Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarını Öğrenme

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarını Öğrenme

Günümüzde günlük ihtiyaçlarını artık birçok vatandaş geçim sıkıntısı nedeniyle kredi kartı ile sağlamaktadır. Bu yazımızda ise kredi kartı asgari ödeme hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir?

Kredi kartlarındaki asgari ödeme tutarı, kredi kartının gelen ekstresinde ki borcun son ödeme tarihine kadar vatandaş tarafından ödenmesi gereken en düşük tutarı belirtir. Asgari ödeme tutarından az bir ödeme yapıldığında borca gecikme faizi işlemektedir. Asgari ödeme tutarının üstünde bir ödeme yapıldığı takdirde ise sadece kalan borca akdi faiz uygulanır.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Hesaplanması

Kredi kartı asgari ödeme hesaplama işlemleri eskiden kart limitine göre değişkenlik göstermekteydi. Fakat günümüzde ise tüm kredi kartları için bu limit %30’dur. Yeni temin edilen kredi kartlarında ise durum farklılık göstermektedir. Kredi kartını ilk defa alacaklar için asgari ödeme tutarı %40 olacaktır. Bu oran mevcut dönemdeki ödenmesi gereken en az tutarı ifade etmektedir. Bu oranın altında bir ödeme yapıldığında ise yani kredi kartınızın asgari ödemesinin altında bir ödeme yaptığınızda gecikme faizi uygulanır.

Kredi kartı asgari borcunuzu bankaların hesaplama araçları vasıtasıyla öğrenebileceğiniz gibi doğrudan hesap kesim tarihinizden sonra gelen ekstreden de öğrenebilirsiniz.

Kredi Kartının Kullanıma Kapatılması

Kredi kartı borcunun ödenmemesi durumunda kart kullanıma kapatılabilir. Kredi borcunda olduğu gibi kredi kartı borcunda da vatandaşa verilen süre 90 gündür. Bu zaman zarfında ödeme yapılmaması halinde kart kapatılarak hakkında yasal takip yapılır. 90 günlük süre bittiğinde  7 gün içerisinde borcunuzu ödemeniz için size ek süre tanınır. Bu süreyi de geçirdiğiniz takdirde hakkınızda yasal işlemler başlar.

Kredi kartınız işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler almak için bankanız şubesine ya da bankanız müşteri temsilcisi ile görüşmeniz en sağlıklı olanıdır. Doğru ve detaylı bilgilendirme için en yakın banka şubenizin adresine gidiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.