Kredi Kartı Limit Arttırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kredi Kartı Limit Arttırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüzde vatandaşlar tarafından ödeme işlemlerinde daha çok kredi kartı kullanılmaktadır. Kredi kartları vatandaşların alışveriş yaptıkları esnada oldukça cazip etmekte ve avantajları ile kullanıma yönlendirmektedir.

Kredi kartlarının kullanımının bu kadar yaygın olması nedeniyle haliyle bankalar tarafından da bu alanda çeşitli düzenlemeler ve kampanyalar yapılmıştır. Kredi kartları üzerinden her ne kadar alışveriş yapılıyor olsa da bazı durumlarda olumsuzluklar yaşanabilmektedir.  Bu gibi durumlarda kredi kartının limiti yetersiz olduğu için vatandaşlar genellikle alışverişini yapamamakta ve alışveriş sırasında mağduriyet yaşamaktadır. Bunun için vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında kredi kartı limitinin nasıl arttırılacağı gelmektedir. Kredi kartının limitinin arttırılmasında ve belirlenmesinde bazı etkenler bulunmaktadır.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenmektedir?

Bir kişinin kredi kartı alırken kullanabileceği en üst limit; kredi kartı limiti kavramını ifade etmektedir. Kredi kartı limiti kişinin aylık geliri ve kredi notuna göre belirlenmektedir. Ayrıca kişinin aynı bankadan iki adet kredi kartı olduğunda limiti 2 bin TL ise, iki kart aldığında limit 4 bin TL’ye çıkmaz kartlar arasında bölüm yapılarak yine 2 bin TL olur.

Kredi kartı limiti belirlenirken kişinin daha önceden ki ödeme alışkanlıkları, hakkında yasal takip olup olmadığı, borçları ve risk durumuna bakılır. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduktan sonra kişiye göre bir kredi kartı limiti belirlenir. Ayrıca her banka kişi için aynı kredi kartı limiti belirleyecek diye bir husus da yoktur. Bir bankadan yüksek limitli kredi kartı adınıza çıkarken diğerinden düşük limitli kredi kartı çıkabilir.

Kredi kartı limiti ilk sene için gelirin maksimum 2 katı olacak şekilde verilmektedir. İki ve sonraki yıllarda ise kredi kartı limiti maaşınızın 4 katı olacak şekilde verilebilir. Geliriniz arttıkça buna bağlı olarak kredi kartı limitiniz de artış gösterecektir.

Kredi kartı limitinizi arttırmak için mobil bankacılığı, internet bankacılığı veya kartınızın bulunduğu müşteri temsilcisini arayabilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.