Sivilce İzlerinden Kurtulmak

Sivilce İzlerinden Kurtulmak

Sivilceler özellikle ergenlik döneminde başımızın belası haline gelir. Cildimizin güzelliğini bozar, yakışıklılığımıza, güzelliğimize gölge düşürür. Ergenlik sivilcelerinden kurtulmak için cilde zarar verecek yöntemleri kullanmak yerine doğal cilt maskeleri ile cildinize rahat bir nefes aldırabilir, sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. İyi bir krem ve maske ile cildin hassas yapısı korunabilir.

Sivilce izleri yara izine benzer. Derin sivilce izleri iltihap kapıp cildinizde uzun süre kalabilir. Ergenlik dönemimde  ağır sivilce oluşan bireylerin %30 unda sivilce iz oluşumu meydana gelir. Sivilceler gözeneklerin yağlarla tıkanması sonucu oluşur. Sivilce içindeki bakteriyel hareketlilik iltihaplanmalara neden olur. İltihaplanmalar kızarıklık ve şişliklerle cildi esneterek folikul duvarın yırtılmasına neden olur.

Sivilcelerin kalıcı olmasında en önemli etken iltihaplanmadır. İnflamasyon sivilce oluşumunun baş aktörüdür. İltihap büyüdükçe deri kendini daha da zorlar ve hasar derinin alt katmanlarına kadar ulaşır. Bu yüzden iltihaplanma başladığı andan itibaren mutlaka cilt doktoruna görünmek gerekir.

Maske ve kremler cildin yenilenmesinde oldukça etkilidir. Ciltteki ölü tabaka maskelerle yok olur. Cildinize tazelik ve canlılık gelir. Sivilce izinin kalıcı olmasında sivilce izinin oluşum zamanı, ciltte bulunduğu süre, cildin yapısı ve yenilenme konusu oldukça önemlidir. Doğru cilt bakım ürünleri, krem ve maskelerle cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Sivilceye bağlı cilt yırtılmaları büyük olursa alt deri zarar görür ve sivilce izleri kalıcı hale gelebilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.