Kredi Kartı Bilgilerim Çalındığında Ne Yapmalıyım?

Kredi Kartı Bilgilerim Çalındığında Ne Yapmalıyım?

Birçok vatandaş kredi kartını çaldırdığında, kaybettiğinde ya da kredi kartı bilgileri başkalarının eline geçtiğinde ne yapacağını bilememekte ve bu yüzden mağduriyetleri daha fazla artmaktadır. Bu yazımız içeriğinde sizlere bu tarz durumlarla karşılaştığınız takdirde yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgiler verilecektir.

Kredi kartınızı bir şekilde kaybettiğiniz de ve kaybettiğiniz kredi kartında yüksek kullanılabilir limit varsa oldukça hassas ve çabuk davranmalısınız. Kredi kartınızı kaybettikten sonra yapılan harcamalardan sorumlu olmamak adına farkına vardığınız an doğrudan bankanızın çağrı merkezi ile irtibata geçerek kayıp ya da çalıntı bildiriminde bulunmanız faydanıza olacaktır. Başvuru sonrasında yapılan harcamalardan sorumlu tutulmak ya da tutulmamak tamamen durumdan duruma değişkenlik gösterebildiği gibi bankadan bankaya da değişebilmektedir. Kayıp ya da çalıntı olduğunu düşündüğünüz kredi kartlarınız ile ilgili mağduriyet yaşamamanız adına aşağıdaki adımları uygulamanız faydalı olacaktır.

Kredi Kartı Çalındığında Ya da Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler

  • Öncelikle kredi kartınızı kaybettiğinizi fark ettiğiniz anda bankanız çağrı merkezini arayarak iptal işlemini gerçekleştirin.
  • Çalıntı ya da kayıp olduğunu düşündüğünüz kredi kartınız ile ilgili polis merkezine ya da size en yakın herhangi bir kolluk birimine müracaat ediniz.
  • Çalındığını fark ettikten sonra kredi kartınızdan herhangi bir harcama yapıldıysa harcama itirazında bulununuz.

Kredi kartları ile ilgili olarak ülkemizde en çok yapılan hataların başında vatandaşların kayıp kredi kartları ile ilgili bir yerden çıkar düşüncesine kapılarak geç bildirim de bulunmasıdır. Oysa ki olması gereken kartın kayıp edildiğinin anlaşıldığı an bankaların müşteri temsilcisinin aranarak iptal işlemi için kayıt açtırmadır. Bankalar genellikle sorumluluk almamak ve çalındıktan sonra işlem yapılan kredi kartlarından mesul olmamak için iptal taleplerini anında yerine getirerek müşterinin isteği doğrultusunda yeni bir kredi kartı göndermektedir.

Kredi kartı iptali için ülkemizde popüler olarak tercih edilen bazı bankaların çağrı merkezi numarası aşağıda listelenmiştir.

  • Garanti BBVA Bankası Çağrı Merkezi Numarası: 444 0 333
  • Denizbank Çağrı Merkezi Numarası: 444 0 800
  • İş Bankası Çağrı Merkezi Numarası: 0850 724 0 724
  • Yapı Kredi Çağrı Merkezi Numarası: 444 0 444
  • Akbank Çağrı Merkezi Numarası: 444 25 25
  • VakıfBank Çağrı Merkezi Numarası: 0850 222 0 724
  • CEPTETEB Çağrı Merkezi Numarası: 0850 222 09 29
  • QNB Finansbank Çağrı Merkezi Numarası: 0850 222 0 900

Kredi Kartı Harcama İtirazı Nasıl Yapılır?

Kayıp ya da çaldırdığınız kredi kartınızdan bilginiz dışında bir alışveriş yapıldığını tespit etmeniz durumunda kredi kartı harcama itirazında bulunabilirsiniz. Kredi kartı harcamaya itiraz edebilmeniz için bankanız tarafından gönderilen formu eksiksiz doldurduktan sonra kayıp kart ile ilgili yapmış olduğunuz resmi müracaatın bir nüshasını bankanıza giderek bildirmelisiniz. Harcama itirazının kabul edilmesi ile ilgili farklı durumlar çıkabilmektedir. Bankalar bu tarz konularda sorumluluğu üzerine almamak için çeşitli bahaneler ile müşterilerini mağdur edebilmektedir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.