Kredi Kartı Borcunu Yapılandırma

Kredi Kartı Borcunu Yapılandırma

Kredi kartı borcu batağı ülkemizde yaygın olarak bilinen bir tabir. Birçok vatandaş bilinçsiz kullanım sonucu kredi kartı borcunu ödemeyecek noktaya getirmektedir. Aylık gelirini bildiği halde hesapsızca yapılan alışverişlerin ay sonu ekstre gelince çok ağır sonuçları olabilmektedir. Bu yüzden ülkemizde birçok vatandaş kredi kartını borcunu ödemeyecek noktaya gelmiş ve birçoğu hakkında yasal takip başlatılmıştır. Bu yazımızda yüksek ödemeyeceği tutarda kredi kartı borcu bulunanlar için yapılandırma ve taksitlendirme işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgilere değineceğiz.

Kredi kartı borç yapılandırması belirli şartlar sağlandığı takdirde gerçekleştirilmektedir. Her bankanın kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için faiz oranları değişebilir. Yapılandırma işlemi sırasındaki faiz oranları hakkında bilgi almak için bankanız müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz. Genellikle bu tarz durumlarda kredi kartı borcunu ihtiyaç kredisi çekerek de yapılandırma işlemi gerçekleşmektedir. Bu şekilde 60 aya kadar vadesi olan bir ihtiyaç kredisi çekilmekte ve borçlar ödenmektedir. Yine bu noktada uygun kredi faiz oranları hakkında bilgi almak için bankanız ile görüşerek kendi bütçenize uygun bir ödeme planı çıkarmalısınız.

Kredi kartı borcunuzu ödeme noktasında sıkıntı yaşadığınız zaman banka ile görüşerek yapılandırma almak istediğinizi iletebilirsiniz. Kredi kartı borçları 12 aydan fazla olacak şekilde yapılandırılmamaktadır. 60 aya kadar ihtiyaç kredisi çekilerek de borç kapatılabilir fakat eğer ödemelerinizi düzenli yapmadıysanız ve kredi notunuz düşükse de kredi çıkmayabilir. Bu tarz durumlarda bankaya giderek doğrudan bilgi alınması en sağlıklı olanıdır.

Ayrıca kredi kartınızın limiti yüksekse ve kullanılabilir limit varsa taksitli nakit avans çekerek de kredi kartı borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.