2013 YDS soru ve cevap anahtarı

2013 YDS soru ve cevapları ,

2013 yds sınavı 1 Eylül 2013 tarihinde yapıldı. ÖSYM sınav soru ve cevapları için bu yıl için farklı bir uygulama yapıyor.  2013 yds sınavı ile birlikte osym bundan sonra yapacağı sınav soruların yüzde 10 unu yayimlayacak.

01.09.2013 tarihinde yapılacak 2013-YDS Sonbahar Dönemi sınavından itibaren, yapılan sınavlardan sonra sorulan soruların tamamı internet üzerinden veya basın yayın organları vasıtasıyla yayınlanmayacaktır.

Sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan “Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı” uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek sınavlarda yer alan test sorularının tamamından rastgele seçilen % 10’u adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacaktır

Sınav sonuçları açıklandıktan ve cevap kâğıtlarının görüntüleri adayların erişimine açıldıktan sonra, sınav sorularının % 10’unu oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, ayrıca; “Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun da bilgisine sunulacaktır. ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan “Temel Soru Kitapçığı” basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecektir.

“2013 YDS soru ve cevap anahtarı” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.