Whatsapp’ta silinen mesajlar geri alınır mı? Okunabilir mi?

WHATSAPP’ TA SİLİNEN MESAJLAR OKUNABİLİR Mİ?

Whatsapp’ta silinen mesajları görebilmek aslında mümkündür. Eğer ki birine mesaj yazmış sonrasında o mesajı o kişi okumadan silmişseniz karşı taraf mesajı isterse okuyabilir. Ya da size gönderilen bir mesaj “Mesaj silindi” içeriği ile gözüküyorsa onu okuyabilmeniz mümkündür. Şimdi size bunu nasıl yapacağınızın cevabını vereceğiz.

Eğer birisi size mesaj attıysa bu mesaj sonrasında siz görmeden silinebilir. Siz bu mesajın içeriğinin ne olduğunu merak ediyorsanız Whatsapp’ı silin ve yeniden yükleyin. Bu işlem sonrasında silinen mesajlar da yedekleneceği için Whatsapp silinen mesajları görebilmek mümkün olacak. Bir kişi size bir mesaj attığında ve siz onu görmeden sildiğinde, siz yalnızca “Bu mesaj silindi” ibaresini görürsünüz. Whatsapp’ı silip yükleme sayesinde mesajlar yedeklendiği için mesajlar geri yüklenecektir. Böylece mesaj içeriğini görme hakkına sahip olursunuz.

Whatsapp’ta silinen mesajları nasıl geri getirebilirim?

Whatsapp’ta silinen mesajları görebilmek için farklı yollarda var. Android ve IOS telefonlarda üçüncü bir uygulama ile mesajları görmek mümkün oluyor. Bu uygulama mesaj silinmeden önce kendi sistemine depolayarak mesajın ne olduğunu görmemizi sağlıyor.

whatsapp’ta silinen mesajları görme ios

Whatsapp silinen mesajları görebilmek mümkün olsa da, bu uygulamaların ne kadar güvenilir olduğu bilinmiyor. Bu gibi birçok uygulama telefona hasarlar verebiliyor, virüs bulaştırabiliyor. Whatsapp bu özellik üzerinde çalışmalar yaparak mesajların silindiğinde hiçbir uygulama tarafından görünmemesini sağlamaya çalışıyor.

Whatsapp’ta silinen mesajları görebilmek, iki durumda da mümkün olabiliyor. Whatsapp’tan bir kişiye ya da bir gruba bir mesaj yazmışsanız, silmek için mesajın üstüne uzun basarak sil kısmına tıklarsanız. Bu noktada önünüze 2 tane seçenek gelir. Mesajı ya herkesten silersiniz ya da yalnızca kendi sayfanızdan silebilirsiniz. Bu özellik, özellikle yanlış yazılan mesajlarını silinmesini sağlaması açısından oldukça faydalı oluyor. Whatsapp bu özellik sayesinde yanlış gönderilen tüm mesajların silinebilmesini hedefliyor.

Mesajı Herkesten Silme

Whatsapp’ta silinen mesajları görebilmek yerine mesajı karşı tarafın görmesini engellemek isteyebilirsiniz. Alıcıya attığınız mesajın silinmesi durumunda karşı tarafın sohbet sayfasına ” Bu mesaj silindi” ibaresi yazar. Size gelen bir mesajın silinmesi durumunda sizin sohbet sayfasında  ” Bu mesaj silindi” yazısını görürsünüz. Mesajı herkesten silmek istiyorsanız, silmek istediğiniz sohbet sayfasını açın. Silmek istediğiniz mesajın üzerine gelerek uzunca basın. Kopyala ya da sil yazısı ekrana gelince, sil yazısına tıklayın. Sil > Herkesten sil kısmına tıklayın. Böylelikle mesajı sohbetten silmiş olursunuz. Kişi mesaj içeriğini yukardaki işlemleri yapmadan göremez.

Mesajları Kendinizden Silme

Whatsapp’ta silinen mesajları görebilmek istemeyebilirsiniz. Sohbet kısmında bulunan mesajları yalnızca kendinizden silmek isteyebilirsiniz. Bu durumda, yine silmek istediğiniz sohbetteki mesajlar kısmına gelin. Mesajlarda silmek istediğiniz mesajın üstüne uzunca basın. Bastıktan sonra Herkesten sil ya da Benden sil butonu çıkar. Sil > Benden sil seçeneğini seçerek mesajı silebilirsiniz.

Whatsapp’ta silinen mesajları geri getirme samsung

Android kullananlar için WhatsApp’ta silinen mesajları geri getirmenin yolu daha basit. Android platformunda WhatsApp, üzerinde kullanıcıların gerçekleştirdiği sohbetler, mesajlar düzenli bir şekilde her gün otomatik olarak yedekleniyor. Öncelikle silmiş olduğunuz bir konuşmayı geri getirmek içinse WhatsApp’ı telefonunuzdan kaldırmanız gerekiyor. Ardından silinen WhatsApp uygulamasını tekar samsung telefonunuza geri yükleyin. Bundan sonra uygulama sizin en son yedeklemenizi bulacak ve var olan yedeklemeyi uygulayıp uygulamayacağınızı soracak. “Geri Yükle” seçeneğine dokunarak silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.