2013 bursluluk (pybs) paraları ne zaman yatırılacak?

2013 burs parası ne zaman yatacak? 2013 PYBS parası yattı mı? 2013 pybs burs ücretleri yattı mı? 2013 eylül burs paraları,2013 ekim burs paraları,2013 kasım burs paraları,2013 aralık ve ocak burs paraları

pybsa2013 PYBS bursluluk tercihini kazanan öğrenciler 2013 Yılında kaç lira tl alacaklar?
Bursluluk sınavını kazanıp onay alan öğrenciler 3 ayda 398,72 TL alacak. Burslar öğrenci velileri tarafından öğrenci adına açılacak olan banka hesaplarına yatırılacak

Burs ücretinin tespiti ve ödemeleri ne zaman yapılır?

 Kurumlardaki öğrencilere verilecek burs miktarı, her yıl Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu tespit edilir.

Bu öğrencilerin bursları, bursluluk sınavını kazanarak kuruma kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeler üçer aylık dönemler hâlinde yapılır ve ödemelere tatil aylarında da devam edilir.

PYBS bursu ne zaman ,hangi durumlarda kesilir?

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlar

Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir. Ancak, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamlayan öğrencilerin bursları, resmî ve örgün ortaöğretim kurumlarında da devam eder. Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu burslu olarak tamamlayan öğrencilerden resmî ve örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıranlar burslu olduklarını bu kurum müdürlüklerine beyan ederler. Bu öğrencilerin burs nakilleri elektronik ortamda gerçekleştirilerek ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren bu kurum müdürlüklerince ödenir.

* Bakanlığa bağlı kurumlardan ayrılan, parasız yatılılığa geçen, özel okullar ile ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirip diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim kurumlarına kayıt olan öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir.

* Bursluluğu sona erenlerin durumları, ayrıldıkları okul müdürlüklerince üç gün içerisinde elektronik ortamda kaydedilir.

*Burs kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ile ilgili itirazların, kayıt süresi içerisinde yapılması şarttır. Yapılan itirazlar sırasıyla okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ve Bakanlık ilgili birimince bu süre içerisinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

* Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.

Parasız yatılılık veya bursluluğun sona ermesi

 (1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu ile ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.

(2) Aşağıdaki hâllerde;

a) Ortaokul veya imam-hatip ortaokullarında bir defadan fazla sınıf tekrarına kalan, ortaöğretimde ise öğrenim hakkını kullanmış olan

b) Ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen,

c) Taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar dışında, işlediği suçtan dolayı hükümlü bulunan,

ç) Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan,

d) Özürsüz olarak öğrenimini terk edip okuldan ayrılan,

e) Parasız yatılı veya bursluluk hakkından isteğiyle vazgeçen,

f) Özel bir okula kayıt veya nakil yaptıran,

g) Bakanlıkça belirtilen süre içerisinde parasız yatılılık veya bursluluk kaydını yaptırmayan,

öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu okul müdürlüklerince sona erdirilir.

(3) Parasız yatılılığı sona eren öğrencilerin durumları, bir hafta içerisinde il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonuna bildirilir.

(4) Bursluluğu sona eren öğrencilerin durumları ise üç gün içerisinde elektronik ortamda okul müdürlüklerince kaydedilir.

“2013 bursluluk (pybs) paraları ne zaman yatırılacak?” üzerine 180 yorum

  1. ARKADASLAR KİZİM BURSLULUGU KAZANDİ VE 3 YİL BİLFEN ÇAMLİCADA TAM BURSLU OKULU BİTİRDİ SUAN LİSE TRECİHLERİNİ YAPTİ ACABA BURS ALMAYA DEVAM EDİCEKMİ YARDİM EDERSENİZ SEVİNİRİM

    Cevapla
  2. ben bursluluğu 5. sınıfta kazandım yılbaşı para almaya başlamıştık biz sizde yılbaşına kadar bekleyin öyle alırsınızama artıkpara 4 ayda bir yatıyo bide 3 ayda bir para yatırıyoz diye geçiniyolar. 😀 :D:D:D:D:D:D:D:D

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.