TEOG Sınavına Dair Her Şey

TEOG Sınavına Dair Her Şey

TEOG 8. sınıflara uygulanan 12 merkezi ortak sınavdan oluşmaktadır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının kısaltılmış adıdır. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini kapsamaktadır. TEOG kazanımları MEB tarafından belirlenmektedir. SBS sınavının uygulamadan kalkması ve sınav sürecini daha geniş bir zaman dilimine yaymak amacıyla eğitim uzmanları tarafından geliştirilmiş bir sınav sistemidir. Uygulanmaya başladığı ilk dönemde bu amacı yerine getirebilmek için bütün ortaokul sınıflarına uygulanmış ancak son iki yıldan itibaren sistemde değişikliğe gidilerek sadece 8. sınıflar sınava tabi tutulmuştur.

TEOG Sınavının Uygulanış Şekli

TEOG sınavı kapsamında 1. Dönem 6, 2. Dönem 6 olmak şartı ile toplamda 12 merkezi ortak sınav uygulanmaktadır.  Öğrencilerin toplamda altı dersten sorumlu tutulduğu sınavda her dersten 20 soru sorulmakta ve sorular 4 seçenekli çoktan seçmeli madde türünden oluşmaktadır. 2015-2016 TEOG takvimi eğitim yılının başında belirlenmektedir. 2015 yılında 1. Dönem sınavı 25-26 kasım, 2. Dönem sınavı ise 27-28 nisan tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavları ise ilk dönem için 12-13 aralık, ikinci dönem için 14-15 mayıs olarak belirlenmiştir.

TEOG’ da Nasıl Başarı Sağlanır

teog sına sistemiBirçok sınav gibi TEOG sınavı da sahip olduğumuz bilgileri uygulayabilme becerimizi ölçmeye çalışmaktadır. 120 soruluk bir sınavda iyi bir derece yakalayabilmek ve istediğimiz bir ortaöğretim kurumunda eğitim alabilmek için düzenli bir çalışma sistemi benimsemeliyiz. TEOG sınavına hazırlık süreci kurs ya da özel ders ile desteklenebilir. Ancak başarının en büyük sırrı kavrayarak ders konularını çalışmak ve daha sonrasında çözdüğümüz sorular ile bilgilerimizi pekiştirmektir.

TEOG Derslerinin Katsayıları

TEOG sınavında en merak uyandıran konulardan birisi de derslerin katsayılarının nasıl olacağıydı. TEOG hakkında bilgi 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şöyle açıklandı.  Sınav 100 üzerinden hesaplanacak ve her soru 5 puan olacak.   Ancak sınavda soruların puanı aynı olurken derslerin katsayıları farklı olacak. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji için katsayı 4, T.C. İnkılap ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için katsayı 2 olarak hesaplanacak.

1.Dönem TEOG Puanı Nasıl Hesaplanır?

TEOG sınavında 1. Dönem için hesaplama şu şekilde yapılmaktadır. Öncelikle sorumlu olduğumuz 6 dersten aldığımız puanlar katsayıları ile çarpılır. Örneğin Türkçe puanı katsayısı olan 4 ile çarpılır. Daha sonra 700 üzerinden ağırlıklandırılmış TEOG puanı hesaplanır. Ayrıca http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php adresinden puan hesaplama sürecinde destek alabiliriz.

Dönem TEOG Puanı Nasıl hesaplanır?

dönem TEOG puanı da aynı şekilde ilk dönemdeki gibi dersten alınan puanın katsayısı ile çarpılması ile bulunmaktadır. Ağırlıklandırılmış puan hesaplaması yapıldıktan sonra elde edilen 2. Dönem TEOG puanı ile 1. Dönem TEOG puanı toplanıp ikiye bölünmektedir. Böylece TEOG puan hesaplama süreci biterek geriye e-okul üzerinden tercihte bulunmak kalmaktadır.

TEOG’da Nakiller Nasıl Yapılır?

TEOG’da nakiller nasıl yapılır sorusu da öğrencileri oldukça meşgul eden konulardandır. Sınav sonucunda nakil işlemlerinde öğrenciler 3 tercihte bulunabilecek. Ancak TEOG sınavına itiraz süreci dolduktan sonra nakil başvuruları alınıyor. Nakil tercihleri e-okul tarafından yapılabilecek ve öğrencilere istedikleri okula yerleşme sürecinde zaman tasarrufu sağlanacak.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.