Sağlıklı Uyku Pozisyonu Nasıl Olur?

Sağlıklı Uyku Pozisyonu Nasıl Olur?

Uyku pozisyonunuz ile sağlığınız arasında ciddi bir bağ vardır. Uyku esnasında bizim farkında olmadığımız ve uykumuzu pozitif yönde etkileyen pozisyonlar vardır. Uyku pozisyonuna göre sağlık analizi yapılabilir.

Yüzünüzü yastığa koyma şekliniz ciltte oluşan kırışıklıklardan, kalp ve mide rahatsızlıklarına kadar bir çok yönden sizi etkilediğini biliyor muydunuz? Bir çok ağrı ve sızılarınızın uyku pozisyonu ile alakalı olduğunu anlayacaksınız.  Sağlıklı uyku pozisyonu bir çok sağlık sorunlarınızı ortadan kaldıracak.

Sağlıklı uyku pozisyonları şunlardır:

1- Sırt üstü yatma: sırt üstü yatmak bel, boyun ağrılarını ortadan kaldırır. Reflü ve asitleri azaltır. Göğüslerinizin zarar görmesini engeller. Tek kötü tarafı horlamanıza neden olabilir.  Sırt üstü yatarken başınız yüksekte mide ve yemek borusu aşağıda kalır. Böylece asit ve gıdalar geri gelmez. Sırt üstü yatarak kırışıklıkları da önlemiş olursunuz. Yüzünüze herhangi bir baskı uygulanmamış olur. Göğüsler ağırlığınızı dengeleyerek sarkmalar önlenir.

2- Yüz üstü yatma: Horlamanız sona erer. Kötü tarafı ise boyun ve bel ağrılarına neden olur. Kırışıklık ve sarkmaları hızlandırır. Omurganın doğal duruşunu zora sokar. Eklem ve kaslara baskı uygular. Bu da sinirlerin hasar görmesine neden olur.

3- Yan yatma: boyun ve sırt ağrılarına engel olur ve asit Reflü azalmaya başlar. Horlamayı minimum düzeye indirir. Hamilelikte rahat uyku çekmenizi sağlar.  Cilt kırışıklıklarına yol açabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.