Sözel Derslere Nasıl Çalışılır?

Sözel Derslere Nasıl Çalışılır?

Sözel dersler ya da sayısal dersler olarak çalışma teknikleri kendi içinde değişkenlik gösterebilmektedir. Sözel dersler kolaylıkla öğrenilebileceği sanılan derslerdir. Sözel derslere nasıl çalışılır? Dendiğinde tıpkı sayısallardaki gibi farklı teknikler kullanılarak çalışılabilir. Örnek olarak edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe ya da psikoloji olarak sözel olan derslere çalışmak ve anlamak aynı zamanda unutmamak gerekmektedir. Bu tür durumlardan şikâyetçiyseniz sizlere birkaç öneride bulunacağız. Sözel derslere nasıl çalışılır? Öncelikle, sizlere sunacağımız önerilerin başarınızı artıracağından emin olabilirsiniz. Dersi nasıl çalıştığınız ve en doğru kararda ilerleyebilmeniz adına kararlı olmanız gerekmektedir.

Öncelikle sıfırdan başlayın ve en fazla yapılan hataların ne olduğunu düşünerek derse başlayın. Sözel derslere nasıl çalışılır? Üstü kapalı olarak konuları okumayın ya da benimsemeyin. Konuları hiç bilmiyorsanız, derinlemesine konuları okuyarak ilerleyin.

Okumaktan sıkılmayın, çünkü okumak sizlere doğru bilgileri vererek başarıya ulaştıracaktır. Sözel derslerde önemli olan tekrarlarınızı sık bir şekilde yapmak ve aynı zamanda dersi eğlenceli bir hale getirmektir. Motive olarak sözel olan derslere yönelmek mümkündür. Zamanınızı doğru kullanmak özellikle paragraf olan sorularda çok önemlidir. Bu nedenle zamanınızı iyi kullanın.

Sözel Derslere Çalışırken Yapılan Yanlışlar

Ders çalışmak sabır isteyen bir iştir. Ders çalışma programlarınızı öncelikle iyi ayarlamanız ve zamanınızı iyi bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Sözel dersler kolay olarak sanılan dersler olsa da zihinde uzun süre tutulamayabiliyor. Bu nedenle sözel derslere çalışırken yapılan yanlışlar oldukça fazladır. Ders çalışırken, öncelikle dersin sözel olduğunu ve sürekli tekrar istediğini unutmayın. Sözel çalışma tekniklerinde öncelikle yazarak çalışma tekniği ya da dinleyerek çalışma tekniği çalışma yöntemleri arasında bulunmaktadır.

Yapılan yanlışlar, sözel olan derslerin tam anlamıyla okunmaması ve tekrar edilmemesidir. Sözel derslere çalışırken yapılan yanlışlar olarak bunun yanı sıra üstten okunan yazılar ve konulara tam anlamıyla derinlik vermemek konunun tam anlamıyla öğrenilmemesine neden olacaktır. Yazarak çalışma tekniği sözel derslerde kullanılan tekniklerdendir.

Bu tekniği kullanmamak da yapılan yanlışlardandır. Çünkü yazarak çalışma tekniği akılda kalıcılığı artıran bir teknik diyebiliriz. Sözel derslerin aynı zamanda çok kitap okuyarak da katkı sağlanacağını belirtmek isteriz. Çünkü sürekli kitap okunması algılama sürecini hızlandıracak ve okumanızı da kuvvetlendirecektir.

Sözel Derslerde Çalıştığını Unutma

Özellikle sözel olan derslerde öğrencilerin sık bir şekilde yakınmış oldukları konulardan bir tanesi de sözel derslerde çalıştığını unutma konusudur. Bu konunun çoğu öğrencide meydana geldiğini söyleyebiliriz. Öncelikle böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız, çok fazla tekrar yapmanız gerekmektedir. Ezber ağırlıklı olarak derslerin çoğu öğrencilerin bu problemlerin çözülmediği ve okuduğunu anlamama sorunu bulunuyor.

Sırf bu nedenden dolayı ise öğrenciler genel anlamda sözel olan derslere çalışma ve sınavlara yakın zamanda bakmaktadırlar. Unutkanlık, genel olarak sorun teşkil edebilir. Sözel olan derslere çalışma anlamındaki metotlarınızı yaparken problem olabilir. Bu problemleri en büyük şekilde sözel okuyarak geçilen dersler olarak görmekte fayda olacaktır. Örnek olarak tarih dersinde konuların öğrencilere neredeyse tamamıyla bir ya da iki kez okuyup geçilmesi sonucunda soruların çözülememesinden yakınılır.

Yalnızca okuyarak kavramak zor bir durumdur. Soru çözmek ve soruları çalışmak da gerekmektedir. Aynı zamanda yapılan sık tekrarlar daha iyi kavramanıza yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra ise belki de okuyarak öğrenmek sizin tarzınızdır. Ya da tarzınız da olmayabilir.

Yani şunu belirtmek isteriz ki çalışma tarzınızı belirlemeniz gerekmektedir. Bu nedenle sözel derslerde çalıştığını unutma. Dinleyerek öğrenmek sizin tarzınız olabilir. Bu nedenle çalışma sisteminizi kendi algılama durumunuza göre belirlemeniz gerekmektedir. Bazı öğrenciler yalnızca dinleyerek öğrenip çok fazla çalışma durumu göstermemektedirler. Çalışma işlemleri kişilerden kişilere değişkenlik gösteren bir durumdur.

NELER ÖĞRENDİK?

“Sözel Derslere Nasıl Çalışılır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.