MTV Borcunu Kredi Kartı ile Taksitli Ödeme

MTV Borcunu Kredi Kartı ile Taksitli Ödeme

Trafikte bulunan araçlar yılda iki kere ocak ve temmuz ayında toplamda iki kere motorlu taşıt vergisi ödemek zorundadır.  MTV borcunu ödemeyen araç sahipleri gecikme cezasını ödemek zorunda kalmaktadır.  Maliye Bakanlığı MTV borcu ödemesini yapmayan araç sahiplerine uyarı yapmaktadır. Uyarıya rağmen ödeme işlemi yapılmadığı takdirde banka hesabına haciz işlemi uygulanır ve ödenmeyen vergi alınır.

MTV Borcunu Öğrenme

Araç sahipleri MTV borcunun ne kadar olduğunu öğrenmek için https://ivd.gib.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilir ya da bulunduğu yerdeki ilgili vergi dairesine giderek aracının ne kadar MTV borcu olduğunu öğrenebilir.

MTV Borcunu Ödeme

Bankalar her yıl sürekli olarak MTV borcunun kredi kartından taksitli bir şekilde ödenmesi için müşterilerine imkan sunmaktadır. Vatandaşlar MTV borcunu kullanmış olduğu bankanın internet sitesi üzerinden, mobil şube üzerinden, ATM’lerinden ya da gib.gov.tr adlı internet sitesine girerek kredi kartı ile bankanın özel taksit kampanyalarından faydalanarak ödeme işlemini yapabilir. Ödeme işlemi sırasında TC kimlik numaranızı, plakanızı ve vergi döneminizi belirterek anında MTV borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca MTV borcu ödemesinde özel taksitlendirme ve kampanyalar hakkında detaylı bilgi edinmek içi bankanızın müşteri temsilcisi ile irtibata geçebilirsiniz.

Ayrıca sürekli olarak Motorlu Taşıtlar Vergisini takip etmek istemiyorsanız, kredi kartınızla otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Bu sayede MTV ödemeleriniz gecikmesizin ödeme dönemi geldiğinde kredi kartınızdan çekilir.

Yine farklı olarak MTV borcunuzu PTT HGS uygulaması ve https://hgs.epttavm.com/mtv-odeme internet sitesi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptığınızda aracın plakasını ve borcun ödeneceği dönemi seçerek vergi borcunu yapabilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.