara Harp Okuluna bekliyoruz.

BAŞVURU BİÇİMİ VE SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI ESASLARI
Kara Harp Okulu Aday Adayı olmak isteyenler 2014 yılı ÖSYS Aday Başvuru Formunun “Askerî okullara girme isteği” alanındaki kutucuğu işaretleyeceklerdir. Kutucuğu işaretleyen veya işaretlemeyen adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca 25 Mart-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında www.kkk.tsk.tr veya www.kho.edu.tr İnternet adresine girerek ön kayıt başvurusu yapmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden başvuru yapmayan adaylar, ikinci seçim aşaması sınavlarına çağrılmayacaktır.

Başvuruda bulunan adaylar YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya “Baraj Puan” belirlenecektir.
Belirlenen puan ve bu puandan daha yüksek alan adayların İkinci Seçim Aşaması Sınavlarına (Ön Sağlık Muayenesi, Bedenî Yeterlilik Sınavı, Mülakat) çağrılması ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri http://www.kho.edu.tr ve www.kkk.tsk.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır. (Ayrıca posta ile çağrı/tebligat yapılmayacaktır.)

Kara Harp Okulu Komutanlığında icra edilecek 2’nci Seçim Aşaması Sınavlarında başarılı olan adaylar, seçim aşamalarında aldık ları puanlara ve 2014 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı sonucuna göre sıralanacaktır. (Lisans Yerleştirme Sınavında MF ve TM puan türlerinin en yükseği esas alınacaktır.) Sıralama neticesinde kontenjana giren adaylar sevk edildikleri askerî hastaneden “Askerî Öğrenci Olur” raporu almaları halinde KHO’ya girmeye hak kazanacaklardır.
2014 ÖSYS Kılavuzu’nda belirtilen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) taban puanını geçemeyen adaylar sıralamaya girmeye hak kazanamayacaklardır. (Değerlendirme, asil ve yedek adayların tespit edilmesi ile ilgili detaylı bilgi 25 Mart-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında yayımlanacak başvuru kılavuzunda belirtilecektir.)
İnternet adresi : http://www.kkk.tsk.tr
http://www.kho.edu.tr
İletişim için : (0312) 417 51 90-96 (7 Hat)

“2014 Kara Harp Okulu başvuru tarihleri ve şartları” üzerine 13 yorum

  1. Şifremi unuttum e-posta mı doğru yazdığım halde bulamıyorum ne yapmam lazım başka yolu var mı ?

    Cevapla
  2. Ben şu anda 11. sınıf öğrencisiyim.üniversite için askeriyeyi düşünüyorum.kızlar girebiliyor mu ve kaç. kişi alıyorlar ? Ve normal üniversitelerdeki gibi dil bölümünde okuyabilir miyim ?

    Cevapla
  3. ben üniversiteye hazırlanıyrum ön kayıt yaptım mülakat tarihleri ne zaman açıklanır?

    Cevapla
  4. ya bn basvuruyu kacrdim .dersahane parasini odeyebilmem icn iste calisiyorum ve ne yazikki sinavida kscrdim…cook uzuldum bi soru soracam cvp lasaniz sevnrirm basvuru lar uzatilmi yo muu,,,,,,,

    Cevapla
      • ben anadolu lisesi ikinci sınıfa geçtim.kara harp okuluna girebilir miyim ? bi sitede en az 16, en fazla 20 yaşında olmak gerektiği yazıyor.ben 16 yaşındayım.ne yapıcam…

        Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.