Bebek Beslenmesi Aylara Göre Nasıl Olmalı?

Bebek Beslenmesi Aylara Göre Nasıl Olmalı?

Yeni anne adayları yazı dizimizi dikkatle okuyun. Yazı dizimiz aylara göre bebek beslenmesi hakkında sizlere çok önemli bilgiler aktarmak için hazırlandı. Bebeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için yazı dizimizi dikkatlice okuyup önemli gördüğünüz yerleri not almanızı tavsiye ederiz.

0 – 4 Aylık Bebek Beslenmesi:

İlk 4 ay anne sütü çok önemlidir. İlk aylarda bebeğinizin öğün sayısı ve öğün saati belli olmaz. Bebeğiniz acıktıkça bebeğinize anne sütü vermelisiniz.Belli aralıklarla 3 saatte 1 mutlaka bebeğinizi emzirmelisiniz. Bebeğiniz güçsüz ve küçük olduğu için beslenmede yorulup beslenmeyi yarım bırakacaktır. Bebek doyduğu için değil yorulduğu için emmeyi bırakır. Bu yüzden bebeğinizi sık sık beslemelisiniz.

4 – 5 Aylık Bebek Beslenmesi:

4. aydan sonra artık ek gıdalara geçiş yapabilirsiniz. Bu dönede en az 4 öğün anne sütü ve 1 öğünde 200 gr sebze püresi, yoğurt ve meyve püresi verebilirsiniz.

6 – 9 Aylık Bebek Beslenmesi:

Sabah 8 de anne sütü, 1 bisküvi, 1 yumurta sarısı ve 1 kibrit kutusu peynir verebilirsiniz. Saat 13.00 da meyve püresi ile bisküvi verebilirsiniz. Saat 16 da anne sütü ile beslemelisiniz. Saat 20 de anne sütü, sebze çorbası ve meyve püresi ile besleyebilirsiniz.

10 – 12 Aylık Bebek Beslenmesi:

Sabah 150 ml süt 30 gr peynir 1 bisküvi ve 1 dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı bal ve pekmez verebilirsiniz. Öğle vakti sebzeli yemek ve sebze püresi ya da makarna verebilirsiniz. İkindi vakti 150 ml inek sütü veya yoğurt akşam 2 çorba kaşığı sebze püresi, ezilmiş makarna ve yoğurt verebilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.