Sağlıklı Saçlar İçin 10 Öneri: Evde Saç Bakımı

Sağlıklı Saçlar İçin 10 Öneri: Evde Saç Bakımı

Sağlıklı saçlar ile ortamlarda bir Hollywood yıldızı edasıyla boy göstermek hiç de zor değil. Üstelik bunun için kuaför kuaför gezip tonlarca para harcamanıza da gerek yok. Size vereceğimiz öneriler sayesinde evde saç bakımınızı yapabilir, ışıl ışıl parıldayan sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

1) Soğuk Su İle Durulayın

Sağlıklı saçlara kavuşmak için saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Evet bu yöntem kışın acı verici olabilir ancak bu pürüzsüz saçlar elde etmek için denenmiş bir yöntemdir. Soğuk su ile durulama saç tellerinizin düz kalmasını ve kolay taranmasını sağlar.

2) Havlu İle Kurulayın

Duş sonrası saçınızı havlu ile sarıp fazla suyu masaj yoluyla almak cazip gelebilir. Yapmayın! Çünkü sürtme saçın kırılmasına neden olur ve aynı zamanda kabarmaya
teşvik eder bunun yerine saçınızın üstüne ufak bir havlu koyun ve hafifçe sıkarak fazla sudan kurtulun.

3) Sağlıklı Saçlar İçin Koruyucu Serum Kullanın

Koruyucu saç serumları sayesinde daha sağlıklı, bakımlı güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey saç tipinize uygun saç serumunu bulmak.

4) Bir Aloe Vera Maskesi Yapın

Sağlıklı saçlar için aloe vera kullanın. Aloe vera sağlıklı saç uzamasını teşvik enzimler içerir. Aynı zamanda keratin ile benzer bir bileşime sahiptir. Saça kolayca nüfuz eder. Bu maske için küçük bir miktar aloe verayı ılık bir bardak su içinde seyreltin. Saçınızı tarayıp 30 dakika bekleyin ve durulayın.

5) Yoğurt ve Muz

Yumuşacık saçlar için 2 çay kaşığı yoğurt ve bir olgun muzu pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın. Saçınızın tamamını bu macunla ovuşturun. Daha sonra bir saç bonesi takıp 45 dakika bekleyin. Durulayıp tekrar şampuanlayın.

6) Elma Sirkesi ile Durulayın

Çok kolay bir uygulamadır. Bir bardak suyun içinde çeyrek fincan elma sirkesini seyreltin. Rutin duş sonrasında bu karışımı saçlarınıza dökün, kökten uca egzersiz yapın. Daha iyi ve sağlıklı saçlar için soğuk su ile durulayın. Yumuşacık ve parlak saçlara sahip olun.

7) Her Gün Şampuan Kullanmayın
Saçınızı her gün şampuanla yıkamanıza gerek yok. Çünkü aşırı şampuanlama saçlarınıza zarar verebilir. Bir gün arayla şampuan kullanmayı deneyin.

8) Avokado Maskesi
Avokado yalnızca vitamin ve protein dolu nefis bir meyve değil aynı zamanda kuru, donuk kırılma problemleri olan saçlar için mükemmel bir maskedir. Bu maske için olgun bir avokado,2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı balı topak kalmayacak şekilde karıştırın. Sonra kuru saçlarınıza geniş dişli bir tarak yardımıyla yayın. 10-30 dakika kadar bekleyin ardından hop duşa :)Sağlıklı saçlar için bu maskeyi deneyin.

9) Pamuk Yastıkta Yatın

Saç tellerinizi pürüzsüz tutmak ve kırılmalarını önlemek için pamuk yastıkta uyuyup saçlarınızı dinlendirin.

10) Sağlıklı Saçlar İçin Saç Spreyi Kullanımı

Saçınıza son dokunuşu spreyle yapabilirsiniz. Sadece aşırıya kaçmayın! Yağlı değil, parlak saçlarla gezin. Kıvırcık saçlar için avuç içi üzerine sprey sıkıp buklelerinize uygulayın. Düz bir tarz için bir fırça üzerine sprey sıkıp, yavaşça saçınızı fırçalayın.

Sağlıklı saçlar için, evde saç bakımı ile ilgili yukarıda sıralamış olduğumuz önerileri uyguladığınızda değişimi siz de fark edeceksiniz…

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.